ROSE

Transfer de bogatie!

30405727-main_fullAm auzit pe net intr-o predica, cu ceva vreme in urma, inainte sa inceapa criza economica, o insiruire de cazuri din Biblie care mi-au dat multa liniste si incredintarea ca indiferent cum arata situatia economica, cei neprihaniti nu vor duce lipsa, ba mai mult au toate sansele sa o duca mai bine ca oricand.

1) Genesa 12:10 – Datorita foametei, Avram a coborat in Egipt impreuna cu nevasta lui Sara. Avand informatia ca ea este sora lui Avraam, Faraon a vrut sa o ia de nevasta. „pe Avram l-a primit bine din pricina ei si Avram a capatat oi, boi, magari, robi si roabe, magarite si camile” (vers 16). Dupa ce a aflat ca Sara era de fapt sotia lui Avram, Faraon i-a dat-o inapoi si le-a spus sa plece, dar nu a cerut inapoi bogatiile pe care i le daduse lui Avram. Biblia ne spune in cap 13:1-2.”….Avram era foarte bogat ….”

Acesta este primul transfer de bogatie de la cel rau la cel neprihanit

2) Genesa 21:1-16 – Isaac s-a dus la Abimelec, imparatul Filistenilor. Aici putem vedea ceva extraordinar in versetele 12-14 „Isaac a facut samanaturi in tara aceea, si a strans rod insutit in anul acela, caci Domnul l-a binecuvantat, astfel omul acela s-a imbogatit, si a mers imbogatindu-se din ce in ce mai mult, pana ce a ajuns foarte bogat, avea cirezi de vite si un numar mare de oi „ Inca odata transferul de bogatie are loc in timp de foamete, nu numai ca Isaac a mostenit bogatia de la Avraam ci el a avut parte si de un transfer de bogatie de la Abimelec, atat de mult incat filistenii i-au spus lui Isaac „pleaca de la noi caci ai ajuns mult mai puternic decat noi”

Aceste doua transferuri de bogatie au avut loc in perioada de foamete. Prosperitatea ta nu este dependenta de conditiile economice din lume ci de Cuvantul lui Dumnezeu

3) Un alt transfer de bogatie a avut loc cand Dumnezeu i-a dat lui Iacov averea lui Laban. Genesa 31:6-9 Voi stiti ca am slujit tatalui vostru cu toata puterea si tatal vostru m-a inselat, de zece ori mi-a schimbat simbria, dar Dumnezeu nu i-a ingaduit sa ma pagubeasca……….Dumnezeu a luat astfel toata turma tatalui vostru si mi-a dat-o mie”

4) Genesa 41:39-44 ………Faraon a zis lui Iosif: Uite, iti dau stapanire peste toata tara Egiptului. Faraon si-a scos inelul din deget si l-a pus in degetul lui Iosif, l-a imbracat cu haine de in subtire si i-a pus un lang de aur la gat, l-a suit in carul care venea dupa al lui si strigau inaintea lui: „in genunchi” .Astfel i-a dat Faraon satpanire peste toata tara Egiptului…….”

5) Exod 3:19-22 „…voi face chiar ca poporul acesta sa capete trecere inaintea Egiptenilor; si cand veti pleca, nu veti pleca cu mainile goale. Fiecare femeie va cere dela vecina ei si dela cea care locuieste in casa ei, vase de argint, vase de aur si haine, pe care le veti pune pe fiii si fiicele voastre. Si veti jafui astfel pe Egipteni”. Va imaginati ce s-a intamplat in noaptea dupa ce intaii nascuti ai egiptenilor au fost omorati, cum evreii s-au dus la egiptenii carora tocmai le murisera copiii si care erau ravasiti de toate plagile la care au trebuit sa faca fata si le-au luat bogatia. Egiptenii i-au imbogatit pe evrei peste noapte..

Urmatorii pe lista suntem noi, nu degeaba Biblia ne spune: „Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”

Daca strange argint ca ţărâna, daca ingramadeste haine ca noroiul, el le strange, dar cel fara vina se imbraca in ele si de argintul lui omul fara prihana are parte » Iov 27:16-17

„…bogatiile pacatosului sunt pastrate pentru cel neprihanit” Proverbe 13:22b

„Cine isi inmulteste avutiile prin dobanda si camata, le strange pentru cel ce are mila de cei saraci” Proverbe 28:8

…celui pacatos ii da grija sa stranga si sa adune ca sa dea celui placut lui Dumnezeu” Eclesiastul 2:26

Transferul acesta va avea loc in zilele noastre, avem decorul perfect, zilele din urma, criza economica….copiii Domnului nu trebuie sa se ingrijoreze sau sa fie stresati, Dumnezeu are o grija desavarsita fata de noi. Biblia ne garanteaza ca daca noi ne facem partea si traim in neprihanire nu avem motive de teama. Dumnezeu cauta oameni carora sa le incredinteze bogatiile celor rai, cei neprihaniti sunt tinta acestui transfer.

