ROSE

Sa astept sau sa nu astept…

art4„NU TREBUIE SA TE ASTEPTI LA NIMIC BUN DIN PARTEA CELOR DIN JUR…”

WHAT ?????

Ma tot gandesc daca acesta vorba raspandita printre noi este biblica sau nu. Eu cred ca nu. Probabil ca inca sunt naiva, dar Biblia mea descrie relatiile dintre oameni ca fiind bazate pe dragoste iar daca cei de langa tine sustin ca tin la tine si ca te iubesc, ar fi gresit oare sa asteptam lucruri simple, bun simt, ajutor, sustinere ?

Oare intr-o relatie de prietenie este gresit sa astepti de la celalalt sa te incurajeze, sa fie alaturi de tine cand ti-e greu sau cand ti-e bine, este gresit oare sa te astepti de la prieteni sa fie corecti fata de tine, sa te respecte ? Este oare nebiblic si gresit sa te astepti ca cei din familie sa iti fie aproape si sa te pretuiasca ? Este gresit sa te astepti de la fratii si surorile in credinta sa se comporte cu tine cu bunatatea lui Dumnezeu ?

Ce se intampla cu noi ? Am hotarat sa nu folosesc cuvinte foarte dure pe acest blog, desi in realitate le mai folosesc, am impresia ca oamenii au devenit in mare parte niste plante care nu mai functioneaza deloc pentru scopul pentru care au fost creati.

Sa nu mai asteptam nimic de la cei din jur ? Oare Dumnezeu greseste cand se astepta de la noi sa umblam in ascultare de El, cand se asteapta de la noi sa traim in sfintenie ?

Majoritatea celor care am spus vorba acesta vreodata, probabil ca am ajuns cu nervii la pamant sau cu inima sfasiata si nu ne-a mai ramas decat sa spunem : « eu nu mai astept nimic de la nimeni » Nu cumva aceasta este doar o propozitie prin care incercam sa supravietuim in aceasta jungla ? Ne-am resemnat ca nu putem supravietui in acest iad din jurul nostru decat inchizandu-ne in noi in loc sa luptam pentru inimile celor din jurul nostru. Intr-adevar aceasta implica un pret de platit dar merita pentru ca rugaciunea lui Isus a fost ca noi sa fim una, El vrea sa avem inimile deschise unii fata de altii, sa ne respectam unii pe altii, sa avem grija unii de altii, chiar sa avem asteptari unii de la altii si sa nu inselam asteptarile celor din jur.

Reclame

5 responses

 1. Frumoase vorbe si indemnuri in teorie, pentru ca, cu regret o spun, in realitate avem parte de deceptii, insulte, dezamagiri in relatiile cu semenii nostri, dar Cartea Sfanta ne invata sa rasplatim raul cu bine, si, de multe ori, o facem, insa e greu de aplicat sintagma „intoarce si celalalt obraz”!

  Noiembrie 10, 2008 la 6:48 am

 2. tzrafrira

  e greu sa mai ai incredere in oameni knd ai fost inselat sau lasat balta de cei numiti prieteni.. dar trebuie sa ne gandim k prin „jungla” de afara mai sunt si oameni in care merita sa investim timpul nostru, prietenia noastra, dragostea noastra.. si nu vom sti care sunt decat incercand sa ii cunoastem pe cei din jurul nostru.. dak ne inchidem in noi vom pierde ocazia de a cunoaste persoane cu adevarat sincere si cu o inima buna.. si chiar dak in loc sa gasim ce cautam, gasim persoane cu un caracter naspa, e de datoria noastra sa vbim cu ei, sa le spunem k tre sa se schimbe si k prin Hristos se pot schimba! Hristos a murit pt toti oamenii, si pt cei care noi ii consideram minunati, si pt cei care poate nici nu vrem sa vbim cu ei, si pt cei care ne’au inselat!.. pt toti!! noi cei care ne consideram copiii LUI ar fi cazul sa incepem sa aratam dragoste tuturor!!! nu doar celor care ne convine!! si asta imi spun si mie! mi’a trebuit mult timp sa ajung sa spun cuv astea.. eu nu aveam incredere in absolut nimeni, cu greu imi castiga cineva increderea. acum incerc eu sa le castig increderea, sa fiu un exemplu… nu reusesc tot timpul, dar dak nu incepi de undeva nu ai cum ajungi unde ti’ai propus…

