ROSE

Botezul cu Duhul Sfant – marturie personala (3)

 

holy-spirit-rain-down-flames_lgA fost exact cum spune in Fapte : « veti primi o putere cand Duhul Sfant se va pogora peste voi », putere care este si azi prezenta, nu s-a evaporat ci a crescut in decursul anilor datorita cresterii intelegerii asupra a ceea ce este El, a ceea ce suntem noi in El si a ceea ce vrea de la noi. Bineinteles ca au fost suisuri si coborasuri de-a lungul anilor, au trecut aproape 16 ani de atunci dar pe zi ce trece, fiecare an care trece ma face sa experimentez si mai mult din El. Viata mea nu a fost roz, luptele au fost foarte dificile, crancene dar insotirea supranaturala a Duhului Sfant m-a ajutat enorm, nici nu pot sa va spun in cuvinte cat de mult.

Nu fac reclama nici unei doctrine pe acest blog, vreau doar sa va starnesc la a apuca TOT ce vrea Dumnezeu pentru copiii Lui. Cei care nu ati experimentat inca botezul cu Duhul Sfant ce mai asteptati ? Voia lui Dumnezeu pentru voi este sa va binecuvinteze si sa va faca partasi puterii Lui prin Duhul Sfant. Banuiesc ca vreti sa experimentati cerul si sa Il vedeti pe Dumnezeu real manifestandu-si dragostea si puterea.

Aveti dreptul ca si copii ai Lui la darurile Duhului enumerate in Biblie. Nu ma intereseaza in ce biserica mergeti, daca la biserica voastra se predica pro sau contra acestei experiente, va provoc la a lua Biblia si la a descoperii cerul.

Oamenii din jur nu se vor pocai daca vor vedea niste crestini neputinciosi, invinsi de diavol, oamenii vor sa vada un Dumnezeu real, au nevoie de un Dumnezeu real, nu de povesti, vor da navala in Imparatia lui Dumnezeu cand mila, dragostea si indurarea lui Dumnezeu vor curge prin voi insotite de manifestarea supranaturala, care va sta la indemana daca va puneti inima si mintea sa le cautati.

Unii din cei care au avut parte de botezul cu Duhul Sfant s-au rezumat la acel moment fara sa dezvolte ulterior relatia cu Duhul Sfant. Multi dintre ei, ani de zile dupa aceea o sa iti spuna ca acel moment a fost cel mai minunat din viata lor si desi ii cred mi se pare trist, pentru ca ar fi trebuit ca ceea ce au trait atunci sa se repete, ba mai mult sa creasca in intensitate.

Te bucuri cand faci cunostinta cu ceva nou care iti face bine, dar daca ajungi sa cunosti in profunzime, sa gusti in profunzime si in fiecare zi partasia cu El, cu Duhul lui Dumnezeu, aceasta va aduce trairi din ce in ce mai profunde. Asa ca pentru cei care au experimentat botezul cu Duhul Sfant : «  Botezul cu Duhul Sfant nu este totul », exista mai mult de atat, partasia cu Duhul Sfant, prietenia cu El.

Anunțuri

33 responses

 1. mara

  Acum am inteles mai bine, dar pt. a intelege si mai bine voi reciti si voi aprofunda pasajul din N.T. referitor la coborarea Duhului Sfant. Poate naivitatea mea a fost aceea ca am confundat botezul in apa cu botezul cu Duhul Sfant? Dar si cand ne botezam in apa are loc o coborare a Duhului Sfant. Citind aceste 3 articole ale tale mi-am dat seama ca acel eveniment trebuie sa se transforme intr-o adevarata traire, pt. a nu ramane zadarnic. O sa ma rog lui Dumnezeu sa ma ajute si pe mine sa ajung la acea traire.
  Sa fii binecuvantata, rose !!!

  Noiembrie 25, 2008 la 4:30 pm

 2. Botezul in apa este o marturie a unui cuget curat, deja innoit prin sangele lui Isus; Ne botezam in apa tocmai pentru a marturisii public decizia pe care am luat-o de a-L urma pe Isus toata viata noastra. Deja in noi traieste Isus cand aungem sa ne botezam in apa, normal ca atunci cand D-zeu vine in viata unui om nu vine pe rand; odata Isus; odata Tatal si odata Duhul Sfant. Vin toti odata. Crestinul nascut din nou are Duhul Sfant, uncenicii inainte de rusalii aveau Duhul Sfant, daca ne uitam in Ioan 20:22 Isus a suflat Duh Sfant peste ei. Ceea ce s-a intamplat la rusalii este ca puterea lui Dumnezeu s-a coborat peste ei pentru a fi niste martori eficienti . Biblia este minunata si daca vei cauta adevarul si ii vei cere Duhului Sfant calauzire vei trai lucruri extraordinare. 🙂 Botezul cu Duhul Sfant este un botez al puterii lui Dumnezeu peste viata credinciosului

