ROSE

Imparatia lui Dumnezeu nu sta in vorbe ci in putere!

Imparatia lui Dumnezeu nu sta in vorbe ci in putere. Oare cum se manifesta puterea lui Dumnezeu? Cum s-a manifestat puterea lui Dumnezeu in vremea cand Isus era pe pamant? Nu este foarte greu de raspuns la intrebarea aceasta. S-a stiut ca Imparatia lui Dumnezeu a venit pe pamant pentru ca bolnavii erau vindecati, demonizatii eliberati, mortii inviati, cei care aveau poveri sufletesti izbaviti.

Atat de mult as vrea ca oamenii sa inteleaga ca Dumnezeu e un Dumnezeu complet care vindeca atat sufletul cat si trupul, care face minuni extraordinare, semne si minuni, care invie mortii spiritual si fizic. Nu inteleg de ce se multumesc unii cu mai putin de atat, pur si simplu nu inteleg.

Da, mantuirea este cea mai mare minune, dar Imparatia lui Dumnezeu nu se rezuma la atat. Biblia este plina cu manifestari extraordinare ale Imparatiei lui Dumnezeu, pe care noi inca nu le-am gustat, daca credem ca Biblia este adevarata si ca Dumnezeu nu se schimba ca vremea, ar trebui sa fim disperati dupa a avea TOT,

Din nou spun: S-ar putea ca mintea sa iti stea in loc, dar asta e, mintea noastra e limitata. Te indemn ca de fiecare data cand citesti in Biblie despre o maniestare supranatura a lui Dumnezeu sa incerci sa iti imaginezi practic cum a aratat momentul respectiv si vei intelege ca Biblia e ffffff ciudata, ca are lucruri extreme de ciudate, evenimente complet deplasate pentru mintea noastra “geniala”

La noi in biserici totul este rational, nimic ciudat, nimic iesit din comun, totul programat, controlat. Biblia e plina de evenimente care au socat, iar omul nu le-a putut controla, care au parut o nebunie pt privitori, dar ce binecuvantare pt cei care au experimentat maretia lui Dumnezeu.

Daca in biserica ta totul este programat, logic, rational, atunci nu prea are mare legatura cu ceea ce ne spune Biblia despre Dumnezeu. Stiu ca o sa imi spui ca ordinea e un principiu la care Dumnezeu tine. Da, asa e, dar ce argumente ai, sa ma lamuresti ca ordinea ta seamana in vreun fel cu ordinea lui Dumnezeu. Biblia e sincera si ne spune ca logica lui Dumnezeu este o nebunie pentru cei care sunt pe calea pierzarii, aici nu spune ca pt cei nepocaiti, ci pentru cei care sunt pe calea pierzarii, nu conteaza confesiunea.

Nimic nu se va schimba daca nu Il lasam pe Dumnezeu sa lucreze asa cum vrea El. Cei mai in varsta ar trebui sa inteleaga ca intelegerea lor nu e totul, ca gusturile lor nu sunt adevarul absolut in materie de gusturi. Fiecare generatie vine cu ceva nou, si exista doua variante, sa dai cu pietre in ei sa ii consideri eretici sau sa gandesti, sa gandesti un pic, macar un pic.

Noi stim cateva colori, Dumnezeu stie o infinitate, si daca ar veni sa ne arate culorile pe care le stie El, mintea noastra ar fi socata, dar asta nu inseamna ca El greseste cu ceva ci ca noi suntem limitati.

Reclame

9 responses

 1. V D Filip

  Biserica oficiala, oridecare rit ar fie ea, este dotata cu pastori de amvon, cu comitet de amvon si cu programe de amvon si de sceana. Biserica Lui Hristos este dotata cu ucenici, cu semne si minuni, cu puterea Duhului Sfant si cu jertfa necurmata.

  octombrie 18, 2008 la 7:49 pm

 2. „Biserica Lui Hristos este dotata cu ucenici, cu semne si minuni, cu puterea Duhului Sfant si cu jertfa necurmata”. Amin amin amin !!!!!!!!!!!!!

  octombrie 18, 2008 la 9:47 pm

 3. V D Filip

  AMIN, AMIN ! 🙂

  octombrie 18, 2008 la 11:47 pm

 4. tzrafrira

  sa ne ajute Dumnezeu sa fim tot ceea ce ne’a creat El sa fim!! si spun si eu un „amin!!!” la ceea ce a scris filip.

  octombrie 19, 2008 la 12:12 am

 5. V D Filip

  DANIEL 9:

  27. El va face un legământ trainic cu mulţi, timp de o săptămână, dar la jumătatea săptămânii va face să înceteze jertfa şi darul de mâncare, şi pe aripa urâciunilor idoleşti va veni unul care pustieşte, până va cădea asupra celui pustiit prăpădul hotărât.”

  :-S

  octombrie 19, 2008 la 12:02 pm

 6. Ai spus că: ”Daca in biserica ta totul este programat, logic, rational, atunci nu prea are mare legatura cu ceea ce ne spune Biblia despre Dumnezeu.”

  Nu prea îți înțeleg ideea. Adică dacă biserica începe la 9:00 și în jurul la 12 fără sau trecut de 12 se termină, iar frângerea pîinii e pusă la 10:30… o biserică programată, nu? Cum să nu aibă legătură cu Dumnezeu? Biserica este un organism format din oameni, nu din programe prestabilite. O biserică, adunare, neorganizată ar fi un haos. Am ajunge la extreme. Da, Dumnezeu este un Dumnezeu al ordinii cum ai zis, și tocmai de asta cred că El a dat tot felul de îndrumări pînă la ultimul amănunt (citește prin Vechiul Testament să vezi cu cîte meticolzitate și precizie era pregătită slujba și jertfa, sau… alte detalii) Tot de asta, pentru că Îi place ordinea, Dumnezeu a pus Capul Bisericii pe Hristos, apoi pus cîrmuitori în biserici și alți slujitori, care deși sunt egali, îndeplinesc diferite funcții în Trup.

  Dacă o biserică este perfect organizată, din perspectiva mea, e foarte bine! Dar, poate să aiba, poate să nu aibă treabă cu Dumnezeu! Aici trebuie analizați oamenii. Atât. Ei sunt Biserica.

  Dacă ordinea lui Dumnezeu nu este cea pe care o vedem în mai toate bisericile, atunci care este? Știe careva? Nu. Sau poate da, întru-cît El a dat Cuvântul ca îndrumător și dreptare, Cel care trasează ordinea. Și dacă totuși, nimeni nu știe exact care este oridinea lui Dumnezeu, atunci de ce criticăm organizarea bisercii? E greșită? Dacă da, de unde știm că e așa?

  octombrie 21, 2008 la 9:27 pm

 7. acum m-am lamurit, tu nu citesti cu atentie ce scriu si de aceea nu am de gand sa mai scriu ceva in plus, cred ca daca ai gandi ce am scris nu ar mai fi necesar sa adaug alte explicatii.

  octombrie 21, 2008 la 9:41 pm

 8. ok, îmi cer scuze pentru că nu citesc cu atenție ce scrii

  octombrie 21, 2008 la 9:45 pm

 9. imi puteti da si mie link-uri care sa arate diferenta dintre eclesie si Imparatia lui dUMNEZEU?

  decembrie 27, 2010 la 10:37 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s