ROSE

CREDINTA

CACI FARA CREDINTA ESTE CU NEPUTINTA SA FIM PLACUTI LUI …….(Evrei 11:6)

Faith in ActionPicIacov 2: 14-20

14. Fratii mei, ce-i foloseste cuiva sa spuna ca are credinta, daca n’are fapte? Poate oare credinta aceasta sa-l mantuiasca?

15. Daca un frate sau o sora sunt goi si lipsiti de hrana de toate zilele,

16. si unul dintre voi le zice: „Duceti-va in pace, incalziti-va si saturati-va!” fara sa le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi?

17. Tot asa si credinta: daca n’are fapte, este moarta in ea insas.

18. Dar va zice cineva: „Tu ai credinta, si eu am faptele.” „Arata-mi credinta ta fara fapte, si eu iti voi arata credinta mea din faptele mele.”

19. Tu crezi ca Dumnezeu este unul, si bine faci; dar si dracii cred… si se infioara!

20. Vrei dar sa intelegi, om nesocotit, ca credinta fara fapte este zadarnica?

Reclame

10 responses

 1. Aberatia lui luther „sola fide” nu are acoperire.

  Pentru mantuire, aceasta credinta nu-i suficienta, ci este necesara „credinta lucratoare prin iubire” (Gal. 5, 6).

  Sfantului Apostol Pavel, se adreseaza filipenilor: „… lucrati cu frica si cu cutremur la mantuirea voastra” (Filip. 2, 12),

  Mantuirea nu este un simplu dar de la Dumnezeu, nici numai un act sau o lucrare a omului, ci o actiune de durata care are un inceput, se dezvolta treptat si se realizeaza prin impreuna-lucrarea lui Dumnezeu si a omului.

  In orice stadiu al cresterii sale duhovnicesti s-ar afla, credinciosul trebuie sa-si aduca aminte de cuvintele Sfantului Apostol Pavel: ” Asa ca celui ce i se pare ca sta, sa ia aminte sa nu cada „(I Cor. 10, 12).

  Poate să creadă cineva în Dumnezeu şi credinţa lui să nu-i aducă nici un folos.
  Şi dracii cred în Dumnezeu! Nu spune Apostolul Iacob (cap. 2,19)

  « că şi demonii cred şi se cutremură? »

  Dar la ce le foloseste diavolilor credinţa, dacă ei nu fac voia lui Dumnezeu?

  Asa ca retine….”credinţa fără de fapte, moartă este.” ( Iacov cap2)