  Noiembrie 25, 2008 la 5:44 pm

  • Crezi ca ucenicii nu au fost niste martori eficienti si inainte? Cand Hristos a suflat peste ei, a facut-o pentru a-i pregati pentru ceea ce avea sa urmeze…coborarea Duhului , si asta dupa inaltare.

   Hristos mereu folosea parabole si alte lectii pentru ca sa ii faca sa inteleaga, si ucenicii f rar intelegeau. Ca un bun invatator, cu indelunga rabdare, le explica de mai multe ori in mai multe feluri, iar de data asta i-a pregatit in sensul ca a suflat peste ei, ceea ce reprezinta vantul puternic care s-a auzit inaintea pogorarii Duhului de ziua Rusaliilor, a facut asta pentru ca ei sa identifice si sa fie siguri de fenomenul extraordinar ce avea sa se intample.

   Intr-adevar Biblia este minunata daca vom cauta sa intelegem adevarul, insa adevarul nu vine inafara contextului.

   Dumnezeu ne-a pecetluit cu Duhul Sau Sfant odata pentru totdeauna.

   Iunie 23, 2010 la 3:39 am

 3. Poate ar trebui sa ma mire ca ti s-a spus asa ceva, din pacate am auzit nenumarate relatari de genul acesta asa ca nu ma mai mira, poate ma infurie un pic mai mult ca unii oameni vorbesc fara sa cunoasca Biblia. O sa discutam mai mult pe mail si vreau sa iti spun ca nimeni nu trebuie sa iti confirme tie ca esti mantuita sau nu, nu exista nici un om sa iti spuna ca esti mantuit sau nu, asta e o afacere intre tine si Dumnezeu, fara intermediari. Si Biblia e singura care poate confirma daca esti mantuita sau nu. CINE CREDE SI SE BOTEAZA VA FI MANTUIT!!!! Asta spune Biblia, eu nu am nimic de adaugat
  Sa fii binecuvantata

  Decembrie 22, 2008 la 9:53 pm

 4. pot sa primesc si acasa botezul cu Duhul SFANT? Merg la o biserica baptista si cred in aceeasta lucrare a lui Dumnezeu. Sotul meu nu vrea sa ma las e sa merg la staruinta in bis penticostala .Stiu ca se primeste prin staruinta. Asi vrea sa i mi da ti o sugestie daca se poate. Multumesc.

  Ianuarie 21, 2009 la 11:18 pm

 5. Dumnezeu sa va binecuvinteze .

  Ianuarie 21, 2009 la 11:19 pm

 6. angelica,
  Da, poti primi si acasa. Gaseste-ti un timp sa nu fi deranjata de nimeni si cere-i TAtalui sa toarne peste tine darul acesta minunat si il vei primi cu siguranta, pentru ca asa promite Biblia. Cu cat vei gandi mai simplu aceasta experienta cu atat vei ajunge mai repede la ea, de fapt nici nu trebuie sa ceri daca nu esti convinsa ca vei primi in secunda in care ceri. Dumnezeu nu se joaca cu vorbele si sigur sigur sigur o sa iti dea cand o sa ceri.
  Pe acest blog sunt 8 articole pe tema aceasta, nu stiu cum ai ajuns pe pagina aceasta, venind de pe pagina principala sau direct aici? Daca te vei uita pe pagina principala este o categori Botezul cu Duhul Sfant unde vei putea citi in detaliu despre aceasta experienta. Daca vei da click pe trandafirul de sus o sa fi transferata pe pagina principala
  Ma bucur foarte mult pentru tine, pentru ca vrei aceasta experienta, e dreptul tau ca si copil al lui Dumnezeu, nu e nevoie de staruinta, e suficient sa ceri simplu, fara sa insisti. Noi nu suntem cersetori ci fii , asa ca nu trebuie sa cersim, trebuie daor sa mergem prin credinta sa cerem si tot prin credinta sa acceptam ca Dumnezeu da cand noi cerem.
  Astept vesti de la tine. Daca vrei putem dialoga pe aceata tema pe adresa de e-mail desprecarte@yahoo.com
  Sa fii binecuvantata din plin 🙂

