ROSE

Biserica fara putere?

holyspiritfireAproape in toate bisericile de la noi, la plecare daca te va intreba cineva : Cum a fost frate, cum a fost sora ? vei raspunde automat: « fain » sau  « bine » sau « minunat ». Aproape intotdeauna pe parcursul programului vei gasi o faza care sa te fi facut macar sa razi, daca nu sa te fi impresionat la nivelul sentimentelor, ba poate vei intalni o biserica in care rugaciunea este evlavioasa, unde se canta frumos, acum ca am tradus tot repertoriul de hituri crestine de afara, se canta si la noi fain, asta nu mai e o problema, sau chiar vei fi cercetat de Dumnezeu. Dar lipseste ceva extrem de important: PUTEREA Daca nu intelegi la ce ma refer, uita-te la lucrarea lui Isus. Multi imi vor spune sa vad lucrurile bune si sa nu mai scriu atat de critic, dar nu pot, uneori am senzatia ca as vrea sa imi rup hainele de pe mine, asa ca cei din vechime care pusi fata in fata cu o situatie traumatizanta, una doua isi rupeau hainele de pe ei si probabil ca se dadeau de pamant de nervi, emotii, teama, ingrijorare sau pur si simplu pentru ca nu mai intelegeau nimic. Imi pare rau ca nu se mai poarta obiceiul asta, oricum la tonele de haine pe care le avem fiecare in dulapuri nu ar strica ca din cand in cand sa ne rupem hainele cand ne uitam la halul in care aratam pe dinlauntru.

Vor sari cei « impaciuitori », care banuiesc ca fac alergie citindu-mi blogul, dar cum sa stai asa la costum linistit cand faci comparatie intre ceea ce vrea Dumnezeu de la noi si cum traim noi de fapt, e socant, uneori imi sta mintea in loc, si daca mi-as face franjuri hainele tot nu mi-as elibera creierii de mirarea imensa : cum putem trai asa si sa credem ca e bine, ca e normal ? Cum poti sa crezi ca asa cum e la tine la biserica e foarte bine  cand cei impovarati tot impovarati pleaca acasa, cand bolnavii tot bolnavi pleaca, cand demonizatii sunt scosi afara sa nu deranjeze adunarea, cand in viata ta nu ai vazut un mort inviat prin puterea lui Dumnezeu?

Mediocritatea e normalitate, ti se va spune ca asa e peste tot, ca asa e bine, ca asa e de cand se stie biserica respectiva. Eu aici nu vreau sa critic, ce imi doresc din toata inima e sa te sperii, am mai spus asta si o sa o mai spun, nu ma pasioneaza critica aiurea in targ, dar lucrurile trebuie spuse pe sleau. Biserica din Romania e lipsita de putere, chiar acolo unde se vorbeste despre puterea Duhului Sfant, nu exista putere. Citeste in Biblie sa vezi ce inseamna puterea Duhului Sfant. Acolo in Faptele Apostolilor sau in lucrarea lui Isus vei vedea ce inseamna asta.

Nu serios, ce ai de gand cu tine, cu viata ta? Chiar te simti confortabil la nivelul asta ? Ti-e suficient un Dumnezeu teoretic dar pe care sa nu Il fi vazut niciodata asa ca in paginile Biblie ? Nu ma intereseaza la ce biserica mergi, indiferent de confesiunea ta lucrurile stau la fel, o apa si un pamant cu putine exceptii. Ne este spus de atatea ori in Biblie ca daca Il vom cauta Il vom gasi incat trebuie sa fii neintelegatorul neintelegatorilor sa nu intelegi ca daca Il vei cauta Il vei gasi. Mai gandeste si cu propriul cap, cu cel al pastorului poate ai gandit de cand te stii treburile spirituale, ce ar fi sa Il chemi pe Duhul Sfant sa iti lumineze direct propriul cap si sa pornesti in aventura cautarii lui Isus, a prezentei si a puterii Lui.