  Iunie 10, 2010 la 5:37 pm

  • VDFilip

   ce are a face ca Dumnezeu s-a aratat in trup? asta nu e un motiv de incalcare a altei porunci in care zice sa nu iti faci nici o infatisare si la care sa i te inchini si sa-i faci slujbe.
   No, si cum de ai ajuns pe blog la eretici?
   Ai citit pe la Corinteni cum se nasc copiii din parinti sfinti? Si Dumnezeu, nu am gasit nicaieri sa arunce in iad niste sfinti. Poate niste mincinosi care marturisesc in locul altuia, da.
   Pe voi va mantuiesc icoanele, sfintii parinti, maica domnului si lumina lumanarii va calauzeste.
   V-ati facut idol din traditie si din simboluri. Ati luat-o razna de tot cu aia traditie. Numa cu traditia ii dati ‘nainte. Daca functioneaza asa bine traditia aia, apoi la ce incep sa planga icoanele? Stii de ce cred io? Fiindca vede ce ‘napoiati, ce prosti sunteti. Imi pare rau ca tre sa spun asta. Nu vreau sa va jignesc si nu spun asta sa va jignesc, dar tre sa va pun in fata realitatea din care nu va puteti trezi. O credinta mai putregai ca a voastra nu poate exista. Putregai e putin spus. Cangrena in toata regula. Sangele, jertfa Mantuitorului pe care le subestimati nu sunt deajuns si nici capabile sa va mai poata mantui, iar lumina adevarata care este Isus Hristos nu e indeajuns sa va poata calauzi. Va mai tre si o lumanare. Poate ca sunteti prea pacatosi. Nu e de mirare cand vezi cu cata inraire ii faceti eretici si sectanti pe altii. pai daca nu ati observat ca Biblia declara ca familia este sfanta datorita parintilor sfinti nu datorita alora care au trait acum 1500 ani, e bine ca macar va dati pacatosenia pe fata cand spuneti ca va nasteti in 7 pacate. Ce trist pentru voi ca „sfintii vostri parinti” nu va spune si care sunt cele 7 pacate sa va puteti feri de ele. habar nu aveti care sunt alea. 😉 dar daca asta va spune traditia, asa o fi! ce mai conteaza care sunt? Nush cum faceti ca voi intelegeti Biblia numa de-a’ndoaselea. Si va inamoliti numa in flecarii de 2 bani. aveti teorii atat de lungi cu lucruri de nimic incat daca e sa mai fii si mantuit, uiti de ce te-ai apucat. Si cand incepeti sa ii dati cu sfintii parinti nu mai auzi si de un sf ap. pavel sau petru sau de altul pe care il gasesti mentionat pe paginile scripturii. de Hristos nici atat. halal cult, halal religie! vedeti ca popii vostri incep sa inteleaga cum tre Biblia, dar ii tineti incatusati in directia in care v-ati cramponat de mult timp. si asta ca tre sa va dezlege cand aveti chef sa mai faceti vreun avort, sa mai trgeti vreo betie, sa…sa….etc,etc…Nu tin io parte lu aia lezbiana ce ai aratat-o pe blogu tau, da pana sa vezi pacatele altora, mai vedeti si p-ale voastre. Si cand iti iei talpasitza de aici, schimba desagele. pune-o pe aia cu pacatele tale in fata sa le vezi si cu cealalta vezi tu cum faci. nu le arunca la poala crucii pe nici care. du-le in carca sa faci muschi.

   Iunie 11, 2010 la 2:08 am

  • VDFilip

   Ma tot intreb de ce o fi lovit Dumnezeu pe romani cu atata prostie, iar una din ramurile cele mai puternice ale prostiei, cea mai jalnica , se cheama ortodoxia. De crestini si de credinciosi ce ati fost si sunteti , de voi s-a lipit cel mai bine ateismul, bolsevismul, prigonirea semenilor pe la Gherla si ati dus tara la faliment material si spiritual. Nu sunteti buni de nimic decat daca va pune cineva propte cu „sula-n coaste”. No ca v-am dat un citat din cel mai iubit liber-cugetator al ortodocsilor. Voi l-ati ales fiindca sunteti inca adepti ai manastirilor de tip Gherla, canal Dunare-Marea Neagra, etc, etc…unde se naste omul de tip nou. Asa, numai voi va pricepeti sa furati citate din Biblie, iar ca voi nimeni altii. Dupa ce ca sunteti cei mai minoritari pe planeta, si la caracter si la tot ce vrei, mai faceti sectanti pe altii.

   Iunie 11, 2010 la 8:05 am

 2. In anglia tara protestanta sa infiintat sexul in grup sport national citeste in ziarul „the times „din data de 20 aprilie2009 , in olanda tara protestanta ,prostitutia legalizata si drogurile, in belgia tara protestanta , sinuciderea este legala , cu acordul familiei sau acelui ce se sinucide… sunt mii de exemple

  Ca sa nu mai adaog ca SUA, leaganul sectarilor, inclusiv al penticostalilor, un pamint blestemat, cu cei mai rai oameni, cu politica cea mai ticaloasa, unde desfranarea si ticalosia au depasit de mult Sodoma si Gomora. Si de ce?
  Pt ca le lipseste aprope complet Hristos.
  Si ca o incununare a rautarii lor, biserica satanica nici nu putea apara in alt loc decit aici, infiintata de Anton Szandor LaVey.

  Sa nu mai vb de „pocaitii” americanii ,care si-au cladit noul stat pe ruinele populatiei indigene indo-americane pe care pur si simplu au eradicat-o.

  Holocaustul amero-indian este cel mai mare genocid din istorie, însă nimeni nu pare dispus să vorbească despre el; în acest Holocaust, întins pe o perioadă de câteva secole, au fost omorăte în jur de 100 de milioane de oameni.

