ROSE

Prin tine si prin mine…

dove_zech4_6 Propovaduiti Evanghelia, vindecati bolnavi, inviati morti, curatiti leprosi, scoateti afara draci. (Matei 10:8)

Iata semnele care ii vor insoti pe cei ce vor crede: in Numele Meu vor scoate draci, vor vorbi in limbi noi, vor lua in mana serpi, daca vor bea ceva de moarte nu-i va vatama, isi vor pune mainile peste bolnavi si bolnavii se vor insanatosii (Marcu 16).

Pentru cine sunt aceste versete si nu numai ? V-ati intrebat vreodata cui se adreseaza Biblia in general ? Pastorilor, diaconilor, celor cu studii teologice recunoscuti de vreo organizatie religioasa ? Sau se adreseaza fiecarui om de pe planeta pamant ? Se adreseaza cumva mie si tie ?

Nu exista o infinitate de vointe a lui Dumnezeu, o vointa pentru prima jumatate a secolului 1, o alta vointa pentru a doua jumatate a secolului 1, o alta vointa pentru urmatorii 200 de ani si o alta vointa pentru restul anilor. Nu! Vointa lui Dumnezeu a fost intotdeauna aceeasi, dragoste pusa in practica prin salvarea sufletului, tamaduirea trupului si aprovizionare pentru fiecare aspect al fiintei umane. Dumnezeu vrea sa ne dea cerul, pe fiecare dintre noi vrea sa ne foloseasca la capacitatea maxima, si asa si face cu cei care Il lasa sa faca ce vrea cu viata lor.

Blogul acesta nu este pentru cei care sunt siguri ca au dreptate in tot ce spun, ci pentru cei care cauta adevarul, care vor sa se debaraseze de tot ce inseamna limitari omenesti si sa imbratiseze voia lui Dumnezeu deplina chiar daca pare ciudata pentru mintea noastra limitata.

« Imparatia lui Dumnezeu nu sta in vorbe ci in putere » spune Biblia. Cand puterea lui Dumnezeu se manifesta prin Isus se intamplau exact aceleasi lucruri pe care Isus le-a cerut ucenicilor sa  le faca si pe care ucenicii deveniti ulterior apostoli le-au transmis mai departe.  Daca si in zilele noastre Dumnezeu e puternic, daca nu cumva a luat o pauza din a-si manifesta puterea, in mod normal trebuie sa se intample aceleasi lucruri, ba poate chiar mai mari tinand cont de ceea ce se spune Isus in Ioan 14 :12-14 Adevarat, adevarat va spun ca cine crede in Mine va face si el lucrarile pe care le fac Eu, ba inca va face altele si mai mari decat acestea…..

E un strigat la trezire, totul din mine striga, lasati-L pe Duhul Sfant sa lucreze in vietile voastre asa cum vrea El, altfel veti experimenta doar o parte din cat va este destinat. Luati Biblia si digerati-o, dormiti cu ea la capatai, cititi-o pana i se subtiaza foile, luptati-va cu voi, dati cu ideile preconcepute de pereti. Dumnezeu e atat de imens incat cea mai mare prostie pe care un crestin o poate face este sa Il limiteze.

Da, prin tine vrea sa Isi transmita Cuvantul insotit de putere, prin tine vrea sa vindece bolnavi, prin tine vrea sa elibereze demonizati, prin tine vrea sa invie morti atat spiritual cat si fizic. Daaa, prin tine si prin mine. Puterea Duhului Sfant este disponibila pentru fiecare copil al lui Dumnezeu, El vrea sa toarne puterea Lui peste fiecare dintre noi si sa ne foloseasca la maxim. Poate nu ti-a mai spus nimeni ca Dumnezeu vrea sa te foloseasca cu semne si minuni, este suficient ca spune Biblia, ar trebui sa o crezi.

Reclame

4 responses

 1. ce atmosfera electrizanta exista in BISERICILE in care se simte prezenta Duhului Sfant! Sunt sigura ca multi au vazut clipuri cu muzica interpretata de frati unsi cu Duhul Sfant. Ma bucur ca pot viziona astfel de clipuri de tipul:

  http://disa-amestecate.blogspot.com/search/label/muzica%20crestina-%20Cornel%20Cuibus, si as dori ca intreg Universul sa participe la aceasta bucurie.

  noiembrie 11, 2008 la 11:24 pm

 2. Mara

  rose – eu spun ca mai importanta decat vindecarea trupeasca este vindecarea spirituala pentru ca cei ce sunt sanatosi spiritual cu mare usurinta se vor vindeca si trupeste, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu ajutorul medicilor, cu ajutorul lor personal. Dar degeaba esti sanatos trupeste daca spiritual esti f. bolnav. Din pacate multi sint asa si ei cred ca le este bine, dar nu au dreptate. Bolile spirituale doar Dumnezeu ni le poate vindeca si nici nu este chiar asa de greu, trebuie „doar” sa citim Biblia si sa o implinim. Eu zic ca fericirea nu tine de sanatatea trupeasca, ea tine de deplina sanatate spirituala. Iar aceia care-L au cu adevarat pe Dumnezeu in suflet, aceia toti sunt fericiti. Iar cand mai si sunt inconjurati indeaproape de oameni buni, adica de oameni fericiti spiritual, atunci fericirea lor este si mai mare, si mai adevarata. Eu asa simt si gandesc. Multe binecuvantari, rose!

  noiembrie 12, 2008 la 4:49 pm

 3. PreciousChild

  ~ disa
  da, cu toti am vazut videoclipuri cu muzica interpretata de frati unsi cu Duhul Sfant. Am si participat la intalniri „electrizante” si chiar „incandescente” in care muzica si rugaciunea te purta pe…aripi, determinandu’te sa’ti asterni inima pe tava, inaintea Lui.
  si stii de ce? pentru ca „se umbla” la afecte.
  si cand iesi din biserica, efectul lor tine doar…hmm..o seara, o zi, doua.
  nu e o..pocainta rationala.
  nu muzica „electrizanta” si atmosfera euforica marcheaza prezenta Duhul Sfant in viata oamenilor, respectiv in biserica. ci o inima sincera, umila, si poate..lipsita de „sclipiciul” asa zisei bucurii pe care El o…inspira.

  noiembrie 12, 2008 la 9:06 pm

 4. preciouschild
  sunt de acord cu tine, nu ducem lipsa de intalniri in care simtim sau avem impresia ca simtim prezenta lui Dumnezeu, in schimb odata ajunsi acasa acel efect dispare incredibil de repede pt ca nu avem o relatie cu Dumnezeu profunda; nu exista partasia personala cu Duhul Sfant ci daor „fiori” care nu stiu la ce folosesc la urma urmei. Nu zic ca e gresit sa avem intalniri „electrizante” doar ca doar cu astea vedem si noi unde e biserica ,la ce stadiu. Daca ar fi suficient atat; atunci am vedea rezultate asemanatoare cu cele din biserica primara.

  noiembrie 12, 2008 la 9:15 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s