ROSE

Vindecarea – voia lui Dumnezeu?

carl-bloch-healing-the-sick-at-bethesdaVrea Dumnezeu sa vindece sau nu ? Este voia Lui sa aduca vindecare celor bolnavilor ? Dumnezeu da boala ca pedeapsa, sa ne invatam minte sau boala il are ca sursa pe diavolul in persoana ?

Am vorbit zilele trecute cu o prietena despre subiectul acesta. Ce facem noi la biserica cand vine cineva si trebuie sa ne rugam pentru vindecarea lui ? In majoritatea cazurilor rugaciunea va fi de genul: «  Doamne, daca e voia Ta vindeca-l pe X …. » Cum se ruga Isus ? Stiti vreun caz in care Isus s-a rugat : “ Tata, daca e voia Ta vindeca-L pe X ???” Isus stia care este voia Tatalui, pentru El era clar ca Tatal vrea sa aduca vindecare. Aaa, vom spune noi, dar unele boli sunt date cu scopul clar al pocaintei, ca omul sa se trezeasca la realitate si sa se intoarca de pe caile ratacite, trebuie sa chinuiasca pana ii vine mintea la cap. Aratat-mi un singur caz in lucrarea lui Isus in care El a spus cuiva : « Draga John, Eu te-as vindeca dar nu se poate, tu nu intelegi niste lucruri fundamentale si boala asta te va ajuta sa intelegi, hai pleaca acasa si mai sufera juma de an, dupa aceea poti sa vii la Mine si mai vedem, mai evaluam situatia, poate te vindec, dar acuma in nici un caz, uite si Tatal mi-a dat semnal ca acuma nu e timpul potrivit pentru vindecarea ta »

Isus a vindecat tot ce a venit la rand. Te-ai gandit vrodata ca in multimile acelea de mii de oameni care veneau sa Il asculte si sa primeasca vindecare trebuia sa se gaseasca macar unul care sa nu fi fost perfect si care sa fi avut de indreptat in viata lui ceva anume si care dupa filosofia noastra ar fi trebuit trimis acasa cu tot cu boala pana se invata minte ? Si totusi nu gasim asa ceva in Biblie,  Isus a vindecat pe toti cei care au venit la El pentru vindecare, ba chiar si pe cei care i-au fost nerecunoscatari dupa aceea. El stia care este voia Tatalui cu privire la vindecare. Voia lui Dumnezeu ne este descoperita in Biblie si tot studiind atata, citind si ascultand predica dupa predica ar cam trebui sa ne dumirim, dar nu, o tinem pe a noastra, Dumnezeu vrea sa chinuim ca sa devenim mai buni.

Isus a murit pe cruce ca sa fim eliberati de pacat, boala, blestem si dupa aceea tot El vine si ne tranteste o boala, asa sa o tinem minte toata viata, pentru indreptare si pocainta ? Ori Isus nu mai stie ce face, odata moare pe cruce ca sa ne vindece si dupa aceea tot El ne da boala, ori noi nu mai stim de capul nostru si inventam tot felul de filosofii care au devenit lege in biserica. De cand mi-am dat seama de lucrurile acestea nu imi vine sa cred ca biserica lui Hristos gandeste lucruri atat de profund gresite despre chiar Intemeietorul ei.

Imagineaza-ti un tata care vine acasa si il gaseste pe copil facand nu stiu ce prostii. De suparare ia cutitul si ii taie o mana copilului si ii spune : « Na, sa te inveti minte » Sau ii da un cancer, sau ii scoate un ochi, sau il trozneste cu capul de ciment, sau ii taie o ureche. Asa ca sa se invete minte si data viitoare sa nu mai faca, doar o sa stie de frica. Ce parere ai avea despre un astfel de tata ? Legile noastre omenesti l-ar decadea din drepturi, ar face omul inchisoare pentru faptele astea. Imaginea aceasta o are Dumnezeu in mintea multor crestini. Un tata care din cand in cand mai loveste cu o leucemie, cu un diabet, cu o orbire, cu ceva tumoare pe creier daca se poate, cu un accident de toata frumusetea, cu o paralizie, doar doar copiii Lui se trezesc la realitate si Il cauta odata. Nu degeaba nu stim sa Il iubim pe Dumnezeu, nu stim sa fim indragostiti de El, pentru ca nu stim cine e, daca ni-L imaginam acel puternic si autoritar care tuna si fulgera, nu avem cum sa iubim cu disperare un astfel de personaj, ci mai degraba am putea avea o frica nesanatoasa in ce il priveste. Daca L-am cunoaste asa cum ne este prezentat de Biblie, e imposibil sa nu Il iubesti, pentru ca singurul Lui gand e sa ne faca bine.

