ROSE

Botezul cu Duhul Sfant!! (4)

tj200805112213-1Dumnezeu nu ne obliga sa acceptam voia Sa in intregime, nu ne obliga sa renuntam la parerile omenesti, nu ne obliga sa traim din plin si sa renuntam la maruntisuri, la traditii insa El ramane la fel ieri, azi si in veci indiferent de parerile nostre.

Botezul cu Duhul Sfant este dreptul fiecarui om care l-a primit pe Isus in inima, care s-a pocait si a decis sa traiasca implinind voia lui Dumnezeu.

Faptele Apostolilor 2 :38-39 « POCAITI-VA » LE-A ZIS PETRU SI FIECARE DIN VOI SA FIE BOTEZAT IN NUMELE LUI ISUS HRISTOS, SPRE IERTAREA PACATELOR VOASTRE, APOI VETI PRIMI DARUL DUHULUI SFANT

CACI FAGADUINTA ACEASTA ESTE PENTRU VOI, PENTRU COPIII VOSTRI SI PENTRU TOTI CEI CE SUNT DEPARTE ACUM, IN ORICAT DE MARE NUMAR II VA CHEMA DOMNUL, DUMNEZEUL NOSTRU

APOI VETI PRIMI DARUL DUHULUI SFANT !!!!!! Aici ni se spune clar ca aceasta dorinta a lui D-zeu este pentru TOTI cei care aud chemarea lui Dumnezeu si raspund afirmativ. Pentru toti fara nici o exceptie.

Cum este dat crestinului acest dar al Duhului Sfant ?

Luca 11 :13 b TATAL VOSTRU CEL DIN CERURI VA DA DUHUL SFANT CELOR CE IL CER!!

Biblia ne raspunde simplu : cand tu, avandu-L pe Isus ca Mantuitor, ceri sa fi umplut cu Duhul Sfant, vei fi umplut !

Am decis mai devreme sa nu complicam lucrurile si sa luam adevarul Cuvantului asa simplu cum e. Hai sa continuam in aceeasi nota.

Sa revenim la Faptele Apostolilor 2 :38 unde ni se vorbeste despre DARUL DUHULUI SFANT. Aceeasi expresie o gasim si in Faptele Apostolilor 10 :45b ……. « DARUL DUHULUI SFANT s-a revarsat si peste Neamuri ». Cuvantul ne arata ca botezul cu Duhul Sfant este un dar. Tatal L-a trimis pe Isus omenirii si din dragoste l-a dat sa moara pe cruce ca noi sa primim darul rascumpararii prin sangele Lui. Din cauza imensei iubiri si a nemasuratului Sau har, dupa ce Isus s-a inaltat la cer, Tatal a hotarat sa ne faca partasi puterii Lui, randuind aceasta experienta a botezului cu Duhul Sfant, ca un dar pentru noi.

Intreaga binecuvantare a lui Dumnezeu pentru omenire a fost si este sub forma unui dar. Nici un om nu poate fi suficient de bun pt a-i fi date pe merit bogatiile Imparatiei Cerului. Relatia noastra cu Dumnezeu se bazeaza pe har, nu pe faptele noastre, nu pe cat de buni suntem ci pe har. La fel si botezul cu Duhul Sfant este un dar daruit prin har

Pentru ca suntem preaiubiti de Dumnezeu, El ne-a dat darul mantuirii cadou, special pentru restaurarea noastra dar in acelasi timp El vrea revarsarea Duhului Sfant peste noi sub forma de dar, un alt cadou generat de dragoste.

Reclame

6 responses

 1. Mai vin articole pe aceeasi tema? e foarte buna tema. Bun, e un dar, si ce faci cu darul acesta, il bagi intr-o vitrina si te uiti la el, „vai ce frumos e!!!???” Apoi iti amintesti cum l-ai primit si cine ti l-a dat?
  Fara a avea un impact major in viata ta curenta, cu atat mai putin in viata celor din jurul tau.

  Noiembrie 19, 2008 la 8:10 pm

  • TEO

   Botezul cu Duhul Sfant este ceea ce se mai numeste si Mantuire sau Botezul cu foc,sau inalnirea cu Hristos,uniunea cu Dumnezeu,este cel mai frumos dar pe care ni-l da Dumnezeu,doar prin el primesti viata vesnica.Cand primesti acest har mori si te nasti din nou,”mori” pentru lume si te nasti pentru Dumnezeu,sau te „nasti in Dumnezeu”.

   Iulie 15, 2010 la 9:30 am

 2. da mai vin articole pe aceeasi tema 🙂

  Noiembrie 19, 2008 la 10:12 pm

 3. mihai

  ALELUIA!!

  Martie 24, 2009 la 7:06 pm

 4. Pingback: BOTEZUL CU DUHUL SFANT « Roseinthedesert’s Weblog

 5. MELHISEDEC

  Duhul Sfant este darul lui Dumnezeu pentru orice crestin care doreste sa implineasca cuvantul scris in cartea Psalmilor: „Domnul imi spune: cauta Fata Mea (si duhul omului spune) si Fata Ta o caut Doamne”. Duhul Sfant doreste sa transforme si sa schimbe viata unui astfel de crestin, dand o noua valoare vietii si trairii in prezenta lui Dumnezeu aici si atunci cand vom ajunge ACASA! Duhului Sfant ii place sa stea de vorba cu duhul omului si sa-L calauzeasca in toate amanuntele vietii, pamantesti si spirituale. Domnul sa va binecuvinteze!

  Iulie 17, 2010 la 12:17 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s