ROSE

Instabilitatea lui Petru! (2)

walking_on_water_jekelIti dai seama ce grad de instabilitatea avea Petru, imediat dupa ce Isus da cea mai grozava revelatie despre un om in Noul Testament, Petru actioneaza ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat

«Tu esti o piatra de poticnire, nu mai esti o stanca, caci gandurile tale nu sunt gandurile Mele ci gandurile oamenilor ». Poti sa ai autoritate dar daca gandurile tale nu sunt schimbate de Duhul Sfant, degeaba Dumnezeu iti incredinteaza semne si minuni ca dupa aceea sa cazi. Mintea ta trebuie innoita, Dumnezeu ne-a dat autoritate, dar El vrea sa ne schimbam rotitele, sa nu mai mearga invers, sa nu ajungem la mandrie. El vrea sa avem o gandire innoita si atunci diavolul nu va mai putea ajunge sa ne conduca mintea.

Marcu 9:2-13 Petru, Iacov si Ioan in gloria cereasca pe Muntele Schimbarii la Fata, nu mai vrea sa plece de acolo, propune sa se faca niste corturi unde sa stea si Ilie si Moise si Isus. In acelasi capitol 31-37, atat de mult au fost impresionati ucenicii de episodul de pe munte incat acuma se certau care sa fie mai mare intre ei, cum arata ierarhia si cu siguranta ca Petru a avut si el un cuvant de spus. Din nou vedem oscilatia sus – jos. Am putea spune ” mai, dar nu s-a plictisit Isus de Petru, tot asa si iar asa……….”

Il vedem pe Isus umbland pe ape: « Isuse spune-mi un cuvant sa vin la Tine pe ape » si Isus zice « vino » Merge Petru prin credinta, umbla pe ape si pe la mijlocul drumului se scufunda, credinta l-a tinut doar jumatate de drum. La un moment dat vine la Isus si Il intreaba  „Isuse, 7 e cifra, nu ? cat de des trebuie sa iert ?.”S-o fi gandit Petru ca 7 este cifra desavarsirii teologic vorbind, „deci de 7 ori trebuie sa iert, mai mult de atat nu pot, daca are unul ghinionul sa ma supere de 8 ori, asta e……..”

Petru Il intreaba pe Isus . „Doamne noi am parasit toate lucrurile, cu ce ne alegem de pe urma acestui fapt ? ” Ce josnic….

Isus ii spune : „Satana a cerut sa te cearna, Eu m-am rugat pentru tine sa nu ti se piarda credinta, pana va canta cocosul te vei lepada de 3 ori „. Daca astazi ai viata plina de oscilatii, exista un secret, s-ar putea ca oscilatiile tale sa fie din cauza ca in lumea invizibila, diavolul se lupta pentru viata ta, in lumea invizibila exista un razboi, Satan vrea sa te prinda iar Isus sta la dreapta Tatalui si se roaga si mijloceste pentru tine, de aceea te simti atras cand intr-o parte cand intr-alta pentru ca Dumnezeu si diavolul se lupta pentru tine. Daca azi simti lupta aceasta in dreptul tau, treci de partea lui Dumnezeu

Ce zice Petru ?  « Doamne, toti se vor lepada de Tine, dar eu raman langa Tine, am sa mor pentru Tine ». Mai tarziu cand s-a saturat sa spuna lucruri mari, a obosit cand a venit vorba de rugaciune, cand Isus a avut nevoie de el in rugaciune il gasim pe Petru dormind. Trezit de galagia de acolo, a scos sabia si a facut un act de vitejie, a taiat urechea unui rob, iar cand vede ca Isus nu este de acord cu acest gest, Biblia ne spune ca toti, inclusiv Petru, L-au parasit. (acestia erau marii apostoli prin care Isus avea sa isi intemeieze biserica)

La un moment dat Petru sta in mijlocul unor slujnice, acestea il ironizeaza, iar el le spune ca nu Il cunoaste pe Isus, odata, de doua ori si in final ca sa fie cat se poate de clar incepe sa se blesteme si sa se jure, si-apoi canta cocosul. Biblia ne spune ca tocmai atunci Isus iesea si s-a uitat la Petru.  Crede-ti ca s-a uitat urat la el ? I-a spus oare : „ti-am spus Eu ca asa o sa faci ” ? Cred ca intristarea din privirea lui Isus a rupt inima lui Petru, care a plans cu amar. In sfarsit Dumnezeu a reusit sa zdrobeasca acest individ mandru, independent, incapatanat si greu de supus.

Dumnezeu se lupta pentru viata ta

Reclame

3 responses

 1. Isus ii spune : “Satana a cerut sa te cearna, Eu m-am rugat pentru tine sa nu ti se piarda credinta, pana va canta cocosul te vei lepada de 3 ori “. Daca astazi ai viata plina de oscilatii, exista un secret, s-ar putea ca oscilatiile tale sa fie din cauza ca in lumea invizibila, diavolul se lupta pentru viata ta, in lumea invizibila exista un razboi, Satan vrea sa te prinda iar Isus sta la dreapta Tatalui si se roaga si mijloceste pentru tine, de aceea te simti atras cand intr-o parte cand intr-alta pentru ca Dumnezeu si diavolul se lupta pentru tine. Daca azi simti lupta aceasta in dreptul tau, treci de partea lui Dumnezeu.

  Domnul se roaga si pentru credinta noastra.
  NU exista pierderea mantuirii….exista parasirea mantuirii…sau Lepadarea de credinta.
  Multumim si de acest post.

  februarie 3, 2009 la 6:41 pm

 2. V D Filip

  Apocalipsa 2:
  20. Dar iată ce am împotriva ta: tu laşi ca Izabela, femeia aceea, care se zice prorociţă, să înveţe şi să AMAGEASCA pe robii Mei să se dedea la curvie, şi să mănânce din lucrurile jertfite idolilor.

  Apocalipsa 13:
  14. Şi AMAGEA pe locuitorii pământului prin semnele, pe care i se dăduse să le facă în faţa fiarei.

  Apocalipsa 18:
  23. Lumina lămpii nu va mai lumina în tine, şi nu se va mai auzi în tine glasul mirelui şi al miresei, – pentru că negustorii tăi erau mai marii pământului, pentru că toate neamurile au fost AMAGITE de vrăjitoria ta,
  24. şi pentru că acolo a fost găsit sângele prorocilor şi al sfinţilor şi al tuturor celor ce au fost înjunghiaţi pe pământ.”

  Apocalipsa 19:
  20. Şi fiara a fost prinsă. Şi împreună cu ea, a fost prins prorocul mincinos, care făcuse înaintea ei semnele, cu care AMAGISE pe cei ce primiseră semnul fiarei, şi se închinaseră icoanei ei. Amândoi aceştia au fost aruncaţi de vii în iazul de foc, care arde cu pucioasă.

  februarie 3, 2009 la 8:08 pm

 3. Pingback: Articolele interesante pe bloguri, 1- 8 februarie 2009 « Stiri Crestine - Fii un crestin informat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s