Reclame

12 responses

 1. Pingback: Popular People » Blog Archive » Who Dares Stand Against the Gangsta Ass Ninja ?

 2. Pingback: Articole interesante pe bloguri 15-22 februarie 2009 « Stiri Crestine - Fii un crestin informat!

 3. Ma bucur mult de existenta acestui articol! De asemenea, noi crestinii suntem chemati sa creem si sa administram bogatia pentru Dumnezeu

  februarie 25, 2009 la 8:39 pm

 4. Mihail
  Da, ai mare dreptate, suntem chemati sa avem grija de ceea ce Dumnezeu ne da si sa ne folosim de parghiile pe care El ni le da pentru a intra in posesia a mai mult din mostenirea noastra inclusiv pe plan material

  februarie 25, 2009 la 10:07 pm

 5. ciprianmusat

  celor care au primit „transfer de bogatie” le-a vorbit Cristos in Matei 6. Interesant ca in toata pledoaria nu putem aduce ca exemplu nici un verset din Noul Testament pe care sa il interpretam in context si care sa ne asigure de transferul acesta. Pacat, ar fi fost asa de frumos!

  februarie 25, 2009 la 10:12 pm

 6. ciprian,
  da, se pare ca in Noul Testament nu avem exemple concrete in directia aceasta dar intreaga invatatura a Noului Testament ne asigura ca rezultatul ascultarii de Dumnezeu va atrage dupa sine binecuvantarea. Si cum Dumnezeu nu uita de nici un aspect din viata noastra si aspectul financiar este inclus. Dar asa e, un caz similar in Noul T. nu exista…..

  februarie 25, 2009 la 10:56 pm

 7. ciprianmusat

  draga Rose,
  in Noul Testament suntem asigurati ca nu vom muri de foame sau de frig si aceste doua praguri sunt mai jos decat am vrea noi sa ne inchipuim (un om poate trai doar cu paine si apa si poate sa se adapteze la temperaturi foarte scazute). Dar a merge mai departe de aici nu a facut niciodata parte din invatatura Domnului si teori comform carora binecuvantarea are o forma materiala foarte palpabila a dus la derapaje eretice mari in istorie si mai ales in epoca noastra, a hedonistilor. Analizeaza viata lui Benny Hin, a teleevanghelistilor si a multor predicatori moderni si vei constata cat de departe sunt de invatatura umilia si plina de dragoste dezinteresata a Evangheliei.
  Un sfat, incearca sa iti formezi teologia din citirea Bibliei si a multor altor carti de o incredere dovedita in timp, nu din mana a treia, de la predicatori. Iar inteleptul primeste sfatul, nu? 🙂

  februarie 25, 2009 la 11:11 pm

 8. ciprian
  asta si incerc sa invat din Biblie, ceea ce am scris eu in acest articol este din Biblie. Ce sa fac, sa nu mai ascult predici, sa nu mai citesc carti? Imi place sa invat si din experienta altora,din descoperirile altora.
  fii binecuvantat

  februarie 25, 2009 la 11:20 pm

 9. In plus de asta cum as putea anula Vechiul Testament, doar ca in Noul Testament nu exista un exemplu asemanator? Daca in Noul Testament ar spune ca exemplele din Vechiul, binecuvantarile din Vechiul nu mai sunt valabile, ok, atunci as putea arunca la gunoi acest articol, dar din cate stiu si stii si tu bine, nu se specifica acest lucru.

  februarie 25, 2009 la 11:37 pm

 10. mihbog

  Imi asum riscul de a fi considerat naiv cand spun ca Dumnezeu poate sa ridice tineri care sa devina foarte bogati, iar acestia sa ramana integri si toata bogatia sa fie administrata pentru Imparatia lui Dumnezeu.
  Domnul cunoaste inima, si mai important decat ceea ce faci ca sa ajungi la mult (si nu ma refer la compromisuri), este ce faci cu ceea ce ai deja…
  cat de darnici suntem?
  (mihail all4mission)

  februarie 26, 2009 la 12:52 am

 11. ciprianmusat

  In Noul ni se spuna ca Vechiul era umbra lucrurilor viitoare… acum din umbra se pot distinge destul de multe lucruri dar de cele mai multe ori putem gresi si foarte tare pentru ca privirea nu ne este clara. Relatia dintre cele doua parti ale Bibliei este mai complicata decat o discutie la ceas de seara dar merita studiata in profunzime. Eu nu spun sa arunci ceva la cos, sa nu mai asculti pe cineva sau sa nu mai citesti dar spun ca merita sa fim mai atenti cu ceea ce spunem si mai ales scriem bazat pe Sfantul Cuvant. Nu cred ca ai vrea ca articolul tau sa fie baza pentru credinta in prosperitate a unora de pe aici… sau? Daca putem lua exemplu si trage concluzii din acele exemple legate de binecuvantare din Vechiul oare putem lua tot de acolo si aplica in viata noastra atitudinea intransigenta a lui Moise (Domnului) care a dus la ucideri in masa in pustie si nu numai? Sau cea a lui Elisei fata de tinerii care l-au jignit?…
  Binecuvantarile Vechiului au fost rostite evreilor si se implinesc, unele, si astazi in dreptul lor, dar putem oare sa ne substituim lor doar pentru ca noi credem in Cristos, sa ii alungam de la sursa binecuvantarilor si sa ne rijam in rolul lor. Daca da, atunci care ne este baza biblica? hm, alta treaba complicata!

  februarie 26, 2009 la 12:54 am

 12. mihail
  si eu cred la fel si timpul o sa confirme daca suntem naivi sau nu 🙂

  februarie 26, 2009 la 12:57 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s