  DEci?

  Iunie 11, 2010 la 2:32 pm

 3. VDFilip

  dar de leaganul gropilor comune ce predomina in istorie (prin traditie) pe taramuri majoritar ortodoxe cine e dispus sa mai aduca aminte? de holocaustul ateist – comunist si bolsevic? si care e mai proaspat?

  Iunie 11, 2010 la 4:48 pm

 4. Hai sa amintim si de crimele falsilor atei, cei ce se ascund dupa secera si ciocan.
  Cand sovieticii, in primii ani de comunism, au adop-tat lozinca:,,Sa-i alungam pe capitalisti de pe pamant si pe Dumnezeu din ceruri”,ei nu faceau decat sa-si insuseasca mostenirea lasata de Karl Marx.

  Copilul lor, avortonul cu pentagrama rosie pe frunte, nu are rival in istorie la capitolul crima.
  In China a macelarit mai bine de 65 milioane de oameni, in URSS sunt peste 20 milioane de victime,in Cambogia 1,7 milioane, in Vietnam cel putin 1 milion…exemplele pot sa continue.

  Inchişi, torturati, infome­taţi, spanzuraţi, împuşcaţi, ucişi prin îngheţare sau îngropare, batjocoriţi pana la dezumani­zare, aşa au fost trataţi creş­tinii în perioada ateo-comunistă.

  „Lexiconul negru „scris de Doina Jela …….aduna laolalta peste 1700 de portrete de anchetatori, gardieni, temniceri si tortionari, arata ca istoria comunismului este o istorie a violentei si a crimei sistematice, un atentat perpetuu la constiinta nationala……si la credinta stramoseasca.

  Iunie 11, 2010 la 4:59 pm

 5. Harta gulagului românesc ,prezinta locurilor de detenţie (închisori, lagăre de muncă, azile psihiatrice) din România pentru anticomuniştii români.
  …..sunt peste 120 de inchisori si alte locuri de detentie unde au fost inchisi peste doua milioane de oameni ….din care aproximativ trei sute de mii au murit in inchisori (dar cifra exacta nu se va sti niciodata, deoarece in majoritatea puscariilor, din perioada 1947-1964, mortii erau aruncati in gropi comune, fara sa se indice ziua si numele celor decedati).

  Ateismul militant nu a avut scopul să combată religiozitatea, ci să desfiinţeze o categorie umană: creştinii, asupra căror a fost pornit un adevărat genocid în Franţa, în Rusia, în România şi oriunde au ajuns ateii la putere.

  Iunie 11, 2010 la 5:00 pm

 6. Bisericile dărâmate în Bucureşti de catre comnisti între anii 1968-1989, majoritatea având valoare deosebită de patrimoniu, au fost următoarele:

  Biserica „Sf.Nicolae, Crângaşi (ctitorie din 1564), demolată în 1968;
  Biserica „Sf.Nicolae, Albă Postăvari (ridicată în 1568), demolată în 1984;
  Biserica „Enei, cu hramul „Sf.Nicolae (ridicată în 1611), demolată în 1977;
  Mânăstirea Cotroceni (datând din 1679), demolată în 1984;
  Biserica „Sf.Vineri Herasca (construită în 1645) demolată în 1987;
  Biserica „Sf.Nicolae Sârbi (secol XVII) demolată în 1985;
  Biserica „Sd.Spiridon Vechi (secol XVII) demolată în 1987;
  Biserica Olteni (1696) demolată în 1987;
  Mânăstirea Văcăreşti (monument din 1722), demolată în 1985-1987;
  Biserica Bradu Staicu (din 1726) demolată în 1987;
  Mânăstirea Pantelimon (monument din 1750) demolată în
  Biserica Spirea Veche (secol XVIII), demolată în 1984;
  Biserica „Sf.Nicolae Jitniţă (secol XVIII), demolată în 1986;
  Biserica Izvorul Tămăduirii (din 1938) demolată în 1984;
  Biserica „Sf.Treime Troiţa (secol XIX) demolată în 1987;
  Capela „Sf.Mina (1892) demolată în 1985;
  Biserica Gherghiceanu (din 1939) demolată în 1984;
  Capela „Izvorul Tămăduirii Crângaşi (din 1943) demolată în 1982;
  Capela „Buna Vestire (1946) demolată în 1989;
  Biserica Doamna Oltea(1947) demolată în 1986.

