ROSE

INIMA PERFECTA!


5434846-lgIntr-o zi, un tanar s-a oprit in centrul unui mare oras si a inceput sa le spuna trecatorilor ca are cea mai frumoasa inima din imprejurimi. Nu dupa multa vreme, in jurul lui s-a strans o mare multime de oameni si toti ii admirau inima, care era intr- adevar perfecta. Nu vedeai pe inima lui nici un semn, nici o fisura. Da, toti au cazut de acord, ca era cea mai frumoasa inima pe care au vazut-o vreodata.

Tanarul era foarte mandru de inima lui si nu contenea sa se laude singur cu ea. Cand, deodata, de multime s-a apropiat un batranel. Cu glas linistit, el a rostit ca pentru sine:
– Si totusi, perfectiunea inimii lui nu se compara cu frumusetea inimii mele Oamenii din multimea stransa in jurul tanarului au inceput sa-si intoarca privirile spre inima batranelului. Pana si tanarul a fost curios sa vada inima ce indraznea sa se compare cu inima lui

Era o inima puternica, ale carei batai ritmate se auzeau pana departe. Dar era plina de cicatrice, locuri unde bucati din ea fusesera inlocuite cu altele care nu se potriveau chiar intru totul, liniile de unire dintre bucatile straine si inima batranului fiind sinuoase, chiar colturoase pe alocuri. Ba, mai mult, din loc in loc, lipseau bucati intregi din inima concurenta, rani larg deschise, inca sangerande.

“Cum poate spune ca are o inima mai frumoasa”, isi sopteau uimiti oamenii. Tanarul, dupa ce examinase atent inima batranelului, si-a ridicat privirea si i-a spus raznd:
-Cred ca glumesti, mosnege. Priveste la inima mea – este perfecta ! Pe cand a ta este toata o rana, numai lacrimi si durere.

– Da, a spus bland batranelul. Inima ta arata perfect, dar nu mi-as schimba niciodata inima cu inima ta. Vezi tu, fiecare cicatrice de pe inima mea reprezinta o persoana careia i-am daruit dragostea mea – rup o bucata din inima mea si i-o dau omului de langa mine, care adesea imi da in schimb, o bucata din inima lui, ce se potriveste in locul ramas gol in inima mea. Dar pentru ca bucatile nu sunt masurate la milimetru, raman margini colturoase, pe care eu le pretuiesc nespus de mult, deoarece imi amintesc de dragostea pe care am impartasit-o cu cel de langa mine.

Uneori am daruit bucati din inima mea unor oameni care nu mi-au dat nimic in schimb, nici macar o bucatica din inima lor. Acestea sunt ranile deschise din inima mea, gaurile negre – a-i iubi pe cei din jurul tau implica intotdeauna un oarecare risc. Si desi aceste rani sangereaza inca si ma dor, ele imi amintesc de dragostea pe care o am pana si pentru acesti oameni si cine stie, s-ar putea ca intr-o zi sa se intoarca la mine si sa-mi umple locurile goale cu bucati din inimile lor. Intelegi, acum dragul meu, care este adevarata frumusete a inimii ? – a incheiat cu glas domol si zambet cald batranelul.

Tanarul a ramas tacut deoparte, cu obrazul scaldat in lacrimi. S-a apropiat apoi timid de batranel, a rupt o bucata din inima lui perfecta si i-a ntins-o cu maini tremurande. Batranul i-a primit bucata pe care a pus-o in inima lui. A rupt, apoi, o bucata din inima brazdata de cicatrice si a [completat] inima tanarului. Se potrivea, dar nu perfect, pentru ca marginile erau cam colturoase.

Tanarul si-a privit inima, care nu mai era perfecta, dar care acum era mai frumoasa ca niciodata, fiindca in inima candva perfecta pulsa de-acum dragoste din inima batranelului. Cei doi s-au mbratisat, si-au zambit si au pornit impreuna la drum.
Cat de trist trebuie sa fie sa mergi pe calea vietii cu o inima intreaga in piept. O inima perfecta, dar lipsita de frumusete…. Inima ta cum este ???? o imparti cu altii ?

(Text luat mai demult de undeva de pe net, cred ca de pe resursecrestine dar nu mai stiu sigur)

Reclame

3 responses

 1. daca ne-am vedea inimile, ne-am cutremura, deoarece acolo unde salasuiesc toate manifestarile firii pamantesti, nu poate fi frumusete.

  decembrie 17, 2008 la 9:18 am

 2. tzrafrira

  imi place cum scrie k in a iubi este un risc, riscul k cineva sa nu raspunda dragostei tale. dar totusi merita sa iubesti 🙂 isus a dat cate o bucata din inima Lui fiecarui om de pe pamant desi stia k f putini ii vor arata la randul lor dragoste. El este exemplul dragostei! El este dragoste!! dak vrem sa invatam dragostea adevarat trebuie sa ne atintim privirile inspre Isus. „biblia este scrisoarea Lui de dragoste pt noi” cum spunea cineva.

  decembrie 17, 2008 la 3:30 pm

 3. Avem inimi pagane si minti bolnave. Cine ne va scapa pe noi de acest trup ? spunea si pavel.

  Fara Christos in noi suntem depravati.
  Fara Prezenta Lui in noi am fi ratati.
  Fara Invatatura lui sanatoasa si curata ne-am imbolnavi si am uri toti oamenii.
  Fara Dumnezeu nu am avea un sens in viata.

  Domnul sa ne ajute sa dobandim inima Lui.
  Doar Din Inima lui Isus tasneste iubire sfanta si curata, adevarata

  decembrie 17, 2008 la 4:23 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s