ROSE

Omul de cuvant!!! (1)

trust-300x299Omul de cuvant este cel care daca spune ca va fi la o intalnire la ora 2 si 32 de minute, isi va calcula lucrurile in asa fel incat sa nu care cumva sa intarzie un minut, pentru ca aceasta se va numi minciuna. Omul de cuvant este cel care daca va spune cuiva ca ii va face un favor, sau il va ajuta in vreun fel in cutare zi, va face tot posibilul ca nu care cumva sa apuna soarele fara ca el sa fi facut ce a spus. Omul de cuvant nici macar nu trebuie sa promita, sau sa jure, omul de cuvant va spune simplu si va face, pentru ca el respecta pe cel caruia i se adreseaza, lui  nu ii place sa se joace cu nervii nimanui, nu vrea sa fie o pricina de poticnire, si uite aici putem gasi o pricina de poticnire veritabila nu inventii.

Omul de cuvant va renunta la sine doar sa nu isi calce cuvantul, si pentru ca a ajuns un om de cuvant a invatat in trecut sa nu se aventureze in a promite ca face ceva daca stie ca nu poate sa faca. Pe omul de cuvant se va baza si Dumnezeu si ii va incredinta lucruri mari, pentru ca a vazut ca este un om de incredere. Cineva scria in comentarii pe acest blog „O persoana pe care nu se pot baza oamenii, nu prezinta nici garantia morala a increderii lui Dumnezeu, care doreste fidelitate si credinciosie in relatia cu El„.  Omul de cuvant este un om credicios propriilor lui vorbe, nu arunca cu vorbe doar sa para grozav pe moment, si apoi sa provoace nervi, dezordine, si haos prin faptul ca nu se tine de cuvant.

Omul de cuvant spune si face, la el credinta e impletita cu faptele, nu doar cu vorbele, pentru omul de cuvant sunt zile grele pe pamant pentru ca de cele mai multe ori se va gasi cam singur intr-o mare de oameni carora le place sa se joace cu vorba, care nu au nici cea mai mica rusine in a  pacali, minti si duce in eroare pe cei din jur. Si nu cred ca e o problema de generatii, nu cred ca intr-o anumita generatie exista mai multi oameni de cuvant ca in alta, si nici macar de educatie nu tine, tine de bun simt, de rusine, si la urma urmei de respect fata de aproape. Am observat ca multora le e rusine sa mearga la biserica cu o camasa sifonata, sau cu tocul de la pantofi defect, dar nu au nici cea mai mica strafulgerare de rusine daca promit ceva si in marea majoritate a cazurilor nu se tin de cuvant.

Omului de cuvant daca cumva i se intampla sa aiba vreo abatere de la principiile ce il conduc, va avea insomnii pentru o simpla promisiune neimplinita, isi va cere milioane de scuze si va tine toata viata minte faza in care el, omul de cuvant nu s-a tinut de cuvant. Pentru omul de cuvant minciuna nu e ceva banal care sa il lase indiferent, propria eroare il va distruge pe moment, il va macina si il va provoca la introspectie si la a cere lui Dumnezeu mila si indurare pentru a reusi sa fie complet dupa voia Lui

Stiu ca multora le este adresat acest articol, multora chiar din preajma mea, nu de alta dar foarte multi au impresia ca sunt oameni de cuvant dar daca sunt luati la bani marunti, in situatii concrete, sunt falimentari la acest capitol si inlantuit de acesta la multe alte capitole. Da al vostru sa fie da si nu al vostru sa fie nu, spune Biblia. Ca si in alte situatii Biblia nu lasa loc de interpretare. Atat cat ne duce capul putem sa gandim si sa ne organizam in asa fel viata si vorbele incat sa nu pacalim, mintim si scoate din sarite pe cei carora le spunem ca vom fi la ora 5 la intalnire sau ca le vom duce  la  ora 7 lucrul cerut, sau ca ii vom ajuta cu cutare lucru.

Reclame

2 responses

 1. Dascau Otilia

  Cred ca suntem suflete pereche ,deoarece gandirea noastra e identica in toate lucrurile exprimate de tine. Omul fara cuvant denota imaturitate si infantilism spiritual in fata lui D-zeu, iar fata de semenii lui o elementara lipsa de respect si o crasa impolitete.

  octombrie 6, 2009 la 2:05 am

 2. Otilia;
  Din pacate foarte putini inteleg lucrurile astea, sunt uimita cat de putini inteleg.
  Fi binecuvantata 🙂

  octombrie 6, 2009 la 1:20 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s