ROSE

Cum lucreaza Dumnezeu? (1)

man_questionUna din fricile care ar trebui sa-ti provoace fiori este aceea ca ar putea veni o trezire a Duhului Sfant si tu sa o cataloghezi ca fiind de la diavol, pentru ca L-ai bagat pe Dumnezeu intr-o cutiuta, binecuvantarea Lui sa treaca pe langa tine in timp ce tu stai impotmolit in tot felul de prejudecati si filosofii omenesti. Multi dintre cei care cititi acest blog aveti sansa aceasta, de ce spun ca multi ? Pentru ca traiesc si eu aici pe aceste meleaguri unde se inghit prejudecati cu tonele si nu toti suntem in stare sa recunoastem aceasta ca apoi sa ne supunem de buna voie la o curatire a mintii prin adevarul Scripturii.

Cunostinta asupra lui Dumnezeu creste pe zi ce trece, cei din trecut nu aveau intelegerea pe care o avem noi acum, ar putea fi invidiosi pentru ceea ce stim noi, pentru cantitatea de informatii, pentru revelatia si lumina pe care o avem asupra Cuvantului

Adevarul lui Dumnezeu este absolut, revelatia insa este progresiva, cunostinta creste cu fiecare generatie si daca noi ne impotrivim…….ramanem prunci. Este o tragedie sa nu ai mintea deschisa la revelatiile proaspete asupra Cuvantului. Nu va cer sa ganditi ca mine, m-as bucura enorm insa ca ceea ce cititi aici sa va faca sa va puneti intrebari, sa cautati raspunsuri, sa renuntati la ideile preluate si neverificate prin prisma Bibliei, sa va verificati in lumina Cuvantului propria credinta. Daca veti face aceasta va garantez ca o sa ramaneti socati, asta am facut si eu de multe ori si am avut parte de multe socuri pentru ca nu stiu cum dar fara sa imi dau seama am permis in mintea mea informatii nebiblice pe care culmea le credeam biblice.

Crezi ca Dumnezeu este atat de limitat in idei incat orice trezire care va veni trebuie sa arate ca cele precendente, fara sa aduca nimic nou care sa ne mire, sa ne socheze, crezi ca Dumnezeul diversitatii care nu a facut doua lucruri la fel pe lumea aceasta, doua flori la fel, doi oameni la fel, daca va aduce o trezire, din lipsa de idei va copia ce a fost, va readuce timpurile de pe vremea bunicilor tai ? Dumnezeu care este imens, fara margini are nevoie de indicatiile noastre ca sa organizeze o trezire sau are voie sa lucreze dupa masura puterii Lui, a imensitatii Lui ? Crezi ca mintea noastra poate intelege imensitatea aceasta, ca putem incadra cu logica noastra tot ce inseamna Dumnezeu si putem cataloga ceva ca fiind sau nu de la Dumnezeu trecand prin filtrul logicii noastre sau Dumnezeu e ceva ce depaseste puterea noastra de intelegere ?

Reclame

7 responses

 1. tzrafrira

  in momentul in care vom avea o relatie sanatoasa cu Dumnezeu, in care zi de zi sa vorbim cu El, zi de zi sa venim in inchinare inaintea Lui, sa’I aducem laude, sa fim flamanzi dupa El si adevarul Lui… si nu ma refer la petrecut in fiecare zi 10 – 20 min in prezenta Lui si restul zilei nimic.. ci la foamea aceea dupa Dumnezeu in care dupa o ora petrecuta in prezenta Lui knd sti k ai treburi de facut, sa iti vina ff greu sa pleci din prezenta Lui.. si restul zilei sa’l petreci nu in ingrijorari, ci incredintat k Dumnezeu e cu tine si la bine si la greu… si k te ajuta sa treci biruitor prin toate. in momentele acelea Il cunoastem tot mai mult pe Dumnezeu, si o sa ajungem sa stim sa facem diferenta.. sa spunem asta e lucrarea Lui si asta nu! fiind plini de Duhul Sfant va fi imposibil sa nu deosebim lucrarea Lui de cea a diavolului!

