ROSE

OAMENI INOFENSIVI !

ist2_5884460-two-puppets-installing-an-exclamation-markStiti cum arata ? Orice le-ai spune ei tac si aproba si nu ma refer aici la timiditate ci la nepasare fata de tot si toate. Chiar diavolul de le-ar vorbi ei raman inofensivi si nu schiteaza nici un gest de nervozitate, de revolta. Oamenii acestia sunt denumiti in poporul lui Dumnezeu « smeriti »

Doar ca de la smerenie la lasitate, duplicitate, nepasare este un drum foarte lung.

Acestia iti vor spune ca ei Il urmeaza pe Isus, ca au luat exemplul de la El, doar ca Isus nu a fost un Isus inofensiv, dragostea Lui a fost si este una ofensiva, mania Lui fata de diavol nu este una inofensiva. Nu in biserica crestina este locul oamenilor inofensivi, ci eventual in bisericile New Age unde totul este bine si frumos, pace, liniste, nu conteaza nimic ci doar pacea aceea nociva care ii face pe oameni sa se inchine diavolului la urma urmei, sunt inofensivi, muzica linistita, NO WAR.

Isus pe care Il cunosc eu din Biblie nu de la oameni ci din camera unde petrec timp cu El, ma instiga la a calca in picioare puterea intunerecului, la a fi un razboinic, la a lucra la daramarea intariturilor diavolului, la a spune adevarul, la a fi un om ofensiv atat in dragoste cat si in lupta impotriva domniilor si stapanirilor.

Acesta nu este un timp pentru crestinii inofensivi, acesta este un timp pentru cei care isi iau armatura si care renunta la sezlongul lor din biserica si sar la bataie, pentru a-si apara fratii de atacurile vrajmasului, care sar la bataie in rugaciune, acesta este timpul oamenilor care invata sa umble in autoritatea lui Hristos, acesta este un timp al celor care stiu sa se sacrifice, caci dragostea inseamna sacrificiu, slujirea iti va cere sacrificiu. Un om inofensiv nu va risca eventuale tensiuni implicandu-se, va face totul cu rezerve, sa fie sigur ca nu intra pe teritorii unde trebuie folosita sabia Duhului. El nu vrea sange, el vrea porumbei, panselute, sa se bata altii, el este urmasul lui Hristos cel pasnic, el merge la biserica, uneori predica, uneori canta si indiferent cum arata cei din jur, daca au sau nu nevoie de sprijinul lui, de slujirea lui, pe el il preocupa doar linistea proprie pentru care nu va sacrifica nimic.

Biserica oamenilor inofensivi……….este o adevarata cultura in directia aceasta, nu ne bagam, nu e treaba noastra, PEACE, porumbei albi, flori, cer albastru pe dinafara iar pe dinlauntru nepasare, ignoranta, lasitate, durere in cot ca sa nu vorbesc si mai direct de atat.

Inca o invatatura aparent biblica dar care nu are nimic de a face cu Biblia. Biserica oamenilor inofensivi este locul in care demonii se simt la ei acasa, acolo chiar si lucrarea diavolului este pusa pe seama lui Dumnezeu, sucim Biblia ca sa se potriveasca cu situatiile in care traim si zicem : n-avem ce face, asta a fost voia lui Dumnezeu. Si nu conteaza ca a fost lucrarea diavolului pe care trebuia sa o desfintam in numele lui Isus, nu, nu conteaza ca trebuia sa spunem adevarul si sa ne spalam pe maini daca cei din jur nu ne baga in seama, preferam duplicitatea, si capra si varza. Pe langa Biserica « durerii in cot » , acum imi dau seama ca exista si Biserica « caprei si verzei », biserica oamenilor inofensivi. Se pare ca nu se poate face prea mult pentru a schimba acest tip de biserici, ele au fost, sunt si vor fi cat vom trai.

20 responses

 1. GhitaB

  Sunt multe exemple… Am ales două:

  – Moise spărgând tablele Legii
  – „Moise însă era un om foarte blând, mai blând decât orice om de pe faţa pământului.” (Numeri 12:3)

  – Isus cu copilaşii în braţe
  – Isus răsturnând mesele negustorilor din Templu.

