ROSE

statornicia lui isus

Am citit la un moment dat un text pe care l-am citit de o gramada de ori dar  de data aceasta intr-o noua lumina a Duhului Sfant care mi-a deschis mintea sa inteleg lucruri noi. Marcu 5 :21 :43, despre invierea fiicei lui Iair. Este foarte interesant, sa citesti si sa urmaresti felul in care a lucrat Isus, cum s-a comportat El si cum s-au comportat oamenii. Isus s-a bazat pe lucrurile care nu erau vizibile cu ochiul liber, pe voia lui D-zeu care nu se schimba, stia ff bine ca voia Tatalui e desavarsita. Oamenii in schimb s-au bazat pe sentimente, pe circumstante pe lucurile care se vad cu ochiul liber si au reactionat ca atare.

Ce a facut Isus cand Iair a venit la El sa ii spuna ca fiica lui e pe moarte?  Nu a intrat in panica, nu a inceput sa fuga la casa lui Iair ca nu cumva fata sa moara si sa rateze momentul. A ramas relaxat pt ca stia care e voia lui D-zeu si se baza exclusiv pe aceasta, nicidecum pe sentimentele de disperare ale oamenilor. In drumul spre casa lui Iair a vindecat-o pe femeia care avea o scurgere de sange de 12 ani, ba mai mult a stat de vorba cu ea. Probabil ca altcineva i-ar fi spus sa astepte, tocmai are un caz extrem si nu are timp de pierdut. Isus nu era panicat de o eventuala moarte a fetei lui Iair pt ca stia ca Tatal invie chiar mortii, era ancorat total in certitudinile pe care le avea de la Tatal si nu in sentimente.

Chiar inainte sa ajunga la casa lui Iair, Isus este anuntat de niste trimisi ai fruntasului sinagogii, un om religios si care teoretic trebuia sa aiba o atitudine conforma cu voia lui D-zeu, ca fata a murit si nu mai are rost sa mearga degeaba. Isus ignora pur si simplu lucrurile acestea, priveste dincolo de lucrurile care se vad cu ochiul liber, priveste la voia lui D-zeu care e clara, limpede: vindecare, restaurare si inviere. Isus ajunge la casa lui Iair si ce gaseste acolo? O gramada de oameni care plang, se vaita si care jalesc. Isus le spune ca fata nu a murit ci doarme, la care cei din jur incep sa isi bata joc de El.

Iti dai seama ce indrazneala pe Isus sa contrazica lucrurile evidente, sa calce in picioare logica umana. Uite ca Isus nu s-a sfiint sa ignore pur si simplu ratiunea si logica umana si sa se uite la ceea ce spunea Tatal din cer.

Isus doar cu apostolii si parintii fetei, nelasand necredinta celor din jur sa intre in camera ( vezi vers 40) invie fetita si in felul acesta implineste voia Tatalui, In timpul acesta cei care odinioara plansesera si apoi isi batusera joc de Isus, acum erau inmarmuriti de uimire.

In toata povestea aceasta e un lucru pe care daca noi ca si crestini il punem in aplicare vom iesi biruitori asupra oricarei probleme. De la inceputul povestirii pana la capat Isus a avut aceeasi atitudine, nu s-a schimbat nici o secunda. De la inceput a stiut ca indiferent care este situatia fetei, nu e nimic prea greu pt El sa rezolve problema. Stia care este voia Tatalui si a stat neclintit pe voia Lui fara sa se lase influentat de lucrurile evindente din punct de vedere logic pe care le-a intalnit. Vindecarea si invierea erau in mintea Lui de la inceput si asa cum a inceput in mintea Lui asa s-a sfarsit in realitate prin invierea efectiva a fetitei.

Acum uita-te la reactia oamenilor. La inceput disperati ca fata moare, apoi dupa ce moare chiar liderul sinagogii ii spune lui Isus ca nu mai are rost sa vina ca moartea e moarte nu te poti opune ei. Apoi oamenii din jurul casei care plangeau si se vaitau, care brusc incep sa isi schimbe atitudinea si sa isi bata joc de Isus si de ideile Lui ‘deplasate’. Aceeasi oameni dupa  ce vad fetita inviata si sanatoasa, sunt coplesiti de uimire si mirare

Oamenii astia in decurs de cateva minute poate jumatate de ora au trecut prin toate starile posibile, s-au schimbat ca vremea de la un minut la altul pt ca se bazau pe lucrurile care se vad, pe logica umana, pe sentimente, pe circumstante. Isus a fost constant in reactiile Lui pt ca a avut siguranta ca voia lui D-zeu e aceeasi si nu se schimba, pe cand oamenii s-au bazat pe ceva inconsistent, care azi e, maine nu e.

2 Crinteni 4 :18 pentru ca noi nu ne uitam la lucrurile care se vad ci la cele ce nu se vad, caci lucrurile care se vad sunt trecatoare pe cand cele ce nu se vad sunt vesnice

Eu am fost atinsa de intelesul acestui text, si vroiam sa il impartasesc cu tine. Este ceva important pt fiecare crestin sa stie practic cum sa traiasca in lumea aceasta plina de probleme.

Reclame

One response

  1. violeta shalom

    „Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad” – Evrei 11.1.
    Ai facut foarte bine urmand indemnul de a scrie acest articol. Domnul sa te binecuvanteze si in continuare!

    Septembrie 16, 2008 la 9:51 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s