ROSE

DINCOLO DE ZID

wall_ins2Nu-i vina lui Dumnezeu ca noi ne-am creat o religie proprie si am imprumutat numele « crestinism ». Nu-i de vina Dumnezeu pentru ca religia noastra nu functioneaza, ca religia noastra e plina cu bla, bla-uri si ca nu mai produce socuri benefice in societate, ca este o religie anosta si plictisitoare. Nu-i vina lui Dumnezeu ca punand in aplicare regulile acestei religii inventate de noi nu vedem rezultatele pe care le putem vedea in Biblie, in urma practicarii crestinismului autentic. Nu Dumnezeu este de vina pentru ca noi ne taram. El nu are nici o vina, nici jumatate de vina. Toata vina este a noastra, generatie dupa generatie, cei care au cladit si cladesc zidul despartitor intre om si Dumnezeu, culmea culmilor chiar cei care ar trebui sa aiba grija ca aceasta cale sa nu fie obturata de nimic.

O religie moarta, o vorba goala, un fariseism care il bate de departe pe cel din vremea lui Isus. Nu Dumnezeu este de vina ca bolnavii nu sunt vindecati, ca mortii nu inviaza, ca demonizatii nu sunt eliberati. El e acelasi ieri azi si in veci, nici o schimbare nu a avut loc in intentia Lui de a face bine. Si totusi realitatea noastra nu are de a face prea mult cu realitatea Lui. El ne-a prezentat intentiile pe care le are cu noi, insa noi avem propriile intentii cu vietile noastre, intentii intelectualiste, academice, filosofice, religioase, teologice, intentii pompoase si uite asa cu tot cu intentiile noastre ne-am creat o religie care ne trage in jos.

Intentiile Lui sunt clare, dragostea si slujirea atat fata de El cat si fata de aproape, intentiile noastre sunt egoismul, comoditatea, religiozitatea, regulile rigide. Intentiile Lui sunt legate strans sau facute una cu calauzirea permanenta a Duhului Sfant, cu manifestarea puterii Lui prin noi, intentiile noastre sunt logica, traditia, bunul simt inventat dupa regulile noastre nu dupa regulile Lui, lucruri filtrate prin mintea noastra ingusta.

Intentia Lui este crucea, intentia naostra e lenea, egoismul, indiferenta.

Nu e vina Lui pentru ca suntem in halul in care suntem si ca mai mult de atat ne mandrim cu nivelul nostru de mizerie vopsita pe dinafara in culori care mai de care. Daca cineva crede ca exagerez, sa creada, daca cineva se simte jignit, sa se simta. Ma rog ca de pe acest blog sa pleci ori cu intentia de a schimba ceva ori cu intentia de a aduna cativa bolovani si sa vii sa ii arunci in « rose », deocamdata asa virtual. Daca pleci la fel dupa ce citesti aici, atunci scriu degeaba.

Sub denumirea de religie cladim zi de zi cel mai grozav zid de despartire de care omul este in stare, creat din caramizi ale pacatului ascuns mascat de cuvinte evlavioase, de predici, de cantari, de nelipsita vizita duminicala la biserica, caramizi care arata aparent bine, dar care au un continut care miroase urat. El vrea sa ne invie, sa darame zidul si se lupta prin Cuvantul Lui ca sa ne deschida ochii sa vedem uneltele prin care putem darama acest zid si prin care putem creea o cale. El a rupt perdeaua din Templu si drumul era liber, dar noi am pus in locul perdelei un zid groaznic, care ne opreste si pe noi si pe cei care nu au auzit de El, sa ajunga sa Il cunoasca si sa se imprieteneasca cu El.

Nu te-ai saturat de zid ?? Darama-l, sparge-l si lasa calea pe care a facut-o Isus libera sa fie libera spre Sfanta Sfintelor. Nu va fi un proces linistit, nici un zid nu se darama in liniste, au loc socuri, fiecare caramida daramata presupune un efort, un pret de platit. Incepe cu o caramida, da-o jos si arunc-o din preajma, treptat vei desfinta acest zid care te face sa te simti incatusat si treptat vei putea sa respiri aerul curat, pur al prezentei Lui, prezenta care te asteapta dincolo de zid.

Reclame

2 responses

  1. ar fi ideal de am reusi sa daramam zidul, sa intram in sfanta sfintelor si sa’l cladim apoi din nou, cu noi acolo, k sa nu mai putem pleca niciodata din prezenta Lui… dar asa greu ne apropiem de El si asa usor plecam de langa El.. nu suntem obisnuiti sa luptam, obosim repede.. dar trebuie sa ne trezim, si sa facem din generatia ce vine dupa noi niste razboinici pt Dumnezeu.. dar k sa ii ajutam pe cei ce vin dupa noi trebuie sa fim exemple pt ei, deci trebuie sa lasam comoditatea si sa ne obisnuim sa luptam zi de zi.. pt k dak se merita sa fi undeva in viata asta.. locul acela este: in prezenta lui Dumnezeu!.. dincolo de zid..

    Aprilie 19, 2009 la 10:40 pm

  2. Pingback: Articole interesante pe bloguri, 6-19 aprilie 2009 « Stiri Crestine - Fii un crestin informat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s