Ai atat cat vrei, cat cauti, cat ceri ! Ce ar fi sa iti schimbi rugaciunea si sa incepi sa te rogi radical, sa ceri mult ?!? Nu ai pentru ca nu ceri, pentru ca stacheta asteptarilor tale este foarte jos, asa ai fost invatat ca asta e smerenie si diavolului ii place ca tu crezi asta, e incantat ca confunzi lucrurile, asa te poate tine la nivelul la care esti fara sa ii fie frica ca vei indrazni vreodata sa te smulgi din sistemul asta de doi lei al smereniei false. Nu gasesc cuvinte pentru ce simt si ce vreau sa exprim, dar Il rog pe Duhul Sfant sa te scuture din temelii, sa nu mai poti sa fii la fel, sa nu te mai poti ruga marunt cum e obisnuinta ta, sa indraznesti, sa ceri lucruri mari si sa te lupti pentru ele. Nu-i mai astepta pe cei din jur sa se porneasca din loc, nu te mai uita in stanga si dreapta sa vezi daca porneste cineva cu tine, ia Biblia si cere-I lui Dumnezeu ca realitatea ei sa devina realitatea din viata ta.

Reclame

10 responses

 1. tzrafrira

  imi spunea o prietena f buna, k nu trebuie sa ne milogim in rugaciuni. Dumnezeu e Tatal nostru! nu ma duc la taicamiu sa ma milogesc ci sa ii cer. la Dumnezeu care este sfant si care ce spune aia face fara nici o exceptie, la Dumnezeul care spune „cereti si ve’ti primi” trebuie sa ma duc sa Ii cer. nu k eu Ii comand ce sa faca, dar trebuie sa mergem sa ii cerem cu credinta, cu putere. in momentul in care renunti la mediocritate si Ii ceri tot mai multa credinta, curatie, dragoste si putere, multe se schimba, si ajungi sa Il cunosti tot mai mult, sa Ii iubesti tot mai mult, sa Il cauti tot mai mult cu adevarat. Dumnezeu nu are limite, noi avem si atunci Ii punem si Lui, din pacate. cum spunea si rose, avem putin, pt ca cerem putin. cum arata viata noastra, asa arata si rugaciunile noastre. suntem lipsiti de viata pt k nu avem putere in rugaciune. atunci knd vom incepe sa ne rugam cu putere, viata noastra se va schimba mult… Dumnezeu ne va schimba mult..

  Martie 25, 2009 la 4:09 pm

 2. V D Filip

  propun pt studiu cateva aspecte pe care le consider deosebit de importante. le-am cules din apocalipsa, pasajele cu cele 7 biserici.

  Apocalipsa 2:

  1. Îngerului Bisericii din Efes scrie-i: „Iată ce zice Cel ce ţine cele şapte stele în mâna dreaptă, şi Cel ce umblă prin mijlocul celor şapte sfeşnice de aur:
  2. „Ştiu faptele tale, osteneala ta şi răbdarea ta, şi că nu poţi suferi pe cei răi; că AI PUS
  LA INCERCARE PE CEI CE ZIC CA SUNT APOSTOLI SI NU SUNT, SI I-AI GASIT MINCINOSI.
  3. Ştiu că ai răbdare, că ai suferit din pricina Numelui meu, şi că n-ai obosit.
  4. Dar ce am împotriva ta, este că TI-AI PARASIT DRAGOSTEA DINTAI.

  1). Existenta acelor apostoli a condus la parasirea dragostei dintai ?

  [Matei 24: 12 Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci.]

  1Timotei 1:
  5. ŢINTA poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută.

  Coloseni 3:
  14. Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvârşirii.

  Efeseni 3:
  17. aşa încât Hristos să locuiască în inimile voastre prin credinţă; pentru ca, având rădăcina şi temelia pusă în dragoste,
  18. să puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii, care este lărgimea, lungimea, adâncimea şi înălţimea;
  19. şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoştinţă, ca să ajungeţi plini de toată plinătatea lui Dumnezeu.

