ROSE

Botezul cu Duhul Sfant!! (6)

2098563840084453026s425x425q85Daca cersitul este stilul tau de viata ca si crestin si de ani de zile ai vazut ca modul tau de a cere nu da rezultate, asta nu inseamna ca Dumnezeu este surd, Lui nu ii place sa chinuie oamenii, inseamna ca greseala este la tine, la modul tau de a gandii, pentru ca ti-a fost mai usor sa adopti parerea celor din jur decat sa citesti direct din Scriputura si sa intelegi calea Bibliei spre umplerea cu Duhul Sfant. Sunt multi crestini a caror viata se bazeaza pe concepte aparent spirituale dar care nu au nici o legatura cu adevarul Bibliei. Te poti ruga foarte frumos, sa impresionezi pe cei din jur, dar totusi rugaciunea sa fie gresita, sa nu aiba nici un rezultat, pentru ca mostenirea noastra ca si crestini nu se obtine cu vaicareli sau cu rugaciuni de autocompatimire ci cu indrazneala, o indrazneala care vine din increderea in El

Biblia ne arata clar ca Duhul Sfant, umplerea cu Duhul Sfant si consecintele acestui fapt sunt un dar din partea lui Dumnezeu. Primesti un dar daca ai incredere in cel care ti-l daruieste si daca ai incredere ca ceea ce iti spune despre acel dar este adevarat. La fel cum Isus a venit in viata ta ca un dar, fara sa fi meritat, la fel Tatal vrea sa iti dea Duhul Sfant sub forma unui dar, prin har si prin credinta

Crede-L pe cuvant, cere-I sa toarne darul Duhul Sfant in viata ta si transferul se va face intr-o secunda. Biblia ne spune in mai multe locuri ca apostolii si-au pus mainile peste credinciosi si acestia au primit Duhul Sfant. Indiferent daca esti singur in camera ta si te rogi sau daca cineva se roaga pentru tine, mecanismul daruirii si al primirii ramane acelasi.

In mai multe locuri in Faptele Apostolilor vedem ca cei care au primit prin credinta Duhul Sfant, au vorbit in limbi noi, duhovnicesti, acesta fiind un semn. Fapte 2 : 4 Fapte 19 :6 Fapte 10 :46. Singura manifestare comuna tuturor celor trei ocazii este ca toti au vorbit in limbi. La Rusalii chiar se spune explicit ca TOTI au fost umpluti cu Duhul si vorbeau in limbi.

Faptele Apostolilor 10 :45-46 TOTI CREDINCIOSII TAIATI IMPREJUR CARE VENISERA CU PETRU, AU RAMAS UIMITI CAND AU VAZUT CA DARUL DUHULUI SFANT S-A REVARSAT SI PESTE NEAMURI. CACI II AUZEAU VORBIND IN LIMBI SI MARIND PE D-ZEU

De unde stiau ei ca Darul Duhului Sfant a fost turnat ? Pentru ca ii auzeau vorbind in limbi ! Asta spune Biblia .Darul Duhului Sfant de care vorbea Petru, ca este pentru toti in oricat de mare numar ii va chema Domnul, s-a manifestat prin vorbirea in limbi, ca un semn ca acest dar a fost dat. Ei nu au asteptat o alta dovada ca sa declare ca au fost botezati cu Duhul Sfant. Nu au asteptat cateva zile, sa vada care sunt roadele, nu au asteptat o perioada de timp ca sa poata afirma pe baza cresterii lor spirituale ca au fost umpluti cu Duhul Sfant ci pur si simplu semnul vorbirii in limbi a arata ca Duhul Sfant a fost turnat din plin peste ei. Pe loc au putut declara ca « darul Duhului Sfant s-a revarsat peste ei, caci ii auzeau vorbind in limbi ».

Anunțuri

10 responses

 1. ma bucur c-ai precizat cum se recunosc persoanele care au Duhul Sfant., adica cele care au „semnul”-vorbirea in limbi.
  Acest „semn” e contestat de cei mai multi.

  Noiembrie 21, 2008 la 4:33 pm

 2. tzrafrira

  cred si credeam in vorbirea in alte limbi si inainte sa o experimentez. dar am o intrebare: nu se poate sa fi umplut de Duhul Sfant fara sa ai acest semn al vorbirii in alte limbi?