  Noiembrie 10, 2008 la 11:01 am

 3. violeta shalom

  Eu cred ca vorba aceea se refera la doua versete din biblie: „Asa vorbeste Domnul: blestemat sã fie omul care se încrede în om, care se sprijineste pe un muritor si îsi abate inima de la Domnul!” – Ieremia 17.5
  si mai e unul unde scrie parca „neghina e cel ce se increde in sine” – nu stiu unde anume.

  Cred ca se refera la faptul ca nu trebuie sa urcam omul pe un piedestal, ci sa incercam sa-L cautam pe El, pe Domnul Isus in cei de langa noi. Sa-L vedem pe El in ajutorul (sub forma de mana intainsa de ajutor, sau sub forma de dragoste) pe care il primim de la ceilalti, pentru ca e o cursa periculoasa sa inaltam omul undeva, pe un piedestal, si sa incepem sa-i construim (in mintea noastra) statuie. In felul asta riscam sa dam slava omului.
  TOT CE E BUN VINE DE SUS, nu? Prin cei de langa noi, dar DE SUS. 🙂

  Noiembrie 10, 2008 la 2:46 pm

 4. Doina Bejenaru

  Dragostea este un sentiment interpretat de fiecare din noi diferit. Puţini sunt cei care percep acest cuvânt cu adevărata lui semnificaţie. Trăim vremuri grele, vremuri de pe urmă, aceste vremuri le descrie foarte clar Pavel în eoistolele către Tesaloniceni. Aceste vremuri grele ne afectează pe fiecare dintre noi. cred că păcatul din noi şi problemele cu care ne confruntăm ne face nişte laşi şi fricoşi. Societatea modernă tinde spre individualism. Acum puţini tineri pot să mai afirme clar că au un prieten adevărat în care să se încreadă şi să deschidă sufletul faţă de el. Goana după vânt de fiecare zi ne face să uităm lucruri aparent neimportante care în esenţă sunt cele mai importante, ca de exemplu comunicarea. nu mai avem timp să împărtăşim cu cineva durerea sufletească, pentru că ne este ruşine, nu avem tineri sau pur şi simplu nu vrem să arătăm vulnerabili în faţa cuiva. Ca în esenţă să fim cei mai vulnerabili, nişte disperaţi şi nişte marionete în mâna diavolului. Amărăciunea ne inundă sufletele şi ne macină atunci când o ţinem în noi şi nu o mărturisim lui Dumnezeu. Paradoxal dar omul modern a ajuns la o aşa situaţie că nici lui Dumnezeu nu poate să-i spună deschis cel frământă pentru că nu-şi face timp pentru aceasta şi nici nu poate să o facă. Şi nici el în mintea lui nu se gândeşte petnru că încercând să se încurajeze singur îşi spune „eu trebuie să fiu puternic”. Luptă singur, până când cade şi dacă apelează la Dumnezeu, iar dacă nu o face rămâne un fricos şi un făţarnic în esenţă şi un curajos dacă e puternic. Iar cu cei mai slabi realitatea e foarte dură, unii îşi găsesc refugiul în băutură, alţii în droguri etc. să ai un prieten adevărat este o mare binecuvântare şi un mare har. Unii disperaţi vor zice, dar mai există astfel de oameni. Da, există! Roagăl pe Dumnezeu să-ţi trimită unul, dar până atunci împrieteneştete cu El. Eu am cerut şi El mi-a dat şi sunt foarte mulţumită. Mult har şi binecuvântare de la Domnul!

  Noiembrie 18, 2008 la 2:55 pm

 5. Doina
  Ai mare dreptate in ceea ce ai scris, omul modern se pare ca nu mai finctioneaza pentru scopul pt care a fost creat. Intr_adevar exista prieteni adevarati dar sunt atat de rari incat daca intalnesti unu in decursul vietii este o binecuvantare imensa.
  Sa fii binecuvantata

  Noiembrie 18, 2008 la 3:15 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s