ROSE

Isi vor pune mainile peste bolnavi si bolnavii se vor insanatosa! (2)

pent.sco.bible.1917.LMatei 4:23-24 Isus strabatea toata Galilea, invatand pe norod in sinagogi, propovaduind Evanghelia Imparatiei, si tamaduind orice boala si orice neputinta care era in norod. I s-a dus vestea in toata Siria; si aduceau la El pe toti ceice sufereau de felurite boale si chinuri: pe cei indraciti, pe cei lunatici si pe cei slabanogi; si El ii vindeca.

Matei 8:16-17 Seara, au adus la Isus pe multi indraciti. El, prin cuvantul Lui, a scos din ei duhurile necurate, si a tamaduit pe toti bolnavii, ca sa se implineasca ce fusese vestit prin proorocul Isaia, care zice: „El a luat asupra Lui neputintele noastre si a purtat boalele noastre.”

Matei 9:35 Isus strabatea toate cetatile si satele, invatand pe norod in sinagogi, propovaduind Evanghelia Imparatiei, si vindecand orice fel de boala si orice fel de neputinta, care era in norod.

Matei 10:1 Apoi Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Sai, si le-a dat putere sa scoata afara duhurile necurate, si sa tamaduiasca orice fel de boala si orice fel de neputinta.

Matei 12:15 Dar Isus, ca unul care stia lucrul acesta, a plecat de acolo. Dupa El au mers multe noroade. El a tamaduit pe toti bolnavii,

Matei 14:14 Cand a iesit din corabie, Isus a vazut o gloata mare, I s-a facut mila de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:35-36 Oamenii din locul acela, cari cunosteau pe Isus, au trimes sa dea de stire in toate imprejurimile, si au adus la El pe toti bolnavii. Bolnavii il rugau sa le dea voie numai sa se atinga de poala hainei Lui. Si toti cati s-au atins, s-au vindecat.

Matei 15:30-31 Atunci au venit la El multe noroade, avand cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi. I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tamaduit. asa ca noroadele se mirau, cand au vazut ca mutii vorbesc, ciungii se insanatoseaza, schopii umbla si orbii vad; si slaveau pe Dumnezeul lui Israel.

Matei 19:1-2 Dupa ce a sfarsit Isus cuvantarile acestea, a plecat din Galilea, si a venit in tinutul Iudeii, dincolo de Iordan. Dupa El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21: 14 Niste orbi si schiopi au venit la El in Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 6: 54-56 Cand au iesit din corabie, oamenii au cunoscut indata pe Isus, au alergat prin toate imprejurimile, si au inceput sa aduca pe bolnavi in paturi, pretutindeni pe unde se auzea ca era El. Oriunde intra El, in sate, in cetati sau in catune, puneau pe bolnavi pe piete, si-l rugau sa le dea voie doar sa se atinga de poalele hainei Lui. Si toti cati se atingeau de El, erau tamaduiti.

Luca 4:40 La asfintitul soarelui, toti cei ce aveau bolnavi atinsi de felurite boale, ii aduceau la El. El Isi punea manile peste fiecare din ei, si-i vindeca.

Luca 6: 17-19 S-a pogorat impreuna cu ei, si S-a oprit intr’un podis unde se aflau multi ucenici de ai Lui, si o mare multime de oameni, cari venisera din toata Iudea, din Ierusalim, si de pe langa marea Tirului si a Sidonului, ca sa-l asculte si sa fie vindecati de boalele lor. Cei chinuiti de duhuri necurate, erau vindecati. Si tot norodul cauta sa se atinga de El, pentruca din El iesea o putere, care-i vindeca pe toti.

Luca 9:11 Noroadele au priceput lucrul acesta, si au mers dupa El. Isus le-a primit bine, le vorbea despre Imparatia lui Dumnezeu, si vindeca pe cei ce aveau trebuinta de vindecare.

