ROSE

O experienta extraordinara!!Arctic Revival.

28 februarie 1999

A inceput ca un bubuit, la inceput nimeni nu stia ce se intampla. Moses Kyak care se ocupa cu sistemul de sonorizare a oprit sonorizarea, dar sunetul a devenit din ce in ce mai puternic. Apoi oamenii au inceput sa cada fara ca cineva sa-i fi atins. James Arreak care conducea inchinarea a inceput sa tremure, cladirea a inceput sa se cutremure. Pentru aproximativ un minut zgomotul a continuat sa umple biserica ca un vajait de vant puternic.

“Suna ca si Cascada Niagara” spune Rev Joshua Arreak care organizase in acea dupa-amiaza o intalnire de tineret la biserica anglicana Sf. Timothy impreuna cu fratele lui mai mic James. Apoi sunetul a plecat.
A fost ultima zi dintr-o serie de intalniri cu rugaciune si invatatura, oamenii s-au rugat din toata inima ca Duhul lui Dumnezeu sa coboare peste ei. Multi au cerut sa fie eliberati de pacate si altii sa fie eliberati de rani emotionale adanci. Impreuna cu fratii Arreak mai erau prezenti la acea intalnire inca 40 de oameni.

De ce s-a intamplat aceasta in Pond Inlet, un orasel de 1200 persoane din nordul extrem al Canadei, unde jumatate de an este intunerec si unde se poate ajunge doar cu avionul? Joshua Arreak spune ca ceea ce s-a intamplat a fost rezultatul strigatului disperat in rugaciune al credinciosilor cauzat de dezastrul spiritual si moral care pur si simplu a distrus comunitatea din care faceau parte. Un cerc vicios cu multiple probleme, criminalitate, consum de droguri, divorturi, pornografie au distrus sanatatea acestei comunitati. Cand nimic altceva nu a mai functionat, cand lucratorii sociali, doctorii, politicienii si chiar preotii au recunoscut ca situatia a scapat de sub control, oamenii s-au smerit, s-au curatit, au fost flamanzi dupa binecuvanarea si ungerea lui Dumnezeu si s-au rugat luni de zile pentru ca ungerea Duhului Sfant sa coboare peste orasul lor iar Dumnezeu le-a raspuns

A fost probabil cel mai extraordinar eveniment care a marcat trezirea din zona Arctica a Canadei, trezire care a atins comunitati intregi si a transformat vieti cum nu s-a mai intamplat niciodata inainte.

Anunțuri

4 responses

 1. tzrafrira

  ii minunat, te umple de bucurie, sa vezi k ink mai sunt oameni care Il cauta pe Dumnezeu in lumea asta stricata, depravata.. si ca li se descopera. si in acelasi timp ma doare, ma intristeaza, ma enerveaza k nu vad in cei de langa mine si uneori chiar in mine dorinta asta de a vrea mai mult, de a tanji dupa mai mult.. AVEM UN DUMNEZEU FARA MARGINI, FARA INCEPUT SI FARA SFARSIT, GATA SA NI SE DESCOPERE SI GATA SA NE DEA TOT CE NE DORESTE INIMA!!! si noi il limitam in gandirea noastra ingusta..

  Octombrie 23, 2008 la 11:07 am

 2. tzrafrira
  acelasi sentiment de intristare si neputinta il incerc si eu cand ma gandesc la lumea in care traim. Cand imi dau seama ca El vrea sa ne dea TOT ce are, ca vrea sa aiba o relatie „face to face” cu noi, ca nu exista nici o limita in privinta asta, ma apuca disperarea, dar trag de mine sa ies cumva din limitarile astea de care vorbeai tu si sa gust tot mai mult din El. Biblia ne garanteaza ca cel care Il cauta pe Dumnezeu din toata inima Il va gasi.

  Octombrie 23, 2008 la 12:47 pm

 3. tzrafrira

  „Biblia ne garanteaza ca cel care Il cauta pe Dumnezeu din toata inima Il va gasi.” – si este adevarat, rose!!! foarte adevarat! cum zicea cineva, k Dumnezeu asteapta k noi sa facem primul pas, si cand il facem El vine alergand inspre noi!! ne vrea, ne doreste si vrea k si noi sa Il dorim.. dak citim biblia dorind sa gasim adevarul El n’il va descoperi!

  Octombrie 23, 2008 la 1:36 pm

 4. E invioratător să afli ce mai se intampla prin alte părţi. Dacă asta e tot ce rămâne, ” o experienţă extraordinară”, atunci trebuie să apara un semn de intrebare. Acolo unde are loc un „infilling” trebuie să existe şi un „outflowing”, şi să fie continuu, să devina ordinar, nu doar „o” experienţă, extra-ordinara, în afara a ceea ce este ordinar.

  Octombrie 24, 2008 la 4:31 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s