ROSE

Despre NEPĂSARE (2)

alien_ignorance-773310E perioada in care oamenii  isi cumpara lemne pentru iarna, sa se usuce pana vine iarna. Unii batrani, mai ales cei singuri, nu au bani pentru asa ceva ? Si ce daca tu nu ai sa le dai ? Intereseaza-te, cauta, cerseste tu in locul lor, ajuta-i sa scape de umilinta. Nu iti spun sa stai pe marginea drumului sa cersesti, ci sa mergi la oamenii care stii ca pot ajuta si sa ii impingi de la spate. Asa ai vrea si tu sa ti se faca daca ai fi intr-o situatie disperata, nu ? Sau ti-ar placea sa ingheti in casa ca nu ai avut bani de lemne. Dumnezeu iti va scoate in cale oameni care sa te ajute in demersul tau.

Pur si simplu nu mai sta si lenevi. Cauta pe cei in probleme, cerceteaza-i si ajuta-i. Sari din locul in care stai de cand te stii si fii urmas a lui Isus; nu mai astepta invitatii speciale, e datoria ta , DATORIA TA. Nici macar nu trebuie sa te simti grozav ca vei ajuta, sau ca ajuti, e datoria ta. Punct. Si vai de cel care nu isi face datoria. Nici macar nu ar trebui sa o simti ca pe o povara, dragostea care teoretic te insufleteste ca si crestin ar trebui sa te faca sa simti placere in ajuta. Daca nu simti placere in a sluji si ajuta, in a uita de tine in favoarea celor din jur, inseamna ca nu ai inteles ce inseamna dragostea. Dragostea nu cauta folosul sau. Dragostea se jertfeste.
Vai, dar nu e suficient ca predic, ca fac parte din cor, orchestra, fanfara, grup de lauda si inchinare? Stii, eu slujesc in felul acesta. Eu nu mai am timp de incurajari, de ajutorari, eu cant, eu ma rog, eu stau in fotoliu si sunt pocait.

Daca nu ar scrie in Biblie, ai putea sa ma acuzi ca am inventat, dar vezi si tu ce spune Biblia. Cand ma gandesc cu cat de putin poti sa schimbi radical situatia celor in probleme……..As vrea sa pot explica mai bine, sa gasesc cuvinte mai potrivite, sa ajunga la inima voastra; degeaba te rogi ca Dumnezeu sa faca ce de fapt trebuie sa faci tu, DEGEABA. Dumnezeu nu va face ce este de datoria ta sa faci, deci fi atent cum si ce te rogi, s-ar putea sa pierzi vremea si sa ai impresia ca ai facut ceva foarte spiritual.

Si ce daca toti din jurul tau sunt nepasatori, iesi din randul lor, urmeaza-l pe Hristos, fa ceva, lasa-i pe cei care isi vad doar de propria viata, si urmeaza-l pe Hristos . Evanghelizarea facuta de crestini nepasatori, este intotdeauna un esec pentru ca oamenii nu sunt prosti, se uita sa vada cum arata pocaitul si  inteleg daca se merita sau nu sa ajunga si ei asa. Sunt o gramada de oameni din lume care nu se pocaiesc pentru ca sunt scarbiti de comportamentul pocaitilor. Odata cu abandonarea nepasarii, vor veni si oamenii la Hristos, chiar daca nu vei evangheliza prin vorbe, iti vor vedea trairea si isi vor da seama ca Dumnezeul care e in tine, e minunat si vor dori sa aiba parte si ei de relatia pe care o ai tu cu El.

Am fost invatati ca in iad se merge doar pentru pacate cum ar fi curvia, uciderea, furtul, bautura etc, inca nu am auzit niciodata predicandu-se ca nepasarea este un pacat care duce la moarte, desi Biblia ne spune clar, nepasarea este un pacat care te poate duce in iad.

Alte articole pe aceeasi tema :

DUCETI-VA DE LA MINE

MERGI TU, DOAMNE!

Anunțuri

3 responses

  1. Frumoase gânduri. Domnul să ne ajute să le citim cu inima!

    Iulie 28, 2009 la 10:29 am

  2. amarys
    Amin 🙂

    Iulie 28, 2009 la 1:08 pm

  3. Pingback: Invatati-va sa faceti binele « Roseinthedesert’s Weblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s