ROSE

Ramai smerit

thumb_446_x_297_4839-90097-stockxpertcom_id4983971_size2copyDaca cumva motivatia pentru care tu inveti ceva este aceea de a-l depasi pe X sau Y, ca apoi sa te simti superior lui, crezand ca in felul aceasta iti vei gasi fericirea, cred din toata inima ca te vei lovi frontal cu rezultatul motivatiei tale gresite. Nu doar ca iti vei otravi sufletul cu invidia care mocneste dar nu vei ajunge la nici un rezultat, oricat de multe ai stii, nu iti vei gasi linistea.

Goana dupa superioritate, concurenta, dorinta de a depasi isi are radacina in dorinta diavolului de a fi superior lui Dumnezeu si vedem cu totii unde a dus acest tip de gandire. Fiecare dintre noi trebuie sa tanjeasca sa aiba mai mult intelectual sau spiritual nu ca sa inhibe pe nu stiu cine si sa il faca sa se simta inferior ci pentru simplul fapt ca lui Dumnezeu ii place sa evoluam. Daca este sa concuram cu cineva, atunci lupta trebuie sa se duca cu noi insine, nu cu cei din jur.

Cel ce se inalta singur va fi coborat cu siguranta de pe piedestalul pe care s-a pus singur, iar cel care isi vede lungul nasului si intelege logica voii lui Dumnezeu si traieste simplu, direct, fara complicatii si ascunzisuri, care acumuleaza nu ca sa aiba cu ce se falii, ci pentru a putea fi de folos celor din jur in smerenie, acela va fi inaltat cu mult mai mult decat isi imagineaza.

Smerenia este un drum mai lung spre inaltare decat inaltarea proprie, aceasta din urma este un drum scurt dar pagubos, in scurt timp te vezi cu medaliile la gat, medalii care dupa prima ploaie ruginesc. Smerenia adevarata, nu cea falsa, te va face sa stralucesti, chiar daca pe drum ai fost scuipat, descalificat de oameni, injosit. Trebuie sa fi prost ( prost = lipsit de intelepciune ) sa aderi la mandrie, prost rau de tot, pentru ca mandria nu aduce decat zbucium si blestem, gustul dulce al mandriei nu merita tinand cont de consecinte. Ispita apare dar e complet ilogic sa nu te lupti cu tine, sa iti ordonezi motivatiile dupa principiile Bibliei, care iti vor aduce glorie si binecuvantare. Caci slava apartine celor smeriti, o slava cu care nu se vor fali, dar care va straluci.

Am tratat subiectul  „mandrie ” mai pe larg Aici partea 1 si  Aici partea 2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s