Faptele Apostolilor 5:14-16 Numarul celor ce credeau in Domnul, barbati si femei, se marea tot mai mult; pana acolo ca scoteau pe bolnavi chiar pe ulite, si ii puneau pe paturi si pe asternuturi, pentru ca, atunci cand va trece Petru, macar umbra lui sa treaca peste vreunul din ei. Multimea, deasemenea, alerga la Ierusalim, din cetatile vecine, si aducea pe cei bolnavi si pe cei chinuiti de duhuri necurate: si toti se vindecau.

Faptele Apostolilor 10:38 cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfant si cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc in loc, facea bine, si vindeca pe toti cei ce erau apasati de diavolul; caci Dumnezeu era cu El.

Mii si mii de oameni au fost vindecati de Isus si de ucenici fara ca vreunul sa plece la fel cum a venit. Nici nu se pune problema ca Isus ar dori ca noi sa suferim, putem vedea in pasajele de mai sus care e voia lui Dumnezeu cu privire la vindecare. Stiu, stiu ca probabil interpretarea propriei situatii, propriilor probleme de sanatate poate suna altfel, stiu ca la biserica suntem invatati altfel, stiu ca pare rupta din Biblie invatatura care ne spune ca noi trebuie sa fim bolnavi ca sa fim modelati, stiu stiu, dar incredibil Biblia ne spune altceva.

Sincer am un soc de fiecare data cand vad ce scrie in Biblie cu privire la asta, parca ma loveste ceva in moalele capului, cand ma gandesc ca toata viata am crezut o minciuna, cum ca boala e cu scop de educare, boala venita chiar de la Dumnezeu, de cativa ani, nu multi, am inceput sa inteleg de fapt care e adevarul, si acum simt ca vad, pot sa spun ca am fost oarba si acum vad. Am pierdut multi ani din viata pentru ca nimeni nu mi-a spus adevarul Bibliei. Am crescut intr-o biserica in care asa am auzit si am crezut ca Dumnezeu te pedepseste cu boala, ca El vrea boala, si cand colo nici vorba de asa ceva, am fost invatata la biserica minciuni gogonate cu privire la Dumnezeu. Il slavesc pe El ca am acces la Biblie si ca pot citi acolo exact care e voia Lui, fara adaugari si fara pareri scoase de nu stiu unde. Slava Tie Isuse!!!!

Anunțuri

39 responses

 1. Pingback: Isi vor pune mainile peste bolnavi si bolnavii se vor insanatosa! (3) « Roseinthedesert’s Weblog

 2. Daca zice ca nu a vazut inseamna ca nu a vazut, sunt multe biserici in care nu au loc vindecari, din cauza faptului ca oamenii considera boala ca fiind voia lui Dumnezeu, chiar biserici penticostale

  Octombrie 31, 2009 la 5:19 pm

 3. Doc-mana

  Si a considera asa este gresit? Nu cu voia Domnului trece un copil al Lui printr-o boala? Din varii motive.

  Februarie 28, 2010 la 2:25 am

 4. Doc -mana,
  Din cate vad eu in Biblie, voia lui Isus a fost intotdeauna vindecarea, unul din motivele pentru care a murit pe cruce a fost tocmai asta. Nu gasesc nicaieri in Noul Testam, ca Isus ar vrea ca cineva sa fie bolnav, sau ca voia Lui a fost vreodata asta, sau ca El s-ar fi aratat multumit cand cineva a fost bolnav, sau ca El ar fi dat boala cuiva. Peste tot vad aceeasi atitudine a lui Isus, o atitudine care in ultima vreme m-a uimit foarte tare, pentru ca si eu ca si tine asa am fost invatata ca Dumnezeu vrea ca noi sa fim bolnavi, si ceva nu se potriveste, ori Biblia exagereaza, ori invatatura pe care am primit-o noi e una eronata.