  ianuarie 24, 2009 la 10:58 am

 2. Sau il vedem pe Dumnezeu prin filtrul „cultului” sau doctrinei . in loc sa il vedem pe Dumnezeu la lucru in mod original, viu – proaspat.

  ianuarie 25, 2009 la 1:00 am

 3. Dumnezeu nu este un Dumnezeu al „diversităţii”, El este Dumnezeu infinit în tot ceea ce este dar nu al „diversităţii” – dacă îmi poţi susţine cu un verset, aştept.

  Nu putem cuprinde tot ceea ce El face însă avem în Scriptură lucruri după care putem „judeca” tot şi să putem lua ce este bun. Nu trebuie să fim căzuţi de pe lună şi să acceptăm tot ce ne pică în mână pentru că asta e maniera în care ai încheiat şi firul postului.

  Aş vrea să te conving măcar de un lucru. Nu comentez doar ca să te contrazic dar ai câteva probleme generale în majoritatea posturilor
  – arăţi doar o parte a monedei şi ţi-am explica în alt post
  – începi cu un lucru care nu este prioritar, şi anume: manifestări, lucrări etc …
  – dai în cap cu parul şi nu vezi absolut nimic bun (citeşte-ţi doar 2 posturi)
  – nu am văzut până acum prezentată nici o soluţie (poate s-au prezentat şi am sărit eu peste ele)

  Fii binecuvântată

  ianuarie 30, 2009 la 12:59 pm

 4. Acuma inteleg, tu faci analiza pe text, sintactic morfologic. Nu am timp de asa ceva, fara suparare. Repet: vreau sa scot in evidenta ideile preconcepute pe care le avem si drumul spre vindecare este in primul rand recunoasterea faptului ca blocam lucrarea lui Dumnezeu intre noi prin gandirea noastra nebiblica. De fapt asta e primul pas

  ianuarie 30, 2009 la 2:13 pm

 5. tzrafrira

  „un fir de iarba”, daca Dumnezeu nu este un Dumnezeu al diversitatii, explica’mi un singur lucru. de ce nu merge dupa acelasi tipar cu vindecarile pe care le face? dc odata doar atinge ochii orbului k el sa isi recapete vederea? dc alta data face tina si pune pe ochii orbului? dc uneori doar vorbeste bonavului, alteori se atinge de el si uneori nici macar nu merge la el aksa? de cate ori gasesti in biblie k Isus o vindecat axceeasi boala in acelasi mod la 2 persoane diferite? nici macar primii oameni nu i’a modelat in acelasi fel. pe adam l’a luat din tarana si pe eva din coasta lui adam. noi am vrea k Dumnezeu sa lucreze in acelasi mod de fiecare data k sa stim noi sigur k aia e lucrarea Lui. atunci in ce sa mai crezi dak la fiecare lucru ai dovada?? de ce sa mai ai nevoie de credinta dak la fiecare lucrare ce o face El poti lua biblia si sa zici k da, intr’adevar e lucrarea Lui k exact asa o lucrat si atunci? avem nevoie sa ne incredem mai mult in Dumnezeu. avem nevoie de o relatie mult mai profunda cu El… k sa Il cunoastem din ce in ce mai bine.

  ianuarie 30, 2009 la 4:47 pm

 6. fir de iarba tu ce ai putut vedea bun in rose in the desert?

  mai avem capacitatea de a vedea „ceva „bun in ceilalti?
  chiar daca 99% nu este pe placul nostru…mai ramane 1 % .
  Sunt curios ..ce iti place tie din acest blog?

  ianuarie 30, 2009 la 4:53 pm

 7. VDFilip

  mai 6, 2010 la 11:17 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s