  Apocalipsa 3:
  8. „Ştiu faptele tale: iată ţi-am pus înainte o uşă deschisă, pe care nimeni n-o poate închide, căci AI PUTINA PUTERE, şi ai păzit Cuvântul Meu, şi n-ai tăgăduit Numele Meu.
  9. Iată că îţi dau din cei ce sunt în sinagoga Satanei, care zic că sunt Iudei şi nu sunt, ci mint; iată că îi voi face să vină să se închine la picioarele tale, şi să ştie că te-am iubit.

  2). Tot din cauza unora travestiti si care mint, biserica ajunge sa aibe putina putere?

  Apocalipsa 2:
  9. „Ştiu necazul tău şi sărăcia ta (dar eşti bogat), şi batjocurile, din partea celor ce zic că sunt Iudei şi nu sunt, ci sunt o sinagogă a Satanei.
  10. Nu te teme nicidecum de ce ai să suferi. Iată că DIAVOLUL ARE SA ARUNCE IN TEMNITA PE UNII DIN VOI, ca să vă încerce. Şi veţi avea un necaz de zece zile. Fii credincios până la moarte, şi-ţi voi da cununa vieţii.”

  unii crestini grabnici la judecata se pronunta asupra altor crestini care trec prin diferite necazuri si suferinte cum ca sunt dati pe mana satanei, facand aluzie la 1Corinteni 5:5 – am hotărât ca un astfel de om să fie dat pe mâna Satanei, pentru nimicirea cărnii, ca duhul lui să fie mântuit în ziua Domnului Isus.

  3). Ce ziceti, diavolul a incercat pe acei apostoli si iudei mincinosi ori pe ceilalti i-a pus la incercare?

  4). De cata putere are nevoie crestinul sa-si poarte crucea: multa, putina, fiindca asta mi se pare primul obiectiv ce tre sa fie obtinut ?

  Martie 25, 2009 la 8:24 pm

 3. V D Filip

  Tin sa atrag atentia ca pe vremea raposatului cel putin, crima organizata infaptuita in biserici si care bineinteles ca era plamadita in afara lor, s-a folosit mult de acel text din 1Corinteni 5:5 pt a distrage atentia credinciosilor si a crea opinie falsa. Sper sa fie de folos multora aceasta observatie pe viitor. In concluzie, cand ne indeamna Biblia la legatura desavarsirii care este dragostea are o importanta uriasa in diferite vremuri.

  Martie 25, 2009 la 8:40 pm

 4. V D Filip

  Martie 25, 2009 la 8:44 pm

 5. Fata cu oglinzile albastre

  Waris = floarea desertului

  in limba africana 🙂

  Martie 27, 2009 la 12:08 am

 6. ms, fata cu oglinzile albastre 🙂
  o sa tin minte
  fi binecuvantata

  Martie 27, 2009 la 3:01 am

 7. V D Filip

  Dragostea-i o floare rara
  Al ei parfum e pretios
  Naste-n suflet primavara
  Si ne tine in Hristos (Ne conduce la Hristos)

  sunt versurile unei cantari de demult 😉

  Martie 27, 2009 la 1:06 pm

 8. Realitatea e „vremurile de pe urma”. Asta traim acum. Multi dorm, multi cad, multi ratacesc. Putini mai sunt cei care traiesc cu adevarat o relatie autentica cu Domnul. Esti o binecuvintare cu blogul tau, mergi inainte. Sunt deranjati doar cei care cauta invatatori dupa urechile lor, asa cum spune Scriptura. Nu merita prea multa atentie. Cred ca asta este o slujire in fata Domnului din partea ta. Asa cu mult curaj inainte, sora draga. Mult har si pace de la Domnul.

  Martie 31, 2009 la 8:06 pm

 9. iti multumesc pentru incurajare, Doina.
  Domnul sa fie laudat

  Martie 31, 2009 la 9:49 pm

 10. Am si eu o intrebare. Ati vazut inregistrari cu minuni de vindecare instant?
  Nu am facut o statistica, dar dintre toate minunile infaptuite de Domnul Isus, majoritatea par sa se fi intamplat pe loc.

  Se intapla undeva asa ceva azi? 😦

  Aprilie 22, 2010 la 2:56 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s