Si uite asa diavolul a ramas fara ocupatie, Dumnezeu aduce nenorocirile, tot El aduce bolile, accidentele, catastrofele, diavolul e de acord cu El si se bucura. Simti erezia, aberatia la cel mai inalt nivel ???

Isus despre care vorbeste Biblia, a stiut care e voia Tatalui si anume sa vindece fara exceptie. Isus a murit pe cruce, iar noi suntem vindecati prin ranile Lui, El nu si-a anulat jertfa nici o clipa, e valabila si acum cu aceleasi repercursiuni. Aaa, ca noi nu intelegem de ce X nu e vindecat in urma miilor de rugaciuni si de ce Y s-a trezit cu nu stiu ce boala, e normal pentru ca suntem limitati in intelegere, credinta si multe altele, dar acesta nu e un motiv sa punem pe seama lui Dumnezeu lucrarea diavolului. Putem sa ne vaitam de ingustimea noastra si de neputinta de a intelege cum stau lucrurile dar nu putem sa ne cladim un Dumnezeu care sa ne scuze limitarile si sa trantim pentru orice, celebra fraza : « a fost voia lui Dumnezeu » cand de fapt a fost voia si actiunea diavolului.

28 responses

 1. Stefania

  Ai mare dreptate. Conform actiunilor intreprinse de Isus cat a trait pe acest pamant putem trage concluzia ca nu este voia lui Dumnezeu ca oamenii sa fie bolnavi.
  Faptul ca X sau Y nu se fac bine dintr-o boala nu inseamna ca a fost voia Domnului sa fie bolnavi. Raspunsul este altul dar in nici un caz acela ca e voia Domnului. Dumnezeu este acelasi ieri si azi si in veci.
  Voia Domnului este ca toti oamenii sa fie mantuiti si totusi vedem in practica ca nu toti sunt. Oare putem trage concluzia de aici ca asta a fost voia Domnului pentru ei? Nu. Acei oameni nu au vrut sa Il aleaga pe Dumnezeu sau poate nu au stiut ca au si aceasta optiune sau nu au crezut in El pur si simplu.

  aprilie 11, 2009 la 11:04 pm

 2. Vindecarea se face la nivel fizic,spiritual si emotional fiind legata de iertarea pacatelor. Boala poate fi o consecinta a neglijentei personale,a pacatului sau a apasarii diavolului care se poate manifesta prin influenta demonica,opresiune demonica sau cel mai grav prin posedare demonica.Toti credinciosii botezati cu Duhul sfant au acces la acest dar prin credinta ,el operand in masura credintei noastre. D_ZEU face minuni acolo unde este propovaduita Evanghelia pentru mantuirea sufletelor.

  iulie 16, 2009 la 10:21 pm

 3. jeni preda

  eu cred din toata inima ca domnul isus vrea sa ne vindece insa in momentul in care ne rugam pt.vindecare,sa credem ca ne-a si vindecat.EL ESTE ACELASI,IERI AZI SI-N VECI.MARIRE LUI.TOTUSI TREBUIE SA NE FACEM O ANALIZA CUM STAM INNAINTEA SA,SA NE CERCETAM FAPTELE,SA LE MARTURISIM SI SA NE CEREM IERTARE.TOT ODATA SA CEREM DOMNULUI PUTERE SI CALAUZIRE PT.A NE INDREPTA SI VOM FI VINDECATI SI SUFLETESTE SI TRUPESTE

  septembrie 1, 2009 la 12:27 pm

 4. Stefan

  El voieste sa dea vindecare orcui,dar sa cerem cu credinta,e mai usor sa cronicizam boala decat sa fim vindecati,cunosc multi crestini la care al lor „dumnezeu”este farmacia si medicul-om,sunt de acord cu medicina pana la un punct,am vazut vindecari de bolî care medici au spus mult o luna de zile,o data 3ore,Domnul sa fie laudat si marit!,au trecut 17 şi respectiv 4ani,asa avem un medic care da vindecare celor ce o cer,in dar,nu pe eurospaga,este DOMNUL ISUS HRISTOS fie El slavit in veci de veci!.Amin!

  septembrie 1, 2009 la 9:14 pm

 5. stefan,
  Slava Domnului pentru ca El are grija de toate aspectele din viata noastra

  septembrie 1, 2009 la 9:32 pm

 6. strop de roua

  Draga Rose, imi plac articolele pe care le oferi si sper ca nu te superi daca le expun si pe alt site sau le recomand prietenilor mei.

