ROSE

dragoste + slujire = dragoste

Toata viata m-am bucurat ca Biblia contine pasajul din ! Corinteni 1:26-30, acolo unde se spune ca D-zeu a ales lucrurile slabe ale lumii. Consider ca aceasta este sansa vietii mele, si din postura de NIMIC, nu am nici o grija ca as putea pierde ceva, ceea ce am este doar prin harul Lui. Dupa cum stim toti, adevarul doare si odata spus te poti trezi cu o avalansa de pietre din partea celor care nu s-au indeletnicit sa deosebeasca binele de rau. Adevarul poate jigni ba chiar ucide daca nu este spus cu grija, de aceea ma rog ca D-zeu sa ma ajute sa invaluiesc acest adevar in dragoste

Refuz sa ma resemnez in fata unor lucruri care parca din vesnicii in vesnicii sunt la fel, cel putin de cand am aparut eu pe lume, refuz cu incapatanare sa spun negrului alb, chiar daca mai toti din jurul meu asta fac, sau se straduiesc sa imi explice ca negrul nu e chiar atat de negru, ca de fapt este un gri deosebit si special. Isus pe care Il cunosc eu, nu de la biserica, nici de pe internet, nici din carti, nici din povestiri ci direct din Biblie si din camera unde petrec timp cu El, nu are nici o nuanta de gri.

Stiu ca El este dragoste, pana nu demult credeam ca El are dragoste, dar acum stiu ca El ESTE DRAGOSTEA in persoana, iar dragostea fara fapte este la fel de moarta ca si credinta fara fapte. Suntem induiosati cand citim despre dragoste, sau auzim predicandu-se despre dragoste si ne continuam viata fara sa cunoastem dragostea decat intr-un mod foarte superficial raportandu-ne la adevaratul sens al ei. Mai stiu ca atunci cand dragostea se manifesta prin fapte, se transforma automat in slujire. Dragostea adevarata care vine din inima Lui, nu poate trai fara slujire. Dragostea si slujirea sunt doua lucruri care in Imparatia lui D-zeu nu se descurca una fara alta.

Nu vreau sa lovesc pe nimeni sau sa critic doar de dragul criticii, dar cred ca starea in care au ajuns bisericile din Romania poate fi ameliorata doar prin electro-socuri. Banuiesc ca ati vazut macar odata la televizor o scena in care cineva aproape mort este dus la spital si i se pun pe piept nu stiu ce aparate pentru a-l readuce la viata prin socuri. Nu am vazut nici un doctor care sa stea langa muribund si sa il mangaie pe frunte incurajandu-l si spunandu-i ca totul va fi bine ci dimpotriva ai crede ca vor sa il omoare de tot cu acele socurile care pana la urma, in cazurile fericite dau rezultat.

Am observat cu stupoare că noţiunea de dragoste sperie, ne putem raporta cel mult la dragostea din familie, dragostea în cadrul casătoriei, în rest parcă ne sperie, parcă este ceva anormal. E ok dacă vorbim despre dragostea dintre un barbat şi o femeie, e ok daca vorbim despre dragostea dintre parinţi şi copii, e normal şi nu ne streseaza prea mult să vedem dragostea aceasta manifestându-se, dar când este vorba de a te lepada de tine însuţi, şi de a iubi necondiţionat pe cel de langă tine, faţă de care teoretic nu ai nici o datorie, de a-ţi deschide inima faţă de cei din jur, asta se poate face, dar bineînţeles cu limite, cu multe limite. Unii se simt stânjeniţi, parcă ar fi o nelegiuire să fii deschis, să îţi reverşi afecţiunea faţă de aproapele tău, faţă de prietenii tăi, se preferă răceala, distanţa, “un echilibru” aparent dar nociv, care a dus la societatea pe care o avem acum.

Ştii cine a vorbit cel mai mult despre dragoste în Biblie? Cu excepţia lui Isus, Pavel a fost cel care a scris despre dragoste cel mai mult. Curios este ca Pavel nu a fost căsătorit, oare o fi avut probleme? Vreun dezechilibru? Probabil că vorbea aşa mult despre dragoste pentru că ar fi avut nevoie de o nevastă şi din cauza lipsei ei a luat-o un pic razna. Bineînteles că nu, dar dacă ar trăi în zilele noastre şi ar predica atât de mult despre dragoste, sunt sigură că mulţi din biserică ar rade de el si l-ar batjocori în stilul tradiţional românesc şi i-ar recomanda să se însoare. Pavel a înteles fundamentul pe care trebuie clădită fiecare relaţie, la urma urmei fundamentul pe care trebuie clădită fiecare viaţă.

Reclame

One response

  1. V D Filip

    Scrie undeva ca D-zeu nu da duhul cu masura.Stimata „roseinthedesert” sunt tentat sa afirm ca D-zeu parca v-a daruit dvs. o inima, o minte si o inteligenta fara masura. Poate e inpropriu spus ceea ce vreau sa exprim dar sunt sigur ca v-a incredintat mult si aveti de facut multa treaba. Sa toarne El in continuare si Duhul Sau cel Sfant peste dvs fara masura, la fel si peste cei ce citesc ceea ce scrieti si sa fie spre animarea si inviorarea si insanatosirea tuturor,AMIN! Am primit un coment de la cineva in care spunea: „Numai langa EL ne este bine”.Ce au putut sa faca sufletului meu aceste cuvinte, nu am cum sa explic. Intr-adevar, D-zeu lucreaza si prin puterea cuvantului, sau mai binezis poate sa-si transmita puterea si prin cuvant. Voi tine minte toata viata acele cuvinte si mi-am pus de gand, oridecate ori voi sta de vb cu D-zeu sa-I spun: D-ne, stii, chiar as vrea sa stau langa, si numai langa tine. E singurul loc in care m-as simti bine si in siguranta. O sora americanca mi-a spus odata trecand pe langa un cimitir: uite aici e locul cel mai sigur pt fiecare. Stiu ce a vrut sa spuna cu asta, dar acela nu e locul cel mai sigur. Mai scrie undeva de Pastorul cel bun. 🙂

    Septembrie 22, 2008 la 11:43 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s