  Februarie 28, 2010 la 2:34 am

 5. Doc-mana

  Nu am zis ca vrea ca noi sa fim bolnavi, insa mai ingaduie si sa fim bolnavi. Am spus ca din varii motive. Unul dintre ele ar putea fi indreptarea noastra cu fata spre El. Nu toti copiii lui sunt sanatosi, Rose. Multi credinciosi mor din cauza bolilor. De Iov ce spui?
  Am obs la tine ca spui cam des: eu n-am gasit in Biblie, eu asa am inteles din Biblie, etc. Se poate ca nu de fiecare data sa intelegi corect sau sa omiti anumite lucruri. De exemplu, ai spus ca voia lui Isus a fost intotdeauna vindecarea bolnavilor. Cu toate acestea, el nu i-a putut vindeca pe toti atunci cand a fost pe pamant. Vindeca numai in anumite momente, daca esti mai atenta sa observi. 🙂

  Februarie 28, 2010 la 12:43 pm

  • a vindecat pe TOTI care au venit la El, fara exceptie. Nu inteleg de fiecare data de ce x sau y nu e vindecat acum in zilele noastre, dar prefer sa spun ca nu inteleg decat sa pun boala pe seama voii lui Dumnezeu. Un lucru mi-e clar, voia lui Dumnezeu e vindecarea si nu boala, nu are cum sa fie si una si alta, Isus pe cruce nu a murit jumate ca oamenii sa fie vindecati si jumate ca ei sa ramana bolnavi.
   Boala e exclusiv voia si opera diavolului, si pana cand nu intelegem asta foarte bine, nu o sa vedem minunile pe care ni le-am dori. Probabil ca lipsa credintei este cauza lipsei vindecarilor, nu ca Dumnezeu ar vrea ca x sa fie bolnav, poate nimeni nu are credinta suficienta ca el sa fie vindeat, poate ca Dumnezeu vrea sa il vindece doar ca omul respectiv desi pare ca ar veni la El, de fapt cu inima e departe de El.
   Deocamdata prefer sa spun ca nu inteleg de ce cineva nu e vindecat decat sa pun pe seama voii lui Dumnezeu boala. Din pacate noi credem ca daca un tanar bea se urca la volan, face accident si merge in iad, tot voia lui Dumnezeu este. Poate ca aia e chiar voia diavolului si ar trebui sa disecam un pic lucrurile, sa ne uitam la inima lui Isus si sa intelegem totusi care e voia Lui deplina
   Daca i-am intelege inima, lucrurile ar sta cu totul altfel, dar petnru ca intelegem gresit multe lucruri lucrurile merg cum merg.

   Februarie 28, 2010 la 2:01 pm

   • Doc-mana

    La scaldatoare Betezda, de ce Isus nu i-a vindecat pe toti? De ce i-a ignorat pe ceilalti bolnavi?
    Daca cineva nu este vindecat, inseamna ca nu e voia lui Dumnezeu sa fie vindecat. Nu mai vorbesc de cei care mor. O fi vina lor, saracii, ca mor bolnavi. Si aici ma refer doar la cei crestini.
    De Iov n-ai zis nimic…

    Februarie 28, 2010 la 4:17 pm

 6. Doc-mana
  la scaldatoarea Betezda, Isus a facut o exceptie nu ca nu a vindecat pe toti cei care erau acolo, ci ca a vindecat pe cineva care de fapt nu a venit la El, pe cineva care habar nu avea ca Isus vindeca, pe cineva care era total ignorant, il avea pe Isus vindecatorul langa el si lui ii ardea de ingerul care vine si tulbura apa. Isus a vindecat pe TOTI cei care au venit la El, acolo la scaldatoare nimeni nu L-a recunoscut, dar a facut o exceptie a vindecat si in aceste conditii. Iti imaginezi ca Isus ar fi plecat fara sa ii vindece pe toti , daca cei prezenti acolo i-ar fi cerut asta? Nu cred ca poti sa iti imaginezi asa ceva, tinand cont de lucrarea Lui in intreg Noul Testament, si nici practic nu stiu cum ar fi scapat din imblulzeala aceea.

