ROSE

metodele lui isus

Ce s-ar intampla daca Isus ar trai inca in trup, daca ar veni in bisericile noastre si ar sluji in felul in care a facut-o acum 2000 de ani? Care ar fi reactia noastra? Ce I-am spune lui Isus? Am avea comentarii favorabile sau L-am acuza ca lucreaza cu Belzebul?

La un moment dat in decursul anilor, citind Biblia, am vazut pentru prima data metodele pe care le-a folosit Isus pentru a vindeca, elibera si a aduce Imparatia Lui pe pamant. Spun ca am vazut pentru prima data, nu pentru ca as fi citit pentru prima data, citisem de nenumarate ori acele pasaje dar nu m-am gandit niciodata cum aratau acele scene in realitate.

Are you ready? Urmeaza un exercitiu de imaginatie……

Marcu 7:31-37 Un surdo-mut vine la Isus ca acesta sa isi puna mainile peste el, sa fie vindecat. Si ce face Isus? Te rog imagineaza-ti asa lejer ce face Isus……Scuipa in pumn si pune scuipatul pe limba surdo-mutului!!! Doamneee, ce metoda minunata de vindecare……….Isus nu l-a intrebat pe om: esti de acord sa iau putin scuipat si sa iti pun pe limba? Isus s-a uitat la Tatal si a facut exact ceea ce Tatal I-a spus sa faca! ……. Fiul nu poate face nimic de la Sine, El nu face decat ce vede pe Tatal facand, si tot ce face Tatal, face si Fiul intocmai (Ioan 5:19) Ce reactie ai avea daca Isus ar veni in biserica ta si ar aplica metoda aceasta?

Marcu 8:22 De data aceasta vine la Isus un orb, Isus se uita la el, se uita la Tatal si incepe……la fel cu o metoda la care noi am sari ca arsi. Tot asa, relaxat ia scuipat si ii pune orbului pe ochi. Gandeste-te daca Isus ar fi fost invitat in biserica ta ca musafir si ar incepe sa slujeasca asa cum Tatal L-ar fi indrumat…

Ioan 9:1-12 Un orb din nastere face cunostinta cu metodele de vindecare ale lui Isus. Ce face Isus de data acesta? Nici mai mult nici mai putin, scuipa pe jos, face un aluat din scuipat si noroi, il framanta bine si ……PLEOSC…orbul se trezeste cu acea compozitie direct pe ochi. Culmea dupa aceasta ii mai si spune orbului sa se duca sa se spele la scaldatoarea Siloamului, ca si cum orbul nu ar fi avut oricum de gand sa gaseasca un loc unde sa se spele.

Ar avea voie Isus sa slujeasca in felul acesta in biserica ta?

Fara sa ma gandesc prea mult stiu ca Isus ar fi dat afara din mai toate bisericile din tara, I s-ar spune: la noi se predica nu se scuipa. Imi si imaginez cum s-ar lua hotararea sa fie cenzurat, si I s-ar interzice sa mai calce in vreo biserica penticostala, baptista, si de care-o mai fi prin tara romaneasca.

A fost un soc pentru mine sa descopar metodele prin care Isus a slujit. Mi-am dat seama ca am judecat de multe ori aiurea anumite manifestari ciudate, si ca am trecut razant pe langa o blasfemiere a Duhului Sfant de toata frumusetea. De atunci am invatat ca D-zeu are voie sa lucreze si sa se manifeste asa cum vrea El, indiferent cat de ciudat ar parea. Noi ne-am format o gramada de conceptii despre felul in care D-zeu are voie sa lucreze, avem un set de reguli si daca o anumita manifestare nu se incadreaza in cele 10 sau 15 reguli nu mai stam sa ne gandim prea mult ci atribuim acea lucrare diavolului.

Unii dintre noi ne tot rugam pentru trezire, ne rugam ca D-zeu sa mantuiasca tara acesta, dar ma intreb ce se va intampla daca D-zeu va hotari sa lucreze intr-un mod ciudat, straniu prin unii oameni ai Lui…….Ii vom cataloga ca slujitori ai diavolului, fara a cerceta lucrurile, doar pentru ca mintea nostra, cultura noastra, traditia noastra este ofensata de metodele ingenioase ale lui D-zeu?

Limitam lucrarea Duhului Sfant foarte mult, si tragedia este ca D-zeu niciodata nu lucreaza cu forta, daca nu Il vom lasa, Duhul Sfant ne va da doar cat Ii permitem si vom pierde bogatiile cerului doar pentru ca ne plac regulile si ne place traditia.

Nu tot ce zboara se mananca, diavolul intr-adevar are slujitorii sai prin care face tot felul de semne si minuni mai ales in vremurile pe care le traim, dar daca esti ancorat in Cuvantul lui D-zeu si ajungi sa Il cunosti pe El foarte bine, o sa stii cand o anumita manifestare este de la El sau de la diavol.

Reclame

13 responses

 1. V D Filip

  Stimata Rose ! da-mi voie sa-ti spun asa prescurtat,pls. De ce a tre sa treaca peste 2000 ani sa apara aceasta predica? Sau sa intreb altfel. De ce nu a aparut macar cu 20 ani mai devreme? Imi trec o sumedenie de ganduri prin minte si nu le pot contura prea bine din cauza ca e un iures intens.Din toate la un loc a rezultat aceasta intrebare.Sa nu ma intrebati de ce am pus aceasta intrebare ca imi va fi f greu sa va raspund.

  septembrie 23, 2008 la 11:09 pm

 2. La vestici este o vorbă care sună cam aşa: God thinks outside the box. Adică, avem un Dumnezeu care nu se supune regulilor şi învăţăturilor lumeşti (fie ele şi din biserică). Bine spus, Dumnezeu are metode pe care noi, fără ajutorul D.Sfânt, nu le vom putea vedea niciodată, cu ochiul liber 🙂

  septembrie 23, 2008 la 11:36 pm

 3. V D Filip

  Lacrimi efemere….
  Din cat puhoi de lume participa la evanghelizari pe stadioane, in salile de concert, in case de cultura, etc,..din cati primari si candidati vin si smiorcaie prin biserici de tot felul inainte de alegeri, ai zice ca la urmatoarele botezuri vor fi candidati cu nemiluita. Noroc ca mai sunt pe aici tineri care pastreaza traditia in care s-au nascut si se hotarasc in cele din urma sa se boteze, mai ales ca urmeaza si o cununie…A lipsit ceva la evanghelizari si la liturghiile din biserici? Ca doar avem si invataturi din Biblie in detaliu, avem si coruri si famfare, avem si bunastare materiala, avem si vize pe pasaport, democratie cat cuprinde. De ce suntem atat de singuri D-ne(fara tine)? De ce? Am vrea sa o ducem bine si pe cale materiala si sa stam bine si cu Tine.Ca Tu stii si ne cunosti cu cate nevoi si probleme ne confruntam. Oare Tu, ce ti-ai dori de la noi? Asa, ceva mai usor daca se poate.Macar ceva usurel pt fiecare in parte, incepand de la primar pana la usierii din biserici care taie panglici de inaugurare.

  septembrie 24, 2008 la 10:29 am

 4. V D Filip

  Anunt important
  In data de…va avea loc sfintirea bisericii [?!?!?!] din loc A-xyz,str apocalipsei nr.celor 7. Transportul spre locasul de inchinare se va face pe un drum bine batatorit si tabacit. Gripa aviara a fost oricum si ea tabacita, pardon, gripata; of, eradicata. Va rugam fara zdruncinaturi sa nu ajungem pe mana anticristului! Speram sa ne reintalnim cu bine peste 50 ani cand va avea loc PREAsfintirea locasului de inchinare. Reveniti mai tarziu. Suntem in renovare.
  Stimata Roze te rog sa ma ierti ca pur si simplu nu am putut sa tin in mine aces anunt. Nu vreau sa stirbesc valoarea acestui blog frumos. Poti sa stergi acest mesaj daca consideri ca este necesar. Nu e absolut nici o suparare.

  septembrie 24, 2008 la 12:20 pm

 5. Iisus ar fi putut sa vindece orbul fara sa faca nici un gest exterior ,gestul cu tina l-a facut pentru cei de fata sa fie convinsi de minune,sa creada ca El a facut acea minune si ca El are puterea de a vindeca …ca El este Fiul lui Dumnezeu.

  septembrie 24, 2008 la 11:47 pm

 6. V D Filip

  MATEI9:27. Când a plecat de acolo, s-au luat după Isus doi orbi, care strigau şi ziceau: „Ai milă de noi, Fiul lui David!”
  28. După ce a intrat în casă, orbii au venit la El. Şi Isus le-a zis: „Credeţi că pot face lucrul acesta?” „Da, Doamne”, I-au răspuns ei.
  29. Atunci S-a atins de ochii lor, şi a zis: „Facă-vi-se după credinţa voastră!”
  30. Şi li s-au deschis ochii. Isus le-a poruncit cu tot dinadinsul şi le-a zis: „Vedeţi, să nu ştie nimeni.”
  31. Dar ei, cum au ieşit afară, au răspândit vestea despre El în tot ţinutul acela.
  32. Pe când plecau orbii aceştia, iată că au adus la Isus un mut îndrăcit.
  33. După ce a fost scos dracul din el, mutul a vorbit. Şi noroadele, mirate, ziceau: „Niciodată nu s-a văzut aşa ceva în Israel!”

  MATEI20:31. Gloata îi certa să tacă. Dar ei mai tare strigau: „Ai milă de noi, Doamne, Fiul lui David!”
  32. Isus S-a oprit, i-a chemat, şi le-a zis: „Ce vreţi să vă fac?”
  33. „Doamne”, I-au zis ei, „să ni se deschidă ochii!”
  34. Lui Isus I s-a făcut milă de ei, S-a atins de ochii lor, şi îndată orbii şi-au căpătat vederea, şi au mers după El.

  Chiar numai pt necredinta unora a vindecat in felul acesta? Nu cumva a avut de dat o lectie cu totul aparte?

  septembrie 25, 2008 la 8:10 am

 7. roseinthedesert

  Isus a vindecat asa cum a vrut Tatal. Eu nu inteleg de ce odata a folosit o metoda aproape groaznica pentru mintea noastra, cea cu scuipatul si alta data doar a spus un cavant si bolnavul a fost vindecat. Vreau doar sa scot in evidenta faptul ca noi nu avem dreptul sa judecam metodele lui D-zeu de a-si manifesta puterea si slava. Spun asta pentru ca foarte multi pocaiti au facut o pasiune din a cataloga anumite mainifestari ca fiind de la diavolul fara sa arunce o privire in Biblie.

  septembrie 25, 2008 la 1:30 pm

 8. @V D Filip :care ar fi lectia pe care a vrut s-o dea Iisus?

  Dumnezeu nu da lectii ,El iubeste, insa oamenii dau „lectii” la altii.

  septembrie 25, 2008 la 2:18 pm

 9. roseinthedesert

  33de3 probabil ca Isus nu s-a gandit sa dea o lectie, dar prin felul Lui de a lucra cu siguranta a vrut sa ne demonstreze ca nu Il intereseaza daca noua ni se pare frumos sau scarbos, felul in care El lucreaza si ca Tatal e singurul care Ii spune ce si cum sa faca

  septembrie 25, 2008 la 2:28 pm

 10. V D Filip

  Da. Isus chiar a vrut sa dea o lectie. O lectie de iubire. Voi reveni cu un mesaj lung daca nu e nimeni impotriva.Nu sunt pus pe rele sa creada cineva ca am de platit vreo polita cuiva. Cand intru pe fagasul Evangheliei ma straduiesc din rasputeri sa fiu atent la asta, altfel mi s-ar intoarce impotriva, precum un bumerang atat teoria cat si mana Lui D-zeu.

  septembrie 25, 2008 la 4:29 pm

 11. V D Filip

  Propun aceste texte din Biblie pt a fi citite si a se medita profund la ele.Poate cineva observa ca Dumnezeu a scos la iveala unele rele infaptuite pe pamant. Stie cineva, in zilele noastre se petrece cumva asa ceva,ori s-a mai intamplat asa ceva si pe la noi? Aceasta a fost intrebarea nr.1. Cea de a doua intrebare: Se vede cumva iubirea Lui D-zeu in ULTIMUL pasaj Biblic ce l-am adus in acest mesaj?
  Cat pe ce sa scriu toata Biblia? Nu chiar. Dar mare tentatie era pe capul meu sa trec aici Maleahi in intregime.

  IEREMIA cap18
  1. Cuvântul vorbit de Ieremia din partea Domnului şi care sună astfel:
  2. „Scoală-te şi pogoară-te în casa olarului; acolo te voi face să auzi cuvintele Mele!”
  3. Când m-am pogorât în casa olarului, iată că el lucra pe roată.
  4. Vasul pe care-l făcea n-a izbutit, – cum se întâmplă cu lutul în mâna olarului. Atunci el a făcut un alt vas, cum i-a plăcut lui să-l facă.
  5. Şi Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel:
  6. „Nu pot Eu să fac cu voi ca olarul acesta casă a lui Israel? zice Domnul. Iată, cum este lutul în mâna olarului, aşa sunteţi voi în mâna Mea, casă a lui Israel!
  7. Deodată zic despre un neam, despre o împărăţie, că-l voi smulge, că-l voi surpa, şi că-l voi nimici.
  8. dar dacă neamul acesta, despre care am vorbit astfel, se întoarce de la răutatea lui, atunci şi Mie Îmi pare rău de răul pe care Îmi pusesem în gând să i-l fac.
  9. Tot aşa însă, deodată zic despre un neam, sau despre o împărăţie, că-l voi zidi sau că-l voi sădi.
  10. Dar dacă neamul acesta face ce este rău înaintea Mea, şi n-ascultă glasul Meu, atunci Îmi pare rău şi de binele, pe care aveam de gând să i-l fac.”
  11. „De aceea, vorbeşte acum oamenilor lui Iuda şi locuitorilor Ierusalimului, şi zi: „Aşa vorbeşte Domnul: Iată, pregătesc o nenorocire împotriva voastră, şi fac un plan împotriva voastră. De aceea, întoarceţi-vă fiecare de la calea voastră cea rea, îndreptaţi-vă umbletele şi faptele!”
  12. „Dar ei zic: „Degeaba! Căci noi ne vom urma gândurile noastre, şi vom lucra fiecare după pornirile inimii noastre rele!”

  IEREMIA cap 15
  19. „De aceea aşa vorbeşte Domnul: „Dacă te vei lipi iarăşi de Mine, îţi voi răspunde iarăşi, şi vei sta înaintea Mea; dacă vei despărţi ce este de preţ de ce este fără preţ, vei fi ca gura Mea. Ei să se întoarcă la tine, nu tu să te întorci la ei!

  PLANGERILE LUI IEREMIA cap 4
  2. Cum sunt priviţi acum fiii Sionului, cei aleşi şi preţuiţi ca aurul curat altă dată, cum sunt priviţi acum, vai! Ca nişte vase de pământ, şi ca o lucrare făcută de mâinile olarului!
  3. Chiar şi şacalii îşi apleacă ţâţa, şi dau să sugă puilor lor; dar fiica poporului meu a ajuns fără milă, ca struţii din pustie.

  IEREMIA cap 5
  31. Prorocii prorocesc neadevăruri, preoţii stăpânesc cu ajutorul lor, şi poporului Meu îi plac aceste lucruri. Dar ce veţi face la urmă?

  OSEA cap 8
  7. Fiindcă au semănat vânt, vor secera furtună. Nu le va creşte un spic de grâu; ce va răsări, nu va da făină, şi dacă ar da, ar mânca-o străinii.
  8. Israel este nimicit! Acum ei au ajuns printre neamuri ca un vas fără preţ.
  9. Căci s-au dus în Asiria, ca un măgar sălbatic care umblă răzleţ. Efraim a dat daruri ca să aibă prieteni!
  10. Chiar dacă ei dau daruri neamurilor, tot îi voi apăsa, ca să înceteze pentru puţină vreme să mai ungă vreun împărat şi domni.
  11. Căci Efraim a zidit multe altare ca să păcătuiască, şi altarele acestea l-au făcut să cadă în păcat.
  12. Chiar dacă-i scriu toate poruncile Legii Mele, totuşi ele sunt privite ca ceva străin.

  AMOS cap 6
  12. Pot caii să alerge pe o stâncă? Sau poate cineva să are marea cu boii, de aţi prefăcut judecata în otravă, şi roada dreptăţii în pelin?

  MICA cap 2
  6. „Nu prorociţi!” zic ei. „Să nu se prorocească asemenea lucruri. Căci altminteri ocările nu mai încetează!” –
  7. „Este Domnul atât de grabănic la mânie, casa lui Iacov? Acesta este felul Lui de a lucra?” „Da, cuvintele Mele sunt prielnice celui ce umblă cu neprihănire!
  8. De multă vreme poporul Meu este socotit de Mine ca vrăjmaş; voi răpiţi mantaua de pe hainele celor ce trec liniştiţi şi n-au gust de război.
  9. Voi izgoniţi din casele lor iubite pe femeile poporului Meu, luaţi pentru totdeauna podoaba Mea de la copiii lor.
  10. Sculaţi-vă, şi plecaţi, căci aici nu este odihnă pentru voi; căci din pricina spurcăciunii, vor fi dureri, dureri puternice.
  11. Da, dacă ar veni un om cu vânt şi minciuni, şi ar zice: „Îţi voi proroci despre vin, şi despre băuturi tari!” acela ar fi un proroc pentru poporul acesta! 12. „Te voi strânge în întregime, Iacove! Voi strânge rămăşiţa lui Israel, îi voi aduna ca pe nişte oi dintr-un staul, ca pe o turmă în păşunea ei, aşa că va fi o mare zarvă de oameni.

  MICA cap 3
  1. Am zis: „Ascultaţi, căpetenii ale lui Iacov, şi mai mari ai casei lui Israel! Nu este datoria voastră să cunoaşteţi dreptatea?
  2. Şi totuşi voi urâţi binele şi iubiţi răul, le jupuiţi pielea şi carnea de pe oase!
  3. După ce au mâncat carnea poporului Meu, după ce-i jupoaie pielea, şi-i sfărâmă oasele; îl fac bucăţi; ca ceea ce se fierbe într-o oală, ca şi carnea dintr-un cazan,
  4. apoi strigă către Domnul. Dar El nu le răspunde, ci Îşi ascunde Faţa de ei în vremea aceea, pentru că au făcut fapte rele.
  5. „Aşa vorbeşte Domnul despre prorocii care rătăcesc pe poporul meu, care, dacă au de muşcat ceva cu dinţii, vestesc pacea, iar dacă nu li se pune nimic în gură, vestesc războiul sfânt:
  6. „Din pricina aceasta, va veni noaptea peste voi… fără nici o vedenie! Şi întunericul… fără nici o prorocie! Soarele va asfinţi peste aceşti proroci, şi ziua se va întuneca peste ei!
  7. Văzătorii vor fi daţi de ruşine, ghicitorii vor roşi, toţi îşi vor acoperi barba; căci Dumnezeu nu va răspunde.
  8. Dar eu sunt plin de putere, plin de Duhul Domnului, sunt plin de cunoştinţa dreptăţii şi de vlagă, ca să fac cunoscut lui Iacov nelegiuirea lui, şi lui Israel păcatul lui.”
  9. „Ascultaţi dar lucrul acesta, căpetenii ale casei lui Iacov, şi mai mari ai casei lui Israel, voi, cărora vă este scârbă de dreptate, şi care suciţi tot ce este drept;

  10. Voi care zidiţi Sionul cu sânge, şi Ierusalimul cu nelegiuire! [ offf !]

  11. Căpeteniile cetăţii judecă pentru daruri, preoţii lui învaţă pe popor pentru plată, şi prorocii lui prorocesc pe bani; şi mai îndrăznesc apoi să se bizuie pe Domnul şi zic: „Oare nu este Domnul în mijlocul nostru? Nu ne poate atinge nici o nenorocire!”

  MICA cap 7
  7. Eu însă voi privi spre Domnul, îmi voi pune nădejdea în Dumnezeul mântuirii mele, Dumnezeul meu mă va asculta.
  8. Nu te bucura de mine, vrăjmaşă, căci chiar dacă am căzut, mă voi scula iarăşi, chiar dacă stau în întuneric, totuşi Domnul este Lumina mea!

  ZAHARIA cap 11
  9. Şi am zis: Nu vă mai pot paşte! Cea care are să moară, să moară, cea care are să piară să piară, şi cele ce mai rămân, să se mănânce unele pe altele!
  10. Mi-am luat toiagul Îndurare, şi l-am rupt, ca să rup legământul Meu, pe care-l încheiasem cu toate popoarele.
  11. Şi când s-a rupt în ziua aceea, nenorocitele acelea de oi, care au luat seama la Mine, au cunoscut astfel că acesta era Cuvântul Domnului.
  12. Eu le-am zis: Dacă găsiţi cu cale, daţi-Mi plata; dacă nu, nu Mi-o daţi! Şi Mi-au cântărit, ca plată, trei zeci de arginţi.
  13. Dar Domnul Mi-a zis: Aruncă olarului preţul acesta scump, cu care M-au preţuit! Şi am luat cei trei zeci de arginţi, şi i-am aruncat în casa Domnului, pentru olar.
  14. Apoi Mi-am rupt la doilea toiag Legământ, ca să rup frăţia dintre Iuda şi Israel.
  15. Domnul mi-a zis: Ia şi uneltele unui păstor nebun!
  16. Căci iată că voi ridica în ţară un păstor, căruia nu-i va păsa de oile care pier; nu se va duce să caute pe cele mai tinere, nu va vindeca pe cele rănite, nu va îngriji de cele sănătoase; ci va mânca din carnea celor mai grase, şi nu le va mai lăsa decât copitele!

  ISAIA cap 30
  15….În linişte şi odihnă va fi mântuirea voastră, în seninătate şi încredere va fi tăria voastră.”

  ISAIA cap 30
  12. De aceea aşa vorbeşte Sfântul lui Israel: „Fiindcă lepădaţi cuvântul acesta, şi vă încredeţi în silnicie şi vicleşuguri, şi vă sprijiniţi pe ele,
  13. de aceea nelegiuirea aceasta va fi pentru voi ca spărtura unui zid înalt, care, spărgându-se, ameninţă să cadă, şi a cărui prăbuşire vine deodată, într-o clipă:
  14. îl sfărâmă cum se sfărâmă un vas de pământ, care se sfărâmă fără nici o milă, şi din ale cărui sfărâmături nu mai rămâne nici un ciob măcar, cu care să iei foc din vatră, sau să scoţi apă din fântână.”
  15. Căci aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu, Sfântul lui Israel: „În linişte şi odihnă va fi mântuirea voastră, în seninătate şi încredere va fi tăria voastră.” Dar n-aţi voit!

  septembrie 25, 2008 la 11:55 pm

 12. tzrafrira

  da, ai dreptate rose, ceea ce lucreaza Dzeu tre sa se incadreze in ce ne pla ce noua. dar Dzeu nu lucra pe placul oamenilor… ce ne facem atunci?.. trebuie sa punem biblia inaintea oricarui lucru.. sa cercetam ceea ce ni se spune k sa bata cu biblia, si ce nu e conform bibliei sa aruncam.. Dzeu va lucra in noi in mom in care nu vom mai pleca urechea la tot ce ni se spune si Il vom cauta pe El in primul rand! nu vom intelege niciodata toate modurile in care El a lucrat.. doar El cunoaste inima oamenilor de atunci si gandirea lor.. dc sa ne batem capul cu „dc a lucrat asa in vechime”?? nu are nici o relevanta.. El lucreaza in moduri in care noi poate nu ne putem imagina… trebuie sa fim deschisi la minte si sa ne rugam sa ne dea intelepciune k sa deosebim lucrarea Sa de cea a diavolului.. si dak vom sta langa El, El ne va vorbi..

  octombrie 17, 2008 la 2:26 pm

 13. Pingback: Invitat in biserica ta?? (2) « Roseinthedesert’s Weblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s