  Ianuarie 22, 2009 la 2:46 am

 7. flower

  buna ziua. eu merg la o biserica baptista de ceva timp, si as vrea sa ma botez. dar nu stiu cum sa procedez. trebuie sa vorbesc cu pastorul si sa-i cer acest lucru?
  a doua nelamurire pe care o am este legata de casatoria dintre baptist si penticostal. se poate oficia in biserica o astfel de casatorie?
  va multumesc anticipat

  Martie 2, 2009 la 4:14 pm

 8. flower,
  Daca este vorba de botezul in apa, atunci va trebui sa mergi sa vb cu pastorul sau cu vreun alt lider din biserica.
  Biblia ne spune „nu va injugati la un jug cu cei necredinciosi, caci ce legatura este intre neprihanire si faradelege? Sau cum poate sta impreuna lumina cu intunerecul? 2 Corinteni6:14
  Nu ni se spune daca se poate oficia o casatorie intre un penticostal si un baptist, pentru ca in fata lui Dumnezeu nu exista astfel de categorisiri, in fata lui suntem sau nu copiii Lui, suntem sau nu lumina, suntem sau nu neprihaniti. Asta spune Biblia. Acuma, nu stiu cum e doctrina bisericii din care faci tu parte, nu stiu ce parere au cei de acolo, dar sunt multe casatorii de felul asta intre baptisti si penti si nu cred sa fie vreo problema. Da, se poate oficia in biserica o astfel de casatorie, atata timp cat cei doi au facut un legamant cu Dumnezeu;
  Fi binecuvantat/a 🙂

  Martie 2, 2009 la 5:05 pm

 9. tzrafrira

  flower, la o doua nelamurire as vrea sa iti raspund eu, dak imi dai voie. eu eram de la baptisti, sotul meu era de la penticostali. casatoria noastra a avut loc la biserica de unde era sotul meu, chiar dak eu eram ink membra la baptisti. nu vad de ce eticheta religioasa ar putea sta in calea unei casatorii dak amandoi au o relatie personala cu Dumnezeu.
  Domnul sa te binecuvinteze!

  Martie 2, 2009 la 5:14 pm

 10. tzrafrira

  se pare k mi’a luato rose inainte, am scris mai incet 🙂
  multe binecuvantari ceresti!

  Martie 2, 2009 la 5:16 pm

 11. 😀 ma bucur ca ai raspuns si tu, tzrafrira 🙂

  Martie 2, 2009 la 5:21 pm

 12. flower

  va multumesc mult pentru raspunsuri 🙂

  Martie 2, 2009 la 9:03 pm

 13. cu placere flower:)

  Martie 2, 2009 la 9:08 pm

 14. sunt interesat de botezul la religia baptista….ce trebuie sa fac in acest scop pt a devenii pocait si binecuvantat de Domnul Nostru IIsus Hristos….Astept mail sau ma opoti gasi la adresa de Messenger claudiu_sinaia20

  Martie 25, 2009 la 5:25 pm

 15. va rog frumos sa imi raspundeti….multumesc..Domnul fie cu voi

  Martie 25, 2009 la 5:27 pm

 16. alin

  frate claudiu ,cind vrei sa il slujesti pe DOMNUL ISUS si te-a convins duhul lui dumnezeu ca esti pacatos , poti sa mergi la baptisti sa te botezi dar nu la o religie ci la pocainta si supunere ,unde ne-a chemat DOMNUL pe toti; domnul sa te binecuvinteze ca ai ales aceasta cale

  Mai 18, 2010 la 9:30 pm

 17. Slava Domnului ca ma pecetluit cu Duhului ce Sfant . Cereti si vi se va da bateti si vi se va deschide ,cautati si veti gasi.

  Iunie 23, 2010 la 8:26 pm

 18. Slava Lui….

  Iunie 23, 2010 la 11:10 pm

 19. Docmana

  am o intrebare. cunosc persoane botezate cu duhul sfant care atunci cand se roaga si vorbesc in limbi (f frumos), se misca, se scutura, etc. de ce fac asta? nu pot sa se controleze?

  Noiembrie 3, 2010 la 8:28 pm

 20. Eu cred ca se pot controla, oricand poti opri prezenta Duhului Sfant care se poate manifesta cum vrea El, nu exista un tipar, si nici doar un numar anume de feluri in care se poate manifesta, dar e atat de interesant si fain prezenta Duhului Sfant incat trebuie sa fi putin nebun sa o opresti, chiar daca e insotita de manifestari ciudate.

  Nu stiu de ce oamenii se scutura, se misca etc, cand vb in limbi sau cand sunt sub prezenta Duhului Sfant. Nu stiu de ce fac asta, dar sunt sigura ca din acelasi motiv pentru care cei de la rusalii au parut a fi oameni beti, din acelasi motiv pentru care Daniel a lesinat si altii au cazut la pamant atunci cand Dumnezeu i-a vorbit.

  Noiembrie 3, 2010 la 10:33 pm

  • Docmana

   deci te poti controla fara sa opresti prezenta duhului sfant?

   nu prea ma intereseaza ce si cum fac altii, ci cum nu vreau sa fac eu.
   consider ca intr-un loc public trebuie sa te controlezi. nu-ti dai drumul si te turezi. asa cum zice pavel ref la vorbirea in limbi, sa taci daca n-ai talmaci, ca nu zidesti pe nimeni. atunci daramite o manifestare ciudata.
   in fapte cand spune despre oameni ca pareau ca erau beti, cred ca s-a referit la ce vorbeau. unii nu intelegeau ce ziceau si-au crezut din acest motiv ca erau beti. nu cred ca din alt motiv.

   Noiembrie 3, 2010 la 10:50 pm

   • sunt unii care reactioneaza asa ciudat din fire, au manifestari de felul celor care le-ai descris, fiind luati pe sus de entuziasm. Felul asta de manifestari le poti opri fara sa blochezi prezenta Duhului Sfant, dar atunci cand Duhul Sfant genereaza manifestari atunci a opri manifestarile este sinonim cu nu a-I da voie Duhului Sfant sa faca ce vrea. Putem oricand sa ne impotrivim la ceea ce El vrea sa faca, avem libertate deplina.

    Cei de la rusalii au vorbit in limbi pe care cei din jur le-au inteles, deci nu aceasta a fost motivul pentru care au fost socotiti ca fiind beti. Cand auzi pe cineva vorbind despre lucruri minunate ale lui Dumnezeu in engleza, germana sau o limba pe care o intelegi, nu tragi concluzia ca omul respectiv este beat. Evident ceva s-a intamplat la rusalii, ceva straniu care a dus la concluzia ca ar fi beti, si nimeni dintre cei umpluti cu Duhul Sfant atunci, nu s-a suparat ca a aratat ciudat, sau ca a fost considerat beat, prezenta si binecuvantatrea Duhului Sfant sunt mult prea minunate ca sa te mai intereseze ce cred cei din jur.

    Noiembrie 4, 2010 la 1:36 am

 21. Isus cand le spune celor care au vindecat bolnavi, scos draci, si care sunt sigura ca vorbeau si in limbi „Plecati de la Mine”, nu le-a spus „Plecati de la mine ca ati vb in limbi de la cel rau, ca ati vindeat bolnavi cu diavolul, ca ati scos draci cu alti draci din voi”, Nu!! El le-a reprosat doar faptul ca acesti oameni nu L-au cunoscut. Atat.

  Cred ca odata ce ai primit vb in limbi de la Duhul Sfant, darul vb in limbi ramane indiferent daca roadele sunt sau nu sunt in viata acelui om, daca acel om nu se intoarce in mod voit impotriva lui Dumnezeu.

  Noiembrie 4, 2010 la 10:41 pm

  • Docmana

   pai cum nu l-au cunoscut daca au vorbit in limbi, au proorocit, etc, deci au avut duhul sfant? numai cine-l cunoaste pe cristos nu poate primi duhul sfant. este scris despre oameni care s-au facut partasi duhului sfant, dar au cazut. despre acestia este vorba.

   ca pe drum s-au pierdut, asta e altceva, si din acest motiv le spune sa plece de la el ca nu-i cunoaste.

   Noiembrie 5, 2010 la 2:00 pm

 22. acolo scrie „NICIODATA nu v-am cunoscut”

  Noiembrie 5, 2010 la 4:29 pm

  • Docmana

   da? : )

   22. Multi Imi vor zice in ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?”

   dar cu ce putere au facut ei aceste lucruri? cu a lui satan n-as crede. ca uite ce spune cristos:

   22. Si carturarii care se coborasera din Ierusalim ziceau: „Este stapanit de Beelzebul; scoate dracii cu ajutorul domnului dracilor.”

   23. Isus i-a chemat la El si le-a zis, in pilde: „Cum poate Satana sa scoata afara pe Satana?

   24. Daca o imparatie este dezbinata impotriva ei insesi, imparatia aceea nu poate dainui.

   25. Si daca o casa este dezbinata impotriva ei insesi, casa aceea nu poate dainui.

   26. Tot astfel, daca Satana se rascoala impotriva lui insusi este dezbinat si nu poate dainui, ci s-a ispravit cu el.

   au fost oameni ai lui dumnezeu care apoi au cazut, facand si faradelegea, asa cum spune chiar cristos. eu asa cred.

   Noiembrie 5, 2010 la 5:12 pm

   • DA !!

    21. Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.

    22. Multi Imi vor zice in ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?”

    23. Atunci le voi spune curat: „NICIODATA nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.”

    Noiembrie 5, 2010 la 5:21 pm

   • Docmana

    asta am inteles. intrebarea este: cu ce putere au facut ei acele lucrari?

    Noiembrie 5, 2010 la 5:24 pm

 23. Marcu 9
  38. Ioan I-a zis: „Invatatorule, noi am vazut pe un om scotand draci in Numele Tau; si l-am oprit, pentru ca nu venea dupa noi.”
  39. „Nu-l opriti”, a raspuns Isus, „caci nu este nimeni care sa faca minuni in Numele Meu, si sa Ma poata grai de rau indata dupa aceea.

  Omul acela cu ce putere scotea dracii in Numele lui Isus?

  Noiembrie 5, 2010 la 7:51 pm

 24. Este clar ca acel om scotea dracii in Numele lui Isus si este clar ca el nu avea botezul cu Duhul Sfant pentru ca inca nu era posibil. De aia spune si Isus ca poate cineva sa faca in Numele Lui anumite lucruri fara sa Il fi cunoscut. Cred ca este vorba despre credinta in faptul ca in Numele Lui se pot face anumite lucruri insa asta nu inseamna ca Il cunosti pe Isus. In Imparatie insa intri doar daca Isus te cunoaste, daca ai o relatie personala cu El. Numai cineva care are o relatie personala cu Isus aduce roade bune si de aceea pe oameni ii cunosti dupa roade daca au sau nu o relatie cu Isus. Mai bine spus un om stie daca este acolo unde trebuie doar analizand roadele pe care le aduce pentru ca doar omul si Dumnezeu stie care sunt roadele si daca sunt cu adevarat roade.

  Ioan 15
  1. Eu sunt adevarata Vita, si Tatal Meu este Vierul.
  2. Pe orice mladita care este in Mine, si n-aduce rod, El o taie; si pe orice mladita care aduce rod, o curata, ca sa aduca si mai mult rod.
  3. Acum voi sunteti curati, din pricina Cuvantului pe care vi l-am spus.
  4. Ramaneti in Mine, si Eu voi ramane in voi. Dupa cum mladita nu poate aduce rod de la sine, daca nu ramane in vita, tot asa nici voi nu puteti aduceti rod, daca nu ramaneti in Mine.
  5. Eu sunt Vita, voi sunteti mladitele. Cine ramane in Mine si in cine raman Eu aduce mult rod; caci despartiti de Mine nu puteti face nimic.
  6. Daca nu ramane cineva in Mine, este aruncat afara, ca mladita neroditoare, si se usuca; apoi mladitele uscate sunt stranse, aruncate in foc, si ard.
  7. Daca ramaneti in Mine si daca raman in voi cuvintele Mele, cereti orice veti vrea, si vi se va da.
  8. Daca aduceti mult rod, prin aceasta Tatal Meu va fi proslavit; si voi veti fi astfel ucenicii Mei.

  Noiembrie 5, 2010 la 7:58 pm

 25. Ioan

  De 11 ani simt in mine o putere care imi misca trupul cand citesc Biblia.
  Simt o caldura in palme.Vorbesc intr-o limba necunoscuta mie.
  Sa fiti binecuvantati!

  Decembrie 8, 2010 la 10:22 pm

 26. Ioan,
  ma bucur pentru tine. Ar trebui sa incerci sa te rogi pentru bolnavi, odata cu botezul cu Duhul Sfant ai primit si puterea de a vindeca bolnavi si elibera demonizati. Faptul ca simti o caldura in palme ma face sa cred ca si alte daruri ar lucra prin tine, doar trebuie sa incepi sa te rogi pentru bolnavi, asa cum a facut Isus, sa poruncesti bolii sa plece in Numele lui Isus.

  Decembrie 8, 2010 la 10:42 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s