  Conduşi de Duhul Sfânt vom reacţiona conform situaţiei. Ofensiv sau nu.
  Dar această „mânie” nu are ca izvor ura, ci tocmai iubirea pentru sufletele în pericol.

  Într-adevăr, aşa cum ai scris, Dana, există pericolul de a nu sta de partea dreptăţii, ci de a ne ascunde sub o aparentă inofensivitate.

  ianuarie 20, 2009 la 11:19 am

 2. V D Filip

  1 Tesaloniceni 5:

  3. Când vor zice: „Pace şi linişte!” atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare.

  m-ai determinat sa imi dau seama ca acest verset se intampla sau se poate implini sub diverse forme. si ma gandesc ca ar putea suna si cam asa: unde pare atata pace si liniste, acolo prapadul e mare. si mi-am adus aminte din predica fratelui Paul Negrut (un om de milioane – Domnul Dumnezeu sa-l binecuvinteze,Amin!) unde facea referire la pacea talharilor, sau pacea incheiata intre talhari.

  Ioan 14:

  27. Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.

  ianuarie 20, 2009 la 1:22 pm

 3. Ghita
  Exemplele tale sunt elocvente pentru ceea ce am vrut sa spun. Dragostea si blandetea asa cum le-a practicat Isus si slujitorii lui Dumnezeu din Biblie au fost pline de actiune, uneori te si miri de intensitatea actiunilor lor. Noi oamenii din pacate nu intelegem intotdeauna cum trebuie caracterul lui Isus.

  Filip
  Nici eu nu m-am gandit la acest verset in contextul acestui subiect, dar uite ca se potriveste de minune

  ianuarie 20, 2009 la 1:40 pm

 4. Marcu 7:27
  „Isus i-a zis: ” Lasa sa se sature mai intai copiii, caci nu este bine sa iei painea copiilor, si s-o arunci la catei”..

  Vai Isus..ce insensibil esti la nevoile altora…( ar spune cei inofensivi de azi) ..
  dar care nu vad ca duritatea lui ISus este pentru a da viata.
  El zdrobeste pentru a vindeca.
  El darama pentru a reconstrui cu blandetea si dragostea Sa.
  Dar este ferm si iertator.

  Toate oximoroanele se intalnesc in Isus.
  Pentru ca EL este Complex. Este Plenar. Este Totul.

  ce este mai dureros azi..este cum aminteste si Rose…Fie nu ii cunoastem deloc caracterul..fie ..avem doar imagini, imitatii despre Isus…care nu sunt deloc conforme cu Realitatea lui..( ci vin doar din personalitatea, dorintele sau gandirea noastra influentata de interesele oamenilor)…

  Incheiere…
  ISus are TOT din viata noastra
  sau…
  nu are NIMIC din noi.

  NU exista jumatati de masura, fragmente, portiuni…
  Ori Totul pentru El ….ori nimic…
  Si nu prin declaratii – ci prin traire autentica.

  Doamne fa ma un Isus al vremii noastre!

  ianuarie 20, 2009 la 2:16 pm

 5. Ghita – felicitari pentru exemple.
  Domnul sa te ajute sa vezi ..ca ce este in NOUL ..avem deja o „dublura” de situatie in Vechiul.
  Multumim..de versete.

  ianuarie 20, 2009 la 2:18 pm

 6. GhitaB

  Dana,

  Exact! Caracterul Domnului Isus e esenţa. Cred că procesul salvării noastre din păcat (nu în păcat) împlică transformarea noastră după chipul divin (cel care a fost pus iniţial în om, dar care a fost deformat de păcat).

  Alexander,

  Cred că:
  „Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.” (2 Timotei 3:16-17)

  Deci am motiv să iau în considerare toată Biblia. Mai ales că aceste versete s-au scris când exista numai Vechiul Testament.

  ianuarie 20, 2009 la 2:34 pm

 7. GhitaB

  „Doamne fa ma un Isus al vremii noastre!”

  Cine nu îşi doreşte asta nu cred că ar trebui să poarte numele de creştin.

  ianuarie 20, 2009 la 2:39 pm

 8. Amin 🙂

  ianuarie 20, 2009 la 4:21 pm

 9. V D Filip

  Matei 22:

  29. Drept răspuns, Isus le-a zis: „Vă rătăciţi! Pentru că nu cunoaşteţi nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.

  Ghita, Alexander, Dana…. ce ziceti , daca cineva nu cunoaste bine scripturile, se poate bizui in exclusivitate pe puterea Lui Dumnezeu care sa-l indrume direct ? cum ? prin simpla inspiratie, printr-un dar special ?

  ianuarie 20, 2009 la 6:21 pm

 10. Filip
  Este esential sa cunoastem Scripturile, daca vine si o revelatie si inspiratie speciala pe deasupra e si mai bine, dar fara Scripturi suntem morti.
  Poporul piere din lipsa de cunostinta.

  ianuarie 20, 2009 la 8:48 pm

 11. V D Filip

  sa inteleg ca daca avem cunostiinte din scriptura ar fi suficient, iar daca cunoastem doar puterea Lui Dumnezeu nu ar fi suficient?

  ianuarie 20, 2009 la 10:35 pm

 12. GhitaB

  „daca cineva nu cunoaste bine scripturile, se poate bizui in exclusivitate pe puterea Lui Dumnezeu care sa-l indrume direct ? cum ? prin simpla inspiratie, printr-un dar special ?”

  Răspunsul meu e:

  Dumnezeu ne vorbeşte în Sfintele Scripturi. E mesajul Lui pentru noi prin care vrea să ne îndrume. Dacă nu ne facem timp să studiem harta, consider că ar fi o încumetare să aşteptăm o altă călăuzire spre cer.

  Ca să primeşti o nouă lumină trebuie mai întâi să o foloseşti pe cea pe care ai primit-o deja. Dacă te bizui în exclusivitate pe o altă călăuzire şi neglijezi Scriptura e cât se poate de rău.

  În schimb cred că după ce am studiat şi am descoperit lumina în Sfintele Scripturi, şi am folosit-o, El sigur ne va da o lumină suplimentară dacă e nevoie.

  ianuarie 20, 2009 la 10:52 pm

 13. GhitaB

  „sa inteleg ca daca avem cunostiinte din scriptura ar fi suficient, iar daca cunoastem doar puterea Lui Dumnezeu nu ar fi suficient?”

  Dacă ne lăsăm călăuziţi de Dumnezeu pas cu pas, atunci e suficient.

  El are o infinitate de căi prin care poate să ne transmită cunoştinţe. Dar nici una din ele nu va înlocui cunoştinţa care se capătă prin studiul Scripturii şi bineînţeles cunoştinţa primită prin diferite căi de la Dumnezeu nu se va contrazice niciodată cu cea dată în Biblie.

  ianuarie 20, 2009 la 10:57 pm

 14. Filip
  In Scriptura e puterea, daca ai scriptura in minte si inima si traiesti conform ei , sigur sigur sigur vine si puterea si manifestarea supranaturala. Dumnezeu e un tot unitar, nu putem rupe puterea si revelatia de Scriptura. Daca nu am avea Biblia atunci ar fi suficienta revelatia directa a lui Dumnezeu, dar asa in Biblie avem tot ce avem nevoie ca sa Il cautam si pe aceasta baza a Cuvantului lui Dumnezeu o sa vina si puterea, darurile speciale prin care putem avea revelatii .

  ianuarie 21, 2009 la 1:08 am

 15. Dana,

  mi-a placut articolul asta. Este foarte bine subliniat pacea primejdioasa spre care se indreapta unele biserici, sau crestini. O pace specifica New Age, o pace care aduce mai degraba a somn si confort, decat a convietuire cu Dumnezeu. O pace din lasitate si iresponsabilitate.

  Bun articol!

  ianuarie 29, 2009 la 4:02 pm

 16. Multumesc Florin
  Sa fii binecuvantat 🙂

  ianuarie 29, 2009 la 6:38 pm

 17. Raspuns pentru Filip.
  Avem nevoie ca Duhul Sfant sa comunice cu duhul nostru pentru a intelege Gandul Lui, dorinta Lui, Scripturile, Voia Sa.

  iunie 18, 2009 la 4:22 pm

 18. Pingback: OAMENI INOFENSIVI ! (din arhiva) « Roseinthedesert’s Weblog

 19. Pingback: Biserica oamenilor inofensivi « ADEVĂRUL UNIC

 20. Pingback: Stefan in fata sinedriului « Roseinthedesert’s Weblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s