ROSE

Nestatornicia

Nestatornicia, o boala care aduce multa suferinta si celor statornici si celor nestatornici. Cei nestatorinici isi taie craca de sub picioare singuri pentru ca vor dezvolta relatii de doi lei, vor incepe si nu vor duce la bun sfarsit. Si sa nu creada cineva ca daca este nestatornic in relatiile cu oamenii si in activitatile pe care le are, va fi statornic in relatia cu Dumnezeu. Se prea poate ca unii sa creada aceasta pacaleala, dar statornicia reflectata in relatiile pe care le ai cu oamenii, in actiunile tale zilnice, vor fi ca o oglinda a statorniciei tale fata de Dumnezeu. Ne pacalim crezand ca, calitatea relatiilor noastre cu oamenii nu are nimic de a face cu relatia noastra cu Dumnezeu. Biblia ne precizeaza de nenumarate ori ca lucrurile acestea au legatura directa.

Felul in care te raportezi fata de oameni va transmite un mesaj clar cu privire la felul in care esti statornic sau nu in relatia cu Dumnezeu. A-ti schimba prietenii ca pe ciorapi, denota o iresposabilitate, denota tendinta de a profita si apoi de a abandona, denota multe neajunsuri de caracter. A abandona, nu a fost niciodata o caracteristica a lui Dumnezeu. Si bineinteles ca daca nu vei stii sa fii corect in relatia cu prietenii tai, cu cei mai buni prieteni, nu cred ca vei stii sa iti creezi o atmosfera de familie solida. O sa mi se spuna ca asta e altceva. Nu cred. Sunt sigura ca daca in relatia cu prietenii esti un profitor si nu iti pasa de inima lor, cu siguranta ca acest stil de viata il vei căra cu tine si in cadrul casatoriei, daca nu intervine pe parcurs vreo schimbare radicala.

Nestatornicia se poate trata, la fel ca multe alte defecte cu care firea vrea sa troneze in vietile noastre, si nestatornicia poate fi distrusa, iar locul ei sa poata fi luat de statornicie. Este o lupta pe viata si pe moarte, dar se poate. Din pacate prea putini iau hotararea de a se lupta cu ei insisi si de a prealua modelul lui Isus. Isus nu a fugit de greu, ar fi putut foarte bine cand s-a aflat in Gradina Ghetimani si se ruga, sa fuga de resposabilitate, sa nu fie statornic in planul Lui, era prea greu si gata ; sa se inventeze alta tactica de a scoate omenirea din pacat, dar Isus a fost statornic planului Dumnezeiesc de salvare a omenirii.

Reclame

2 responses

  1. Nestatornicia in orice fel de relatie ,de prietenie sau sentimentala denota imaturitate , manipularea celor de pe urma carora profiti ,superficialitatea caracterului precum si o uriasa doza de egoism. O persoana pe care nu se pot baza oamenii ,nu prezinta nici garantia morala a incredirii lui D-zeu,care doreste fidelitate si credinciosie in relatia cu El.

    Iulie 15, 2009 la 12:46 am

  2. otilia,
    Ai sintetizat foarte bine ce vroiam sa spun. Ai spus asa de bine : o persoana pe care nu se pot baza oamenii, nu prezinta nici garantia morala a increderii lui Dumnezeu. Iti cer permisiunea de a posta aceasta fraza undeva pe blog pe prima pagina, pentru ca mi se pare ca spune foarte mult
    Fi binecuvantata 🙂

    Iulie 15, 2009 la 1:35 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s