  De Iov, nu stiu ce sa iti spun, e un caz care nu se integreaza in ceea ce inseamna lucrarea lui Isus in Noul Testament. Si daca e sa iau pe de o parte exemplul lui Iov, si pe de cealalta parte lucrarea lui Isus care a vindecat pe TOTI care au venit la El, sunt tentata sa iti spun ca nu inteleg de ce Iov a suferit asa, dar mi-e f clara lucrarea lui Isus.
  Cand o sa inteleg de ce s-a intamplat ce s-a intamplat cu Iov o sa iti spun, deocamdata nu inteleg.

  Februarie 28, 2010 la 4:24 pm

 7. Doc-mana

  Tuturor le ardea de acel inger. Dupa ce au vazut ca acel om a fost vindecat, cu siguranta au venit si altii apoi la el sa fie vindecati, insa Biblia mentioneaza ca numai unul sintur a fost vindecat.

  Te rog sa-mi pui ce vrea sa spuna Luca cu: „…iar puterea Domnului era cu El, ca sa vindece.” Cumva nu era intotdeauna cu el ca sa vindece?

  Si cu: „Adevarat adevarat va spus ca Fiul omului nu poate face nimic de la Sine…”. Citesti tu mai departe.

  Februarie 28, 2010 la 4:34 pm

  • Daca esti atent la textul cu scaldatoarea Betezda si incerci sa iti imaginezi practic cu s-au intamplat lucrurile acolo sunt sigura ca o sa intelegi. Isus pur si simplu s-a strecurat si a plecat de acolo fara ca macar slabanogul sa isi dea seama ca a disparut cel care l-a vindecat. Nimeni de acolo nu a avut ideea ca printre ei se afla Isus. Nici unul nu a venit la El pentru a fi vindecat. Ia incerca sa citesti si sa iti imaginezi intreaga scena, e f interesant, am obs ca imaginandu-mi evenimentele din Biblie e mult mai usor sa inteleg despre ce e vorba. Ba mai mult slabanogul nici dupa aia nu a avut o atitudine ok, in loc sa il protejeze cumva pe cei care l-a vindecat si i-a facut un mare bine, la parat Iudeilor care urmareau sa il omoare. Daca bine ma gandesc slabanogul asta avea un caracter cam aiurea, din pacate intalnit destul de intalnit in zilele noastre.

   Ce spune Luca acolo? Am impresia ca vrei sa ma testezi sa vezi cate cunostinte biblice am 🙂
   El e Domnul, normal ca puterea Domnului era cu El, cum sa fie momente in care cu Domnul sa nu fie puterea Domnului, ar fi absurd. Iti poti imagina vreo clipa ca Isus ar fi putut fi lipsit de puterea Duhului SFant, din moment ce El era Dumnezeu, din moment ce El a fost fara pacat, ar fi absurda o astfel de varianta.
   Intr-adevar Biblia se joaca un pic cu noi, folosind expresia „puterea Domnului era cu El” dar daca ne gandim ca Duhul Sfant e puterea, e simplu si logic

   Normal ca Fiul nu poate face nimic de la sine, normal ca doar Tatal Fiul si Duhul sunt una, nu fac lucrurile asa separat, e o unitate deplina, Asta mi se pare foarte logic, daca accepti faptul ca desi sunt trei de fapt sunt una.

   Februarie 28, 2010 la 4:52 pm

 8. Doc-mana

  spune ca puterea Domnului era cu el CA SA VINDECE. asta nu inseamna, si nu vreau sa spun eu, ca nu era Duhul Sfant cu El. tu ai spus ca pt unii care te-ai rugat pt vindecare nu au fost vindecati. asta nu inseamna ca nu era Duhul Sfant cu tine. la fel s-a intamplat si cu Cristos. Biblia nu se joaca cu noi. noi e posibil sa nu intelegem chiar corect.
  tot nu-mi pot imagina cum i-a putut lasa Cristos pe toti ceilalti de la scaldatoare cu buzele umflate. pardon. nevindecati.
  nu spun ca Isus nu este Dumnezeu, Doamne fereste.

  Februarie 28, 2010 la 5:40 pm

  • Isus nu a avut nici un esec, cand s-a rugat pentru bolnavi. Oare de ce? Pentru ca El e perfect si stie tot, cunoste tot, ceea ce noua de multe ori ne lipseste, asaca e o oarecare diferenta intre noi si Isus. Isus nu a avut nici un esec pentru ca asta e voia Lui deplina, sa vindece

   Am vorbit un pic metaforic, spunand ca se joaca cu noi, dar nu ai inteles ce am vrut sa spun.

   I-a lasat nevindecati pentru ca nimeni nu a venit la El ca sa fie vindecat, nimeni nu a fost dus de prieteni la El, asa a fost faza aia, nimeni nu l-a recunoscut ca fiind Isus.
   In fine, fiecare intelege ce vrea si poate.

   Februarie 28, 2010 la 7:05 pm

 9. Stefan

  Doc-mana pe Iov a ingaduit Dumnezeu ca satana sa-i incerce credinta. Iov 1,12.

  Februarie 28, 2010 la 5:53 pm

 10. Doc-mana

  stiu. tot asa sunt ingaduiti si altii.

  voi ce intelegeti prin botezul cu foc?

  Februarie 28, 2010 la 5:55 pm

  • Doc-mana

   Eu cred ca Dumnezeu nu vrea ca noi sa fim bolnavi si ca voia Lui absoluta e sa ne vindece, si ca diavolul e cel care aduce boala si ca voia diavolului e sa fim bolnavi.
   Tu crezi ca voia lui Dumnezeu e ca sa fim incercati prin boala, si vrea ca noi sa fim bolnavi ca sa ne vina mintea la cap, sa fim botezati in foc prin boala.
   Am inteles parerea ta, eu am alta parere, e ok, putem avea pareri diferite. Eu ma opresc aici. Fi binecuvantat din plin

   Februarie 28, 2010 la 7:09 pm

 11. Doc-mana

  boala e una din cea mai mare incercare. da, fiecare intelege cum poate.

  Februarie 28, 2010 la 7:21 pm

 12. VDFilip

  Ioan 5:
  6. Isus, când l-a văzut zăcând, şi, fiindcă ştia că este bolnav de multă vreme, i-a zis: „Vrei să te faci sănătos?”

  de ce nu i-a intrebat si pe ceilalti? dupa ce au vazut ca respectivul a fost vindecat, ar fi fost de datoria Lui Isus sa-i intrebe si pe ceilalti?

  poate ca celorlalti le pica bn sa astepte. tocmai boala le aducea alte avantaje, cinestie.

  Februarie 28, 2010 la 11:09 pm

  • nimeni de acolo nu a fsot atent la Isus, toti l-au ignorat Nu stiu de ce Isus s-a dus tocmai la acel olog, poate pentru ca nu avea cine sa il ajute si a stiut ca ceilalti aveau o sansa cu ingerul, dar asta nu. Aici Isus a facut o exceptie de la regula, a vindecat omul desi acesta nici credinta, nici respect, nici nimic nu a avut. Iti dai seama ca daca pe asta l-a vindecat care nici macar nu L-a cautat, ar fi putut vreodata sa ii respinga pe cei care Il cautau? adica sa nu ii vindece?
   O logica simpla ne-ar scoate din incurcatura

   Februarie 28, 2010 la 11:15 pm

   • Doc-mana

    inca ceva: de unde sa stie cei de-acolo ca el este isus invatatorul? ai impresia ca isus era george bush si ca-l cunosteau toti? e aiurea ipoteza ta. sau logica, ma rog.

    Februarie 28, 2010 la 11:48 pm

   • Doc-mana

    sau ca l-au vazut la tv inainte, ca sa stie cum arata.

    Februarie 28, 2010 la 11:49 pm

 13. Stefan

  Doc-mana unde ai gasit tu scris in Biblie ca boala e cea mai mare incercare?,eu sunt bolnav,pot sluji si lauda pe Dumnezeu,incercarile sunt diferite si Dumnezeu nu ingaduie mai mult de cat putem duce.

  Februarie 28, 2010 la 11:13 pm

 14. Doc-mana

  unde ai gasit tu scris de mine spunand ca boala e cea mai mare incercare, stefan? am spus ca una din.
  cum a spus rose, avem pareri diferite.

  filip, isus nu i-a intrebat pe toti pe care i-a vindecat daca vor sa se faca sanatosi. nici nu era de datoria lui sa intrebe. unii doar s-au atins de poala hainei lui si au fost vindecati. intrebarea lui isus este cu talc. va las pe voi sa-l deslusiti. omeneste, sa intrebi un bolnav: vrei sa te faci sanatos, e chiar stupid. adica cine nu ar vrea? se mai gasesesc unii, probabil.
  ceea ce vreau sa spun este ca a fost voia tatalui atunci sa vindece isus doar un om si nu pe toti, si nu vina lor ca n-au venit la isus. erau toti acolo.

  rose, o logica simpla e sa ne gandim ca unii se roaga sa fie vindecati ani de zile, si inca nu sunt. o alta logica simpla e ca altii se roaga pt mantuirea celor dragi, tot de ani de ziel, si inca nu s-au pocait. poti sa-mi spui de ce este asa? nu poate isus sa-i vindece si sa asculte niste rugaciuni?

  Februarie 28, 2010 la 11:46 pm

 15. Doc-mana,

  Nu exista nici macar un caz in care Isus a vrut sa vindece pe cineva si acea vindecare nu s-a petrecut. Iti spun asta pentru ca vad ca insinuezi ca Isus nu ar fi vindecat pe toti cei care au venit la El sau s-au atins de El sau pe care i-a ales El.
  In ceea ce priveste povestea bolnavului de la scaldatoare nu inteleg de ce trebuie sa se speculeze. Chiar textul spune clar despre ce a fost vorba.
  Ioan 5
  5. Acolo se afla un om bolnav de treizeci si opt de ani.
  6. Isus, cand l-a vazut zacand, si fiindca stia ca este bolnav de multa vreme, i-a zis: „Vrei sa te faci sanatos?”
  7. „Doamne”, I-a raspuns bolnavul, „n-am pe nimeni sa ma bage in scaldatoare cand se tulbura apa; si, pana sa ma duc eu, se coboara altul inaintea mea.”
  8. „Scoala-te”, i-a zis Isus, „ridica-ti patul si umbla.”
  9. Indata omul acela s-a facut sanatos, si-a luat patul si umbla. Ziua aceea era o zi de Sabat.

  Dupa cum vezi acel om era bolnav de foarte multa vreme, de aproape o viata de om si nu avea pe nimeni care sa-l ajute. Practic statea degeaba la scaldatoare dar poate tocmai faptul ca statea acolo sperand vindecare in ciuda oricarei ratiuni dovedea credinta acelui om. Lui Isus i s-a facut mila de el si l-a vindecat.
  De ce nu i-a vindecat pe toti, intrebi tu. Era in templu intr-o zi de Sabat. Iudeii aveau o problema majora cu vindecarile facute de Isus in ziua Sabatului. Cum ar fi fost sa stea in Templu, in ziua praznicului cand probabil Templul era plin, in zi de Sabat si sa ii vindece pe toti acei oameni. Ce crezi ca ar fi facut iudeii cu El? Ar fi facut ceea ce au facut si mai tarziu numai ca atunci nu era inca timpul pentru rastignire. Cu alte cuvinte nu e vorba ca Isus nu a vrut sa vindece pe cineva ci a evitat un lucru care nu trebuia sa se intample atunci. Isus nu se afla acolo ca sa ii provoace pe iudei.

  Martie 1, 2010 la 12:18 am

 16. Stefan

  Doc-mana te rog sa ma ierti!,nu am vazut bine cum a-i scris.

  Martie 1, 2010 la 12:31 am

 17. Doc-mana

  eh! nici chiar asa. 🙂 nu am ce sa iert, stefan.

  ok. am inteles, ucenicul lui cristos. eu nu am spus ca nu a vrut sa vindece, ci ca puterea domnului nu era cu el sa vindece ATUNCI. vreau sa spun ca vindecarile au loc atunci cand tatal doreste, si ca pana si isus se supune voii tatalui. nu vreau nicidecum sa insinuez ca isus nu poate vindeca, ca nu este dumnezeu, sau mai stiu eu ce.

  Martie 1, 2010 la 12:48 am

  • Te cam contrazici. Isus recunosti ca este Dumnezeu, zici ca a vrut sa vindece dar ca nu era puterea lui Dumnezeu peste El… Cum vine asta?!
   Si cum adica nu era puterea Domnului ca sa VINDECE si nu era ATUNCI? Vrei sa spui ca Isus primea putere din cand in cand? Acum primea putere ca sa inmulteasca painile, mai tarziu primea putere ca sa vindece, etc?
   Ce fel de idei sunt astea? Ca Biblice nu sunt.

   Martie 1, 2010 la 1:04 am

 18. Tatal doreste ca toti oamenii sa vina la El. Asa spune Biblia. De asemenea Dumnezeu doreste sa ii vindece pe toti pentru ca El este Dragoste. Faptul ca experienta ne arata ca sunt crestini care sunt bolnavi sau care mor de boala desi s-au rugat nu inseamna ca Dumnezeu nu vrea sa vindece toti oamenii. Isus ne spune cum trebuie sa ne rugam. Un om care vrea sa fie vindecat de Dumnezeu trebuie sa se roage crezand ca a si primit ceea ce a cerut si atunci va primi. Rugaciunea trebuie sa fie si continua. De unde sti tu daca acesti crestini s-au rugat asa? Crezi ca este usor sa ai aceasta credinta? Nu este usor si aceasta credinta se dobandeste prin intrebuintare.

  Mare atentie atunci cand puneti experientele de viata mai presus de Cuvantul Domnului!

  Martie 1, 2010 la 12:57 am

 19. VDFilip

  Doc-mana spune:
  „inca ceva: de unde sa stie cei de-acolo ca el este isus invatatorul? ai impresia ca isus era george bush si ca-l cunosteau toti? e aiurea ipoteza ta. sau logica, ma rog.”

  comentul tau cred ca ne apropie de realitatea de la scaldatoare. Ceilalti din scaldatoare cred ca au intrat in mare incurcatura. li s-a pus in fata proba credintei pe care nu o cunosteau si nu erau obisnuiti cu ea si implicit mai aveau un obstacol de trecut si anume, complicatiile religiei. Dumnezeu a dat religie sau a dat vestea mantuirii inca din vechime, veste pe care omul a transformat-o in religie anuland astfel inca di start vestea mantuirii?

  Stefan, daca tot ne-am apucat de un lucru, sa incercam sa-l facem pana la capat. ai sugerat sa se scrie pe frontispiciul bisericii: Religia dauneaza grav credintei. macar sa lasam lista deschisa. s-ar mai putea adauga si nu tre omis ce este mai important cum ar fi: religia poate sa ucida si poate fi folosita la crima organizata. voi reveni cu msj facand comparatie intre religie si credinta.

  Martie 1, 2010 la 8:24 am

 20. filip florica

  scumpa mea urmeazal pe domnul ISUS cu adevarat si crede cu adevarat ori ce vei cere de la tatal in numele fiului sau ne va da el poate sa faca ori ce vrea cu noi ptr ca el nea creat si tot ce avem nu e datorita noua ci a lui dumnezeu nu te uita la oameni uitate la dumnezeu cerei lui tot ce vrei sa stii si el iti va raspunde fie in vise fie prin oameni sau poate chiar prin dusmanu tau

  Ianuarie 1, 2011 la 12:19 pm

 21. Adrian

  Stiti ce ma socheaza la aceste texte enumerate in postare? Ma socheaza ca majoritatea prezinta initiativa lui Isus si puterea Lui fara sa masoare nivelul credintei vreunuia din multