ROSE

prietenie + slujire = prietenie adevarata (1)

Anul acesta mi-am dat seama de superficialitatea relatiilor de prietenie dintre oameni si am meditat mult la acest aspect ajungand la o concluzie dureroasa si anume ca habar nu avem ce inseamna prietenia adevarata. D-zeu a stiut ca se va ajunge la stadiul acesta de aceea de-a lungul Bibliei ne-a dat cateva exemple de credinciosie si dragoste in relatiile dintre oameni, exemple de slujire si prietenie adevarata.

Vă amintiţi de prietenia speciala pe care au avut-o David şi Ionatan? La un moment dat David a fugit să îşi scape viaţa văzând că nu mai are nici o şansă în faţa lui Saul, a plecat în pustia Zif într-o pădure şi a rămas acolo un timp. ATUNCI IONATAN FIUL LUI SAUL S-A SCULAT ŞI S-A DUS LA DAVID ÎN PĂDURE, EL I-A ÎNTĂRIT ÎNCREDEREA ÎN D-ZEU ŞI I-A ZIS “NU TE TEME DE NIMIC, CĂCI MÂNA TATĂLUI MEU SAUL NU TE VA ATINGE”.

Nu cred că David ar fi trimis pe cineva să îi spună lui Ionatan: “prietene am nevoie de încurajarea ta, vino degrab”. Sunt sigură că Ionatan aflând unde se afla David, nu a mai avut linişte până când nu a reuşit să meargă la el să îl încurajeze, să îi spună că e alături de el, că se poate baza pe el, că nu e singur. Imagineaza-ţi dacă pe vremea aceea ar fi avut telefoane mobile, Ionatan ar fi avut cu siguranţă probleme cu suma de pe factura de la finalul lunii, dar acum prioritatea era David şi din dragoste Ionatan ar fi făcut orice pentru el. Ionatan a ştiut că David era în pustie, în disperare, probabil în depresie şi s-a grăbit să îi sară în ajutor.

Crezi că dacă Ionatan ar fi stat acasa şi s-ar fi gândit: “săracul David, ce greu e pentru el acuma, mi-e milă de el, vai săracul David” asta i-ar fi folosit lui David în vreun fel? Bineînteles că nu, David avea nevoie de o încurajare directă.

Îmi şi imaginez că după plecarea lui Ionatan, David era tare vesel şi încrezător, prietenul lui Ionatan şi-a făcut timp de el, s-a pus în pericol de dragul lui. Ionatan era fiul celui care căuta sa îi ia viaţa şi dacă Saul ar fi aflat de vizita aceasta ar fi fost foarte supărat. Saul nu suferea prietenia dintre cei doi (Saul s-a aprins de mânie împotriva lui Ionatan şi i-a zis:”Fiu rău şi neascultător, nu ştiu eu că ţi-ai luat ca prieten pe fiul lui Isai, spre ruşinea ta şi spre ruşinea mamei tale”- 1Samuel 20:30).

Diavolul urăşte prietenia curată, sfântă şi sinceră, urăşte din inimă relaţiile bazate pe slujire, îi urăşte pe cei care se leapadă de sine, pe cei care se pun în pericol de dragul celor pe care ştiu că îi pot ajuta şi va încerca prin orice mijloc să distrugă aceste relaţii

Reclame

8 responses

 1. @roseinthedesert:

  Am gasit azi al doilea comentariu un pic off-topic despre blogul tau. Daca insisti prea mult ar putea fi considerat spam , mai ales ca ma gandesc ca nu e singurul blog pe care ai trimis mesajul. Deci, pentru ca imi place blogul, ce ar fi sa nu mai imi trimiti comentarii asa … ci sa ne adaugam reciproc in „Blogroll” sau „Vizitez si recomand (asa apare la mine)? Multumesc de intelegere. Timite-mi un mail ca raspuns la propunere.

  Octombrie 3, 2008 la 8:53 pm

 2. roseinthedesert

  sorry daca te-am deranjat, inca incerc sa inteleg cum sa administrez cat mai bine blogul si inca nu am descoperit cum sa fac sa adaug linkuri la blogroll. Imi cer scuze daca ti-am trimis doua comentarii, probabil ca nu mi-am dat seama.

  Octombrie 3, 2008 la 10:00 pm

 3. violeta shalom

  uite, rose, daca doresti sa adaugi bloguri in blogroll, te pot indruma. lasa-mi un raspuns, si iti arat pasii. Si indiferent ce altceva vrei sa mai inveti despre wordpress, intreaba-ma, te rog, si – daca stiu – iti spun . pace 🙂

  Octombrie 3, 2008 la 10:38 pm

 4. Nu e nici o problema. Am crezut ca faci asta intentionat. Si eu te pot ajuta daca ai nevoie. Foloseste adresa mea de mail de cate ori doresti (fie trimiti un mail fie ma gasesti pe messengerla aceeasi adresa.) Be blessed.

  Octombrie 3, 2008 la 11:27 pm

 5. adeline

  Prietenia dintre David si Ionatan e adevarata pilda…
  ..ma bucur asa de mult knd printre paginile internetului mai dau si de oameni ai lui Dumnezeu.
  Dumnezeu sa te binecuvinteze!:X

  Octombrie 23, 2009 la 9:20 pm

 6. adeline,
  cred ca prietenia dintre David si Ionatan poate fi actuala, daca exista oameni de legamant, oameni directi, care renunta la sine, care stiu ce inseamna slujirea.
  Legenda conform careia acum asa ceva nu se mai poate intampla, e o scuza, ca sa ne lafaim in continuare in egoism, tradare, lasitate si nepasare. Exista o lene de a ne ridica din conditia asta si a tanji si lupta pentru prietenii adevarate
  Binecuvantarea lui Isus fie peste tine 🙂

  Octombrie 23, 2009 la 9:55 pm

 7. Pingback: ‘…nimanui nu-i pasa de sufletul meu’ « Roseinthedesert’s Weblog

 8. Dascau Otilia

  Iulie 21, 2010 la 11:13 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s