ROSE

Spiritul de competitie

27_1Tot sistemul in care traim e bazat pe spiritul de competitie. Avem in minte de mici ca trebuie sa luam nota mai mare ca Ana la scoala, ca trebuie sa jucam fotbal mai bine decat John. Ne simtim jenati daca cei cu care concuram ne-o iau inainte. Incercam sa copiem, sa imitam, ne agitam sa nu fim doar noi de rusine, sa avem si noi toate artificiile pe care le au cei de varsta noastra, din anturajul nostru. Biblia ne  prezinta un caz in care ucenicii tocmai aveau o criza de felul asta in mijlocul micii lor comunitati, se luptau pentru suprematie, spiritul de competitie era ridicat la maxim, elasticul mai sa plesneasca si sa ii trozneasca intre ochi. Totul parea normal din punct de vedere lumesc, Isus chiar le spune ca imparatii pamantului au astfel de obiceiuri sa ravneasca la pozitii de conducere prin care sa stapaneasca dar aceasta este filosofia lumii nu a Imparatiei lui Dumnezeu. Isus le spune :Voi sa nu fiti asa. Ci cel mai mare dintre voi sa fie cel mai mic; si cel ce carmuieste ca cel ce slujeste (Luca 22 :26).

« Vai Isuse dar noi am crezut ca daca ai citit suficient si ai facut pe deasupra si doua facultati esti indreptatit sa conduci asa cum te-au invatat principiile lumii asteia, vai Isuse dar in vremea noastra nu se mai pot aplica principiile Tale, acuma slujirea si umilinta te fac sa fii privit ca un fraier, ba mai rau un mare prost. Poate nu ti-ai dat seama, dar in vremea noastra trebuie sa ne batem pentru pozitii, trebuie sa dam din coate chiar sa calcam in picioare, ca sa avem un scaun confortabil si mai lasa-ne cu slujirea, la noi a conduce inseamna a conduce, nu a sluji. La noi a conduce si a fi mai mare peste toti inseamna din start o imagine de om puternic, doar nu iti imaginezi ca am putea sa ne luam halatul de lucru in locul costumului si sa slujim, noi stim ca ceea ce Tu spui este bine, dar ar trebui sa te mai adaptezi si Tu dupa mersul vremurilor. »

Nici nu ai cum sa traiesti pentru scopul pentru care ai fost creat cand toata via a concurezi cu altii pentru imagine, pozitie, influenta. In felul acesta faci orice altceva decat sa te concentrezi la destinul tau propriu care de fapt sa nu aiba nici o legatura cu concurenta vizavi de prietenii, cunostintele sau cei din anturajul tau. Eu stiu ca ne nastem teleghidati ca sa absorbim toate neregulile dupa care functioneaza lumea acum, dar Dumnezeu ne-a dat cap si minte sa judecam lucrurile. Cand te-ai uitat ultima data la cineva si ai zis, vai ce as vrea sa fiu ca omul asta, vai ce as vrea sa am masina lui, casa lui, familia lui, reputatia lui, profesia lui, etc ??? Cu siguranta ca daca ai avea lucrurile acelea ai fi nefericit pentru ca Dumnezeu nu te-a creat sa fi copia nimanui, tu ai destinul tau propriu in ochii Lui, dar El nu te va forta sa mergi pe calea care trebuie daca tu esti cu ochii tot in curtea vecinului, prietenului si nu mai stii cum sa ajungi sa fi ca el sau ea.

Am observat de multe ori cand ma aflam in preajma unor persoane de varsta mea incepe enumerarea realizarilor, incepe lupta pentru a se trage la final concluzia care este cel mai grozav, care are cele mai multe realizari, si cu ocazia asta care e cel umilit in toata discutia ? Este ceva insitictual, nu spun ca oamenii fac asta din rautate, dar putini gandesc si incearca sa priveasca lucrurile din perspectiva lui Isus. Ceea ce pare grozav in ochii oamenilor, e un nimic in ochii Lui. La El totul se masoara prin DRAGOSTE+SLUJIRE, nu prin diplome, bani, pozitie, cunostinte intelectuale sau alte lucruri de felul acesta. Noi avem capul si sufletul varza si nu mai stim care sunt prioritatile, de aceea am cladit o lume atat de dementa si besmetica, Dumnezeu stie bine care sunt atitudinile, gandurile, sistemul dupa care noi functionam bine, dar fiindu-ne lene sa luptam cu noi ca sa ajungem sa traim dupa voia Lui, am diluat totul ajungand sa credem ca asta e normalul.

Diavolul se distreaza de minune cand vede ca crestinii traiesc dupa normele lumii si nu au nici curajul nici determinarea sa fie altfel.

Reclame

2 responses

  1. Tiberiu

    Buna,Rose.Diseara am d ales intre o Denie la Bis Ortodoxa si o Evanghelizare.Voi alege Evanghelizarea /Visul tau m-a pus serios p ganduri/Multumesc mult pt incurajarile si rugaciunile tale God Bless

    martie 20, 2009 la 5:38 pm

  2. Tiberiu, ma bucur de alegerea pe care ai facut-o,ma rog ca Duhul Sfant sa te cerceteze si sa puna in tine determinarea de a face pasul pe care Dumnezeu il asteapta de la tine. Esti in rugaciunile mele
    Fi binecuvantat din plin

    martie 20, 2009 la 7:03 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s