  Iunie 11, 2010 la 5:02 pm

 7. VDFilip

  pai ateii astia nu stiu sa fi aparut din randul „pocaitilor din america”.

  Iunie 11, 2010 la 5:09 pm

 8. Toti se trag din „iluminismul „din Franta.

  Toate revolutiile ce au avut loc dupa Revolutia Franceza iluminista au adus omenirii numai moarte, teroare, mizerie economica si sociala, tragedii.
  Sub egida libertatii, egalitatii si fraternitatii „iluministe” pana in 1799 s-au masacrat 70.000 de clerici, 46.000 au fost destituiti, inchisi sau exilati, apoi ucisi prin ghilotina, impuscare sau prin inec iar conditiile de viata ale francezilor nu s-au imbunatatit nici o masura. Iata roadele „iluministe” ale libertatii-egalitatii-fraternitatii.

  Până în vara lui 1794 îi cad victimă 40.000 de persoane, din care 17.000 vor muri ghilotinate, mii de cadavre vor fi aruncate în gropi comune sau vor putrezi pur şi simplu pe străzile Parisului.

  Toate aceste atrocităţi vor fi realizate sub egida libertăţii, egalităţii şi fraternităţii „iluministe”.

  Crimele din Revolutia Franceza le-au depasit cu mult prin monstruozitate pe cele din Octombrie rosu 1917, iar Lenin putea fi gelos pe asasinii de pe Sena. De fapt Revolutia Franceza nu a fost decat un pas in decimarea regimurilor monarhice si anihilarea ordinii religioase, obstacole mult urâte ce ii impiedicau pe promotorii revolutiei sa isi indeplineasca scopurile oculte.

  Iată sursa de inspiraţie pentru bolşevism.
  De altfel Lenin va spune mai târziu că 1917, adică Revoluţia bolşevică, este un 1793 reuşit.
  O altă moştenire ideologică a revoluţiei franceze transmisă revoluţiei bolşevice este militarismul.
  Revoluţia franceză a produs unul din cei mai mari dictatori ai epocii, care este un erou în Franţa, Napoleon Bonaparte, cel care a adus numai sânge în Europa încercând să exporte principiile revoluţiei franceze (Adevăr, Raţiune, Justiţie) şi celorlalte popoare.
  Şi din acest lucru se vor inspira mai târziu bolşevicii, care tot în numele unor idealuri vor încerca să le exporte în alte ţări.
  Războaiele napoleoniene au făcut un milion opt sute de mii de victime în Franţa, acelaşi număr de morţi ca şi în primul război mondial.

  Puţini ştiu că revoluţia comunistă nu a făcut decât să se inspire din anumite clişee aplicate în timpul revoluţiei franceze.

  Este ironic să aflăm că cele două evenimente, deşi prezentate diferit în manualele şcolare şi în mass-media, sunt din acest punct de vedere perfect asemănătoare.

  Deşi se poate vorbi despre acelaşi caracter satanic, care le distinge de multe dintre evenimentele istorice, lumea contemporană aplică în ceea ce le priveşte o judecată pornind de la unităţi de măsură diferite.

  Aceleaşi mase isterizate s-au dezlănţuit împotriva Bisericii şi în cazul revoluţiei franceze.
  Preoţi ghilotinaţi pentru faptul de a fi preoţi, călugăriţe violate şi apoi asasinate, resturile pământeşti ale regilor dezhumate vulgar, în plină zi, şi jefuite de bijuterii înainte de a fi aruncate în groapa comună.

  De altfel Lenin va spune mai târziu că 1917, adică Revoluţia bolşevică, este un 1793 reuşit.

  Atît Revoluţia Franceză, cît şi Revoluţia Comunistă din Rusia a declarat război pe faţă Bisericii, ucigînd şi deportînd milioane de creştini pentru motivul că erau creştini.

  Iunie 11, 2010 la 5:17 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s