  octombrie 8, 2009 la 1:57 pm

 7. strop de roua,
  Poti sa le expui si pe alt site, bineinteles 🙂
  Fi binecuvantata

  octombrie 8, 2009 la 2:21 pm

 8. calin

  ai verva unui predicator penticostal… 🙂

  ianuarie 8, 2011 la 5:00 pm

 9. Calin,
  invatatura asta nu prea o gasesti la penticostali.
  parca nu prea imi place ca am verva unui predicator penti 😀 sper sa fie doar o impresie a ta 🙂

  ianuarie 8, 2011 la 5:16 pm

 10. AnnadelMare

  vindecarea nu este intotdeauna voia lui Dumnezeu, ca daca ar fi asa, crestinii cu acest dar s-ar duce si ar vindeca pe toti cei din spitale.

  ianuarie 18, 2011 la 11:50 am

  • Tocmai ca este voia Lui Dumnezeu….pentru ca avand aceste lucruri (bunastare, vinecare) sa putem sluji cu pace Domnului folosindu-ne de ele.
   Cu alte cuvinte ai spus…daca nu ma duc la mare inseamna ca marea nu exista.
   Daca crestinii cu acest dar ar constientiza cine este intr-adevar Dumnezeu ar merge in spitale,ar vindeca bolnavii in Numele Domnului si nu s-ar baza pe neputintele lor si pe logica lor pamanteasca.Dar lucrurile nu stau asa…iar consecintele se vad

   decembrie 5, 2011 la 6:59 am

 11. Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa fie mantuiti, si cu toate astea nu toti sunt mantuiti. Daca ar fi valabila teoria ta, atunci Biblia ar fi mincinoasa cand spune ca Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa fie mantuiti, din moment ce majoritatea nu sunt mantuiti. 1 Timotei 2:4

  La fel e si cu vindecarea

  Daca ai vreun verset ca sa sustina punctul tau de vedere, il astept

  ianuarie 18, 2011 la 1:39 pm

  • AnnadelMare

   ce legatura are mantuirea cu vindecarea? de ce faci aceasta analogie, sau unde ai gasit in Biblie ca cineva a facut aceasta analogie?

   mantuirea se obtine si prin suferinte, purtarea crucii – Mat 16:24, deci voia lui Dumnezeu poate sa fie ca cineva sa poarte durerea unei boli, pentru a capata mai usor mantuirea. Dumnezeu intoarce prin boala uneori pe cei pacatosi.

   ianuarie 18, 2011 la 2:10 pm

 12. Voia lui Dumnezeu nu intra in functiune automat, e nevoie de colaborarea omului prin credinta, si aici sunt impilicati o multime de factori care opresc ca voia lui Dumnezeu sa devina vizibila

  ianuarie 18, 2011 la 1:40 pm

  • AnnadelMare

   de ce te gandesti atat de mult la partea fizica? gandeste-te la suflet, ca viata unui om nu sta in trup ci in suflet, acesta va invia in ziua din urma.

   pentru a salva sufletul atunci, este mare lucru ca primim boli acum in acest trup pacatos?

   ianuarie 18, 2011 la 2:12 pm

   • Orice om poate sa scoata orice invatatura si sa traiasca dupa ea. Conceptii generale despre lume si viata poate oricine sa enunte. Asa s-a si nascut filozofia. Ideea este ca un crestin nu isi formeaza propriile pareri despre aceste lucruri ci crede ce spune Dumnezeu.
    Sunt oameni care considera ca boala poate veni de la Dumnezeu ca sa ii faca mai buni. Intrebarea este daca aceasta teorie are suport Biblic. Daca nu are atunci nu este altceva decat filozofie lumeasca.
    Care este baza, care este cuvantul lui Dumnezeu, care te face sa crezi ceea ce sustii?

    ianuarie 18, 2011 la 3:36 pm

 13. AnnadelMare

  Salvat – da;
  Vindecat – da, insa spiritual, vindecare a sufletului;
  Eliberat – da, de catre demoni;
  Protejat – da, cat timp stam in Cristos;
  Aparat – da, de demoni si de rautatea oamenilor;
  Intregit – da,
  Tinut in siguranta – da, insa sa nu uitam martirii care si-au dat viata pt. Cristos cu acceptiunea Domnului
  ––––––––––––––––––––
  Trupul nu este important, Dumnezeu nu-i face neaparat frumosi sau sanatosi pe cei care sunt ai Sai, boala aduce multa experienta de viata, bunatate a inimii, rabdare, intelegere a celor care sufera, deci are un rol educativ. Si dezvolta spiritul. Mie imi place cand sunt bolnava, pentru ca atunci ma raportez cel mai bine la Cristos. Cand sunt slaba, atunci sunt tare. Odata cu slabiciunea in carne, simt cum spiritul meu se dezvolta si se apropie de Domnul. Aceasta carcasa, adica carnea, nu este ceva bun pentru ca prin ea pacatuiesti si intotdeauna carnea e inclinata catre pacat. Sa nu trezim poftele carnii. Asta inseamna moartea spiritului. De aceea multi crestini sunt ascetici, pentru ca carnea sa nu le controleze viata.

  ianuarie 18, 2011 la 3:19 pm

  • AnnadelMare, ai o invatatura care nu e conforma cu Biblia.
   Boala nu aduce neaparat ceea ce ai descris tu mai sus iar daca boala are efectul asta asupra ta ai face bine sa nu generalizezi si bazat pe experienta ta sa interpretezi cuvantul lui Dumnezeu. Bolile sunt de diferite forme. Sunt boli care produc atata suferinta ca nu mai poti gandi. Acest tip de boala nu are cum sa te faca sa te raportezi mai bine la Cristos. Cred ca nu cunosti ce este boala daca poti sa emiti astfel de judecati.

   Pavel spune ca invingi dorintele firii prin ascultarea de Duhul Sfant, nu traind o viata de ascet.
   Tu iti verifici ideile cu Biblia sau doar asculti ce spun unii oameni si iei de bun?
   Mi se pare interesant cum relatezi doar cum ti se par tie ca ar fi lucrurile fara sa aduci nici macar un verset in sprijinul ideilor tale…

   Nu vreau sa te superi dar cred ca ar fi bine sa iti faci o idee despre viata si lume pe baza Bibliei, nu pe baza invataturii altor oameni sau pe baza experientei tale.

   ianuarie 18, 2011 la 10:41 pm

 14. sozo este folosit in multe exemple din Noul Testament unde e vorba de vindecare fizica, acolo unde Isus a vindecat diverse persoane, deci e vorba de vindecare fizica.

  Isus i-a vindecat pe TOTI cei care au venit la El fara exceptie, nu a spus niciunuia sa mearga acasa cu boala ca sa se schimbe, sa se maturizeze prin boala. Nu avem nici un exemplu de genul asta in Biblie, deci ceea ce tu spui nu are suport biblic, e doar o invatatura omeneasca, pe care toti am luat-o de buna din pacate

  In lucrarea lui Isus poti vedea voia deplina a lui Dumnezeu

  ianuarie 18, 2011 la 8:34 pm

 15. viorel

  Cred ca duci lucrurile intr-o extrema foarte pagubitoare. Sunt de acord ca atatea boli si neputinte fizice nu sunt generate de Dumnezeu, ci sunt ca o urmare a pacatului.Sunt de acord ca Dumnezeu vindeca si azi. Numai ca vindecarile sunt subordonate scopului Lui. Dumnezeu nu vindeca la presiunea nimanui si in cadrul spectacolelor de vindecare in care asa zisi vindecatori fura slava lui Dumnezeu.D-l Isus a spus unuia care a fost vindecat.”Dute si nu spune nimanui…”Eu am citit ca scopul suprem al lui Dumnezeu nu a fost sa-I vindece pe oameni de boli ci ci sa-I mantuiasca.1Timotei 2:3-4.Se face exagerat de mult caz pe vindecare fizica si mai putin pe vindecarea de cumpliata boala a pacatului.
  Intrebarea pe care mi-o pun in modul cel mai sincer este urmatoarea. De ce atunci Dumnezeu este nedrept de ii vindeca numai pe unii si pe altii nu.Nu invoca lipsa de credinta. sa auzim de bine si sa traim frumos.

  februarie 3, 2011 la 3:46 pm

 16. Dumnezeu doreste ca toti oamenii sa fie mantuiti (1 Timotei 2:4)

  De ce Dumnezeu este nedrept si de fapt nu toti sunt mantuiti, se pare ca cei mai multi nu sunt mantuiti??

  Din acelasi motiv pentru care nu toti sunt vindecati. Pentru ca e nevoie de colaborarea omului ca voia lui Dumnezeu sa intre in functiune, voia lui Dumnezeu nu devine functionala automat. Sunt multi factori care duc la implinirea sau neimplinirea voii lui Dumnezeu, dar factorii aceia tin de om, nu de Dumnezeu, Biblia e f clara in ce priveste voia lui Dumnezeu.

  februarie 3, 2011 la 3:56 pm

  • viorel

   Dupa cate inteleg eu d.p.d.v.al tau, vindecarea fizica este la indemana fiecaruia care respecta niste conditi. As vrea sa stiu, daca se poate, care sunt aceste conditii.Sa auzim de bine si sa traim frumos.

   februarie 3, 2011 la 4:18 pm

   • Prin jertfa Domnului Isus avem parte de iertarea pacatelor, vindecare fizica, eliberare de demoni, suntem binecuvantati.
    Cum avem parte de aceste lucruri? Prin credinta si marturisirea cu gura.

    februarie 3, 2011 la 8:47 pm

 17. Isus a purtat pe cruce pacatul, boala si blestemul, iar omul are acces la toate beneficiile pe care crucea le-a produs prin credinta. Credinta este moneda de schimb in imparatia lui Dumnezeu.

  Faptul ca nu reusim sa avem parte de toate binecuvantarile pe care le avem prin jertfa lui Isus, e problema noastra, ne complicam, nu intelegem, nu suntem sinceri cu noi, pierim din lipsa de cunostinta, sunt o gramada de motive care ne pot genera lipsa de credinta, desi noua ni se pare ca avem credinta. Fiecare avem o poveste proprie, cu lipsurile si bagajul personal de invatatura buna sau mai putin buna din Cuvantul lui Dumnezeu.

  Dar Biblia e foarte explicita, Isus a rezolvat pe cruce problema pacatului, bolii si blestemului. Daca am recunoaste ca suntem varza la multe capitole si am incepe sa Il cautam pe Dumnezeu si revelatia directa de la El cu privire la Imparatia Lui, multe lucruri s-ar schimba.

  februarie 3, 2011 la 6:34 pm

 18. ggabriel_2011

  Un articol excelent!
  Chiar ma confrunt in aceste zile cu gasirea raspunsului la acest mod de „lucru” pe care de nenumarate ori il atribuim lui Dumnezeu!
  Perceptia noastra este limitata pentru ca mintea noastra este „bombardata” cu idei, judecati, scenarii si multe „de ce-uri”!
  Si nu stiu cum se face ca cei fara de Hristos au mai multa pofta de viata decat noi cei care zicem ca-L avem de prieten, frate, pe Cel in fata caruia orice domnie, orice stapanire, ramane fara putere!
  De prea multe ori predicam un Dumnezeu tiran care da cu „biciul” in copiii Lui in timp ce cel fara de Hristos este prosper si chiar ii merge bine.

  Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa-ti dea intelepciune!

  aprilie 6, 2011 la 11:03 am

 19. nel

  O buna perioada din viata si eu am crezut ca bolile au partea lor in ” prelucrarea” crestinului in crestera lui.
  Cind oamenii fara daruri ajung in conducere promoveaza pe altii fara daruri si uite asa darurile dispar incet. Isus a purtat bolile si pacatele noastre pe cruce, dece vrem bolile inapoi poate vrem si pacatele. Citi oameni au plecat de la Isus nevindecati ? Vindecari nu se fac din lipsa de credinta , pacate neiertate, ……. Daca nu vrem sa ne umilim avem mindrie, un pacat mare

  septembrie 11, 2011 la 8:44 pm

 20. Diana

  Este foarte adevarat tot ce ai scris despre Domnul Isus, El este energie, este iubire neconditionata, cum credeti ca o energie plina de iubire ar da ceva rau? Ar fi capabila de rau? Atunci ce mai face diavolul?
  In ultimul timp am inteles si eu asta, ma rog pentru iertarea pacatelor si pentru sanatate, ma incred in El intru totul, adica las in grija lui rezolvarea problemelor mele si totusi starea mea de sanatate nu se imbunatateste. Aici e o chestie pe care nu o inteleg, cunosc persoane bune, credincioase, pocaite care citesc mereu bilbia si ajuta si pe altii cu tot ce pot si sunt foarrte bolnavi, dau din una in alta. Sunt oameni necredinciosi care sunt mult mai sanatosi , nu perfect dar mult mai bine ca mine de exemplu. Care este explicatia? Adica nu au nici o legatura cu Divinitatea, nu tin nici o lege a lui Dumnezeu.
  Sunt optimista, nu am ganduri negative, adica cat este omeneste posibil, unde este explicatia? Zice aici cineva ca nu ne umilim, oare asta este raspunsul? Eu cred ca iubirea este, sa putem iubi neconditionat cum ne a iubit Isus pe noi toti.
  Astept cu mare drag raspunsul tau:) Te pup

  noiembrie 29, 2015 la 3:11 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s