  Noiembrie 21, 2008 la 8:19 pm

 3. din ce am vazut in Biblie, cei care au experimentat revarsarea puterii Duhului Sfant au vorbit in limbi. Eu stiu cateva persoane care au cerut umplerea cu Duhul Sfant si desi au primit, nu au vb in limbi pe moment desi imi spuneau ca parca li se deruleaza niste cuvinte ciudate prin minte dar nu au stiut cum sa lase acea vorbire sa curga prin glasul lor si cel putin una din aceste persoane a avut nevoie de cateva saptamani pana sa vb in limbi chiar daca darul acesta era in ea. S-ar putea ca unii sa nu fie constienti ca acest dar este in ei; pentru ca acest dar are nevoie de vointa noastra ca sa fie exteriorizat; nu vine nimeni sa ne faca cu forta sa vb in limbi. Si la fel de bine s-ar putea ca si alte daruri sa fie puse in noi si noi sa nu avem habar; si sa nu stim cum sa il lasam pe Dumnezeu sa curga prin noi si in noi. Noi oamenii am devenit experti in a-l limita pe Dumnezeu.

  Noiembrie 21, 2008 la 9:17 pm

 4. tzrafrira

  mersi de raspuns rose.
  da, asa este, obisnuim sa Il limitam pe Dumnezeu. eu pana acum cam 2-3 ani nu stiam ce daruri am, dak am.. si m’am saturat sa ma simt asa nasol, fara scop parca, si am inceput sa Il rog pe Dumnezeu sa imi arate ce daruri a pus in mine. mi’a descoperit..dar cu asta mai vine si responsabilitatea ce o am de acum inainte.. va trebui sa dau socoteala de talantii ce mi i’a incredintat.. unii poate se gandesc k e mai bine sa nu stie ce daruri au pt k asa nu trebuie sa faca nimic. dar indiferent dak iti sti darul sau nu el este in tine. responsabilitatea noastra este sa descoperim ce dar avem (sau sa ii cerem Lui sa ne arate) si sa incepem sa ne folosim de darurile pt largirea imparatiei Lui, pt imarbatarea fratilor din biserica… fiecare sa isi foloseasca darul pt gloria lui Dumnezeu!

  Noiembrie 21, 2008 la 11:36 pm

 5. amin tzrafrira 🙂

  Noiembrie 21, 2008 la 11:57 pm

 6. paul

  mare este puterea Domnului iar aceasta putere e Duhul sfant in biblie scrie despre porumbelul care sa pogorat peste Domnul Isus apoi minunile pe care lea facut si mare coborare a Duhului din fapte insotita de vechea fagaduinta din ioel si punerea mainilor apostolilor peste cei din Samaria Petru si Ioan(fapte 8.vers 17)si romani cap.8 vers 9 >Daca n-are cineva Duhul lui Hristos nu este al Lui.<deci daca DUMNEZEU e duh si adevar si Domnul Isus le spune iudeilor sa nu huleasca impotriva Duhului sfant deci acest duh al lui Hristos trebuie sa fie in biserica Lui.amin

  Martie 21, 2009 la 9:02 pm

 7. rose te rog daca iti face placerea sa vb mai mult despre darurile duhului sfant asta este adresa mea mariana_frantzuaica@yahoo.fr.Sunt romanca stabilita in FRANTA si as vrea sa vb forte mult de Cuvantul DOMNULUI ISUS AMIN

  Iulie 21, 2009 la 10:30 pm

 8. karacsony,
  abia astept sa stam de vb despre acest subiect, e o bucurie mare pentru mine.
  ms pentru comentarii, o sa iti scriu 🙂
  Fi binecuvantata din plin

  Iulie 22, 2009 la 12:02 am

 9. Pingback: BOTEZUL CU DUHUL SFANT « Roseinthedesert’s Weblog

 10. MELHISEDEC

  Trebuie sa crezi caci Cel care iti da Duhul Sfant si umplerea cu Duhul Sfant are un singur tel, acela de a fi un copil al Sau sanatos, puternic si destoinic pentru orice lucrare a Marelui Stapan. Duhul Sfant in inima mea este caldura, pace, iubire si in acelasi timp o forta extraordinara care da sens vietii mele pe acest Pamant. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa credem pe Stapan pe cuvant. Domnul sa va binecuvinteze!

  Iulie 17, 2010 la 12:30 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s