ROSE

prietenie + slujire = prietenie adevarata (3)

Ionatan şi Onisifor au fost oameni care au întărit inima celui care era în pericol, celui care era deprimat, au fost oameni care nu au aşteptat invitaţii speciale să îşi facă datoria şi care au sărit din propriul lor confort pentru a însufla încredere şi pentru a mângâia.

Foarte curios că în ambele cazuri cel care teoretic avea reputaţia unui om puternic al lui D-zeu a avut nevoie de încurajarea şi sprijinul celui care în faţa oamenilor ar fi părut să fie la un nivel inferior. Nu Ionatan l-a învins pe Goliat şi totuşi David a avut mare nevoie de cuvintele şi afecţiunea lui, nu Onisifor era marele apostol şi culmea că tocmai marele apostol a avut nevoie de încurajarea lui.

De multe ori cei care sunt în prima linie a bătăliei au mare nevoie de încurajare pentru că luptele sunt foarte intense şi lasă urme, de multe ori cei care slujesc în prima linie au nevoie de sprijinul emoţional, de încurajările celor din jurul lor. Vreau să subliniez faptul că mă refer la cei care slujesc, nu la cei care se fac că slujesc, la cei care au o chemare şi îşi dedica viaţa lui D-zeu, nu la cei care sunt puşi în funcţii bisericeşti de oameni şi care sunt plătiţi ca să facă – NIMIC –

Nu aştepta să ţi se ceară ajutorul, dacă sesizezi că poţi ajuta, scoală-te din locul în care eşti şi du-te în pustie, lânga cel care se târăşte în depresie şi în durere, dacă ştii de problema pe care o are, nu aştepta să îţi cerşească atenţia. Dacă poţi să faci un bine şi nu îl faci, Biblia spune că asta e păcat, iar păcatul duce la moarte. Toţi am fost înzestraţi cu capacitatea de a încuraja, de a ajuta, nimeni nu poate găsi scuza că el nu ar ştii cum să facă asta, sunt o infinitate de posibilităţi.

Nu fi un practicant al durerii in cot, deja clubul celor pe care ii doare in cot de problemele prietenilor are prea multi membrii, e mult mai palpitant sa fii in echipa cu Isus care atat de mult a iubit incat s-a dat pe Sine.

Anunțuri

4 responses

 1. Sandra

  Buna Rose 🙂 ,
  Vreau sa-ti spun ca te admir f mult pt ceea ce faci si pt ceea ce scrii. intr-adevar este nevoie de un crestinism adevarat , de crestini care nu fac de rusine Numele Lui Dumnezeu , De prieteni care sunt langa noi cand avem cu adevarat nevoie de ei , de incurajarea lor , si daca nu gasim asa ceva , macar sa incercam sa fim noi cei care ofera sprijin , incurajare si sa fim un exemplu de urmat , pt ca stim ca rasplata noastra vine de la Dumnezeu. Mi-ar placea sa mai pot vb cu tine …daca vrei..ai adresa mea de mail 🙂 astept raspunsul tau . Domnul sa te binecuvanteze!!

  Martie 19, 2009 la 10:12 pm

 2. Sandra,
  Crestinii sunt urmasii lui Hristos, de aceea nu avem voie sa ne comportam oricum, avem de la cine lua exemplu, trebuie doar sa luptam cu noi cu principiile gresite, cu educatia gresita, cu traditia gresita si sa traim in asemanare cu Isus
  O sa iti scriu pe email
  Fi binecuvantata 🙂

  Martie 19, 2009 la 11:57 pm

 3. Pingback: Din arhiva ( Prietenie + Slujire = Prietenie adevarata) « Roseinthedesert’s Weblog

 4. Stefan

  Da au avut nevoie de incurajare,dar cati au facuto?,cati frati in Domnul au avut,dar prieteni?,numai unul?,cati au fost alaturi de ei?,azi se bucura cand ai o problema,ajungi subiect de barfa,nu mai este dragoste.

  August 31, 2009 la 11:20 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s