ROSE

VIN AMESTECAT CU APA

painting-of-a-glass-of-wineVinul tau cel ales a fost amestecat cu apa (Isaia 1 :22)

Fa un experiment, ia un pahar pune in el de exemplu lapte ca sa nu spun vin, jumatate lapte si jumatate apa, sa vezi ce iese si gusta. Vei simti diferenta, nu iti e tot una sa bei lapte sau lapte amestecat cu apa. Inteleg ca dintr-o greseala, o greseala vesnica a omului, vinul a fost amestecat cu apa, ca ne-am umplut toti paharele cu aceast amestec. Care ar fi solutia ca acest continut sa fie vin pur si nu ceva diluat ? Singura solutie la care am fost in stare sa ma gandesc a fost ca ar trebui sa arunc continutul paharului, vinul combinat cu apa si sa fac loc pentru ceva pur, adevarat, neatins de apa, neatins de lume, neatins de filosofiile omului, neatins de diavolul imbracat in oaie sau cainele deghizat in porumbel (vezi aici).

Daca vrei ca viata ta sa fie umpluta cu lucruri veritabile, cu Dumnezeu in persoana, atunci va trebui sa dai afara toate lucrurile acestea diluate, combinatii, lucruri care miros a crestinism dar care de mult nu mai au legatura cu asa ceva. Trebuie sa dai afara tot, sa te golesti de tine, de parerile preluate si neverificate prin prisma Bibliei, va trebui sa dai foc arhivei de lucruri lumesti pe care ai pus o eticheta bisericeasca si sa ceri lucruri care vin direct de la Duhul Sfant, originale, pure, clare, care vin direct nu prin intermediari, pentru ca relatia ta cu Dumnezeu nu are nevoie de intermediari, esti tu si cu El. Nu-l mai chema pe Dumnezeu daca nu esti in stare sa renunti la vinul amestecat cu apa, nu o sa aiba unde revarsa vinul daca tu esti plin de combinatii si lucruri spalacite. Alta solutie nu exista, decat golirea de tine si reumplerea cu El

Am senzatia tot mai clara pe zi ce trece ca religia asa cum s-a cladit in jurul nostru il reduce pe om la conditia de planta sau il prosteste definitiv si il indreapta spre ceva ce niciodata nu a fost intentia lui Dumnezeu. Vedem foarte bine rezultatele acestor docme omenesti, deghizate in asa numita « voia lui Dumnezeu » dar a caror rezultat este zero in cazurile fericite si in cazurile nefericite si cele mai intalnite, o adancire tot mai profunda in fire si fatarnicie.

Care ar fi solutia ? Solutia este langa tine, solutia este hotararea ta, nu astepta solutii comune, solutii discutate in comitet, sau la nivel de cult, nu , nu, nu, solutia e in mintea ta in duhul tau, in hotararea ta de a nu mai functiona ca o planta, in hotararea de a te ridica si a te scutura de continutul care pare vin dar nu mai e demult vin. Solutia este sa Ii faci loc lui Dumnezeu in viata ta, sa strigi dupa El, si Biblia ne garanteaza ca va veni, El raspunde inimii disperate. Dumnezeu nu se joaca cu jumatatile de masura, cu continuturi dubioase, ori Il vrei din toata inima ori nu.

Daca te uiti in stanga si in dreapta si ai impresia ca vorbesc de altcineva, sa stii ca de tine vorbesc. Hai recunoaste, vinul amestecat cu apa a fost hrana noastra de cand ne-am nascut, de cand ne-au dus parintii la binecuvantare, tot vin amestecat cu apa ni s-a servit. Eu nu mai vreau, gata, de mult nu mai vreau, am dat de gustul vinului pur si nu mai vreau amagiri, nu mai vreau etichete, ori totul ori nimic.

In articolele de pe acest blog am vorbit despre acel Isus care predica Evanghelia si Evanghelia are rezultate concrete, schimbarea omului pe dinlauntru, vindecare, eliberare, inviere. A fi urmasul lui Isus, care nu se mai multumeste cu vinul amestecat cu apa, va atrage aceleasi rezultate. Cand vei inceta sa te mai hranesti cu vin amestecat cu apa, o sa vezi aceleasi rezultate in viata ta ca acelea din lucrarea lui Isus. Amin !

Anunțuri

4 responses

 1. Tiberiu

  Amin.Asa este.Nu poti trai o viata in neprihanire si+credinta in afara princip Bibliei.Hotararea e luata in inima mea si o voi indeplini.

  Martie 24, 2009 la 4:24 pm

 2. Tiberiu
  Slava Domnului pentru hotararea pe care ai luat-o. Ma bucur pentru tine 🙂

  Martie 24, 2009 la 4:26 pm

 3. tzrafrira

  vinul amestecat cu apa tot mai are gust de vin. unii nu isi dau seama k e amestecat, pt k asa cum spuneai si tu, asa ne’a fost servit de cand ne’am nascut. si unii isi dau seama dar nu ii prea intereseaza. iar cei care s’au saturat de jumatati de masura, cauta vinul pur, adevarat.. un lucru e sigur: odata ce ai gustat din vinul neamestecat, vinul pur, nu iti mai doresti, nu te mai multumesti niciodata cu vin amestecat cu apa.
  Dumnezeu vrea sa toarne in noi numai ce e pur, dar nu poate, pt k in noi nu mai e loc fiindca suntem plini de amestecuri. singuri nu ne vom putea curata niciodata de tot ce e gresit in noi. atunci knd Ii vom cere Lui sa ne curete si sa ne umple, El o va face! si ne va umple cu „cel mai bun vin”, nimic amestecat cu apa, ci totul pur!

  Martie 25, 2009 la 11:41 am

 4. V D Filip

  vin cu cateva exemple de „vin amestecat” :

  Galateni 5:
  10. Eu, cu privire la voi, am, în Domnul, încrederea că nu gândiţi altfel. Dar cel ce vă TULBURA, va purta osânda, oricine ar fi el.

  Iacob 3:
  15. Înţelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pământească, firească, drăcească.
  16. Căci acolo unde este pizmă şi duh de ceartă, este TULBURARE şi tot felul de fapte rele.
  17. INTELEPCIUNEA CARE VINE DE SUS, este, întâi, curată, apoi paşnică, blândă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roade bune, fără părtinire, nefăţarnică.
  18. Şi roada neprihănirii este semănată în pace pentru cei ce fac pace.

  Incearca sa cauti „vinul curat” si netulburat, asa cum sugereaza Dana,direct de la sursa (din Biblie si din legatura directa cu Dumnezeu) sa vezi de ce presiuni vei avea parte. Dar mai grav sa dai cuiva de inteles ca nu te inscrii la indicatiile atat de pretioase ale unora bine si iar binevoitori, ca apoi iti tre mult spirit de observatie sa vezi cum lucreaza conseciintele.

  Ma intreb mereu, de ce nu-i poate indupleca usor pe multi intelepciunea venita de sus, direct de la sursa. Nu au voie sa o practice? Trebuie verificata si asta?

  Martie 25, 2009 la 1:00 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s