ROSE

Faca-ti-se dupa credinta ta.

bibleIn directia in care iti exersezi credinta, in directia aceea se va si dezvolta. Daca de fiecare data cand te simti rau crezi ca medicul, medicamentele, operatia sunt solutia, atunci credinta ta va creste in directia respectiva si vei ajunge sa te bazezi instinctiv pe ele. Daca exersezi credinta in directia vindecarii lui Dumnezeu, vindecarea supranaturala prin rugaciune, daca Il crezi pe cuvant pe Dumnezeu, ca Isus a murit pe cruce ca noi sa fim vindecati, credinta ta va creste in acesta directie si vei invata sa umbli in vindecarea care vine prin putera Lui.

Nu spun ca Dumnezeu nu foloseste medicii, daca vei fi atent vei intelege ce vreau sa spun. Biblia imi spune clar ca Isus a murit pe cruce ca printre altele noi sa avem parte de vindecare divina, uneori aceasta nu vine imediat, s-ar putea sa fie nevoie sa astepti, dar niciodata Isus nu a inselat asteptarile nimanui. A te baza pe ceea ce iti spune El prin Cuvant iti garanteaza reusita, pentru ca El nu minte, El nu a mintit pe nimeni niciodata.

Am vazut in anumite cazuri ca bisericile care teoretic cred in manifestarea supranaturala a lui Dumnezeu, implicit in vindecari, prefera sa faca colecte dupa colecte, ca sa stranga sume de bani mari pentru diverse operatii, decat sa se adune la rugaciune, sa faca front comun impotriva atacului diavolului si sa se lupte in rugaciune pentru vindecarea persoanei respective. Asa arata biserica la noi !!!

Necredintei i se spune credinta. Credinta in ce? Credinta in ceva care nu prea are legatura cu Biblia. Da, suntem credinciosi, credem, dar in ce credem? Este mult mai lejer si mai usor sa incurajezi pe cineva care se trezeste cu o problema de sanatate spunandu-i ca stii tu pe nu stiu cine care a fost operat de aceeasi problema si dupa aceea a fost ok, doar nu ai nici o responsabilitate, decat sa iti faci datoria de urmas al lui Hristos, sa iti exerciti autoritatea si sa asculti de El care a zis: Predicati Evanghelia, vindecati bolnavi…..

Este mult mai usor pentru un « credincios » sa incurajeze dand exemplul persoanei X care a fost operata si a scapat partial de problema decat sa dea exemplul celor din Biblie care fiind atinsi de Isus au scapat definitiv de problema.

Daca intrebi pe oricine din biserica ta : Crezi in Isus ? Iti va raspunde automat : Da !! Dar crezi in ceea ce El spune ? Cat la suta din ce spune Biblia, reprezinta si credinta ta ? Bine bine, crezi, dar atunci de ce imediat cand auzi ca cineva e bolnav il trimiti la medic, fara sa te gandesti ca datoria ta de urmas a lui Hristos este sa te rogi pentru bolnavi ca sa fie vindecati. Chiar Il crezi pe Isus pe cuvant ? Chiar crezi Biblia ? Sau de fapt ce crezi ? In ce consta credinta ta ?

Credinta-Necredinta ! Credinta teoretic – Necredinta practic ! Credinta in Dumnezeu, teoretic –  Credinta in oameni, practic !

Si atunci ne plangem ca nu vedem minuni. Nici macar nu Ii dam sansa lui Dumnezeu sa isi arate puterea, noi avem alte idei, solutii, dar suntem urmasii Lui. Abia cand credinta in oameni esueaza, cand ei nu ne mai pot ajuta, cand medicul se vede incapabil de a rezolva o anumita problema, atunci ne amintim ca mai exista si varianta vindecarii supranaturale. Suntem urmasii lui Hristos, care nu a trimis pe nimeni la medic, toti cei care au venit la El au fost vindecati, suntem urmasii Lui dar nu ratam o ocazie de a trimite omul la medic, in loc sa facem ce a facut El. Adevarat, adevarat va spun ca cine crede in Mine, va face si el lucrarile pe care le fac Eu, ba inca va face altele si mai mari decat acestea (Ioan 14 :12)

Mi se pare un fel de tradare.  Adica Dumnezeu ne da solutia, credinta in El care aduce vindecarea, si noi nu dam doi bani pe solutia aceasta decat cand celelalte solutii esueaza. Sau amestecam lucrurile, credem cu un sfert de inima ca Dumnezeu poate, dar nu se intampla nimic pentru ca El asteapta o incredere deplina. Lui nu Ii plac jocurile cu inima, ori totul ori nimic.

Isus e acelasi ieri azi si in veci, la fel cum acum 2000 de ani cei care au venit la El nu au fost trimisi la medic ci au fost vindecati de El, la fel e si acum, exact la fel, doar ca necredinta noastra, de fapt credinta nostra in propriile filosofii care par biblice dar nu sunt, obtureaza calea spre semnele si minunile care ar trebui sa fie un stil de viata pentru noi, doar suntem urmasii lui Isus.

Credinta diluata, facuta dupa placul nostru, normal ca nu duce la nici un rezultat, prea putini crestini radicali, care sa nu invalue invatatura Bibliei cu invatatura lumii. Biserica te invata ceata, griul, te invata si capra si varza, iar Biblia e clara. Dumnezeu nu are jumatati de masura, noi insa suntem cu capul in nori, habar nu avem, desi avem impresia ca suntem sfinti, buni si atotstiutori, popor crestin, a 5 generatie de pocaiti in familie, din mosi stramosi, bunicul pastor, tata diacon, duminica de duminica la biserica, habar nu avem de nimic, asta se vede in practica, numai teoria e de noi si aia aberanta pe alocuri.

Cand vezi pe cineva vaitandu-se ca il doare nu stiu ce, nu ii mai da din prima sfatul : du-te la medic, ci in schimb pune-ti mainile peste el si In Numele lui Isus poruceste bolii sa plece. Doar esti urmas a lui Hristos, nu ?????????? Esti sau nu esti ??? Hotaraste-te !!!!

Reclame

3 responses

 1. violeta

  M-a inspirat acest articol, mi-a amintit de cava. O sa vezi maine de ce.
  Fii binecuvantata!

  Iunie 4, 2009 la 9:41 pm

 2. violeta,
  O sa ma uit maine sa vad 🙂

  Iunie 4, 2009 la 10:25 pm

 3. Pingback: Nu mai alerga la oameni!! « SHALOM – JURNAL DE PACE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s