ROSE

Frântura de Dumnezeu!

procentGeneratiile mai in varsta ni l-au ascuns pe Dumnezeu, nu cu voia, nu pentru ca ar fi oameni rai, nici ei nici noi nu stim cum dar ni l-au ascuns pe Dumnezeu. Cu bucatica de Dumnezeu pe care ne-o prezinta ei, multi dintre noi nu ne mai putem multumii. Doar o frântură din Dumnezeu nu ne mai satisface, mai ales ca de-a lungul anilor frântura aceea s-a amestecat cu frânturi din lume si nu mai stii sigur ce e. Unii raman doar la nivelul de nemultumire iar altii, slava Domnului s-au apucat sa investigheze, unde se afla restul de Dumnezeu pe care Il prezinta Biblia, s-au apucat sa caute, sa cerceteze, sa ia lupa in cautarea Dumnezeului pierdut de generatiile trecute. Am pornit cu totii de la frântură ramasa, bine ca am avut si atat, dar ceva in noi striga dupa Dumnezeul intreg. Odata ce pui mana pe Biblie si te hranesti cu Cuvantul se trezeste foamea si setea de a gusta mai mult decat acea frântură.

Trezire nu vom vedea doar cu acea frântură, oamenii din lume nu se vor ridica din « totul » pe care diavolul le ofera pentru frântura noastra de Dumnezeu. Nici trezire printre crestini nu vom vedea cu aceeasi frântură de generatii intregi, pentru trezire trebuie ceva nou, care sa iti starneasca interesul pentru a te trezi din somn. Daca lucrurile sunt la fel, daca frântura arata la fel de cand te stii, nu se va deranja nimeni sa deschida ochii, somnul e prea dulce.

Ce bine ca traiesc acum cand frântura de Dumnezeu nu mai reprezinta idealul, cand frântura de Dumnezeu nu face decat sa trezeasca pofta pentru restul din Dumnezeu cu riscul daramarii edificiilor cladite cu sudoare de inaintasii si contemporanii nostrii mai in varsta.

Dincolo de perdea ne asteapta masa cu bucate din cele mai gustoase, frântura se afla dincoace de perdea, se poate trece dincolo, doar trebuie sa ai curajul sa faci pasi chair daca cei din jurul tau stau pe loc, crezand ca ceea ce se vede pana la perdea reprezinta de fapt totul. Bucata pe care o mestecam de cand exista bisericile evanghelice in Romania s-a invechit pentru ca am crezut ca putem mentine prospetimea ei cu eforturi proprii cand doar cu undelemnul si prospetimea Duhului Sfant se poate face asta.

Perdeaua a fost rupta odata cu rastignirea si invierea Lui, de ce am cusut-o la loc ? De ce ii educam pe cei noi convertiti ca locul lor este dincoace de perdea cand de fapt ei trebuie sa mearga pana la capat, dincolo de perdea. Intregi comunitati de crestini traiesc ca si cum jertfa Lui nu ar fi avut loc, sarbatoresc moartea si invierea lui Hristos dar practic predica si traiesc legea nu harul, biserici ale legii in vreme de har.

Cred ca sunt multi care s-au saturat de frânturi, limitari si lucruri stupide, dar constat ca deocamdata prea putini fac ceva sa iasa din aceasta stare, nu e o condamnare, e doar o constatare. Avem la indemana armele prin care sa iesim la liman, lupta cu sinele, gandurile facute rob ascultarii de Hristos, ganduri obisnuite sa fie supuse traditiei si oamenilor acum trebuie puse in ascultare de Hristosul cel rastignit si inviat. Noi rasturnam izvodirile mintii, rasturnam altarele zidite fara acordul lui Dumnezeu si nu ne inchinam lor, nu ne inchinam unui Dumnezeu trunchiat ci Dumnezeului Atotputernic, Maret si Sfant al Bibliei.

Doar asa o sa vina trezirea, depinde de tine si de mine. Dumnezeu inseamna mai mult decat frantura pe care o cunosti de la generatiile trecute. Scoala-te si cerceteaza Scriptura de unde izvoraste viata, ridica-te, fa ceva si ridica-te pentru ca nu mai e timp de pierdut.

Anunțuri

8 responses

 1. violeta shalom

  E un lucru pe care-l poti face si singur: sa te trezesti, si sa-L rogi pe Dumnezeu sa te tina Treaz.
  E o capcana sa ne plangem la infinit ca nu e trezire in jur. Nu-i putem trezi pe ceilalti la credinta, daca noi suntem adormiti.
  Dar putem sa ne luptam cu somnul, si avem datoria sa o facem!

  Februarie 17, 2009 la 4:20 pm

 2. Violeta
  Da, singura solutie este cea personala……fiecare are capacitatea de a se lupta cu sine si a face schimbari.

  Februarie 17, 2009 la 4:30 pm

 3. Iti citesc mereu fiecare articol.
  Nu lipseste niciodata imaginea de ansamblu.

  Doar asa o sa vina trezirea, depinde de tine si de mine.
  Clar ca „Schimbarea in bine, incepe cu mine”. Nu trebuie sa avem asteptari de la altii ca sa se schimbe..daca noi nu incepem revolutia-reforma-trezirea cu noi insine.

  Sa fim modelati in Mana lui Dumnezeu.
  Sa ne rugam pentru transformarea generatiei actuale.

  Doamne ne bazam pe Promisiunile Tale. Stim ca vei lucra.
  Iti permitem sa o faci si prin noi.

  Slugile tale nevrednice.
  Fii tai rascumparati.

  Februarie 17, 2009 la 6:50 pm

 4. Alexander
  Amin, amin, amin. la ce ai spus!

  Da, Doamne, iti permitem sa lucrezi in noi si prin noi!!!

  Februarie 17, 2009 la 8:17 pm

 5. tzrafrira

  unii se multumesc cu acea frantura pt ca se gandesc k si’asa is mantuiti si ajung in rai, dc sa lupte sa aibe mai mult dak „e bine si asa”? nu stiu ce pot avea pt ca nu incearca. odata ce ai gustat mai mult din Dumnezeu e imposibil sa iti doresti tot mai mult si mai mult. dak ai doar frantura se poate sa te multumesti si cu atat, dar asta doar fiindca nu sti ce e dincolo de perdea. e cel mai minunat lucru sa te lasi zdrobit si remodelat de Dumnezeu. e greu si dureros dar finalul e mult mai mult decat minunat! doar trecut prin focul lui Dumnezeu poti fi cu adevarat fericit si implinit!

  Februarie 18, 2009 la 12:01 am

 6. tzrafrira

  „odata ce ai gustat mai mult din Dumnezeu e imposibil sa NU iti doresti tot mai mult si mai mult.” sorry, am uitat sa pun „nu”

  Februarie 18, 2009 la 12:03 am

 7. tzrafrira
  Lenea din om il face uneori sa stea cu mainile in san desi la un pas de el poate descoperi cele mai mari comori , dar prefera sa stea pe loc decat sa inainteze.
  Dar noi astia care tanjim asa mult dupa Dumnezeu tre sa le strigam in timpane si astora care stau si iar stau in acelasi loc de-o viata, poate poate ne aud, s-ar putea sa strigam aiurea in targ, dar s-ar putea sa ne auda si atunci am castigat o batalie imensa. Se merita chair sa te faci de ras, daca intr-un final vei fi auzit macar de unul din cei multi care se multumesc cu frantura de Dumnezeu!

  Februarie 18, 2009 la 2:16 am

 8. V D Filip

  Februarie 18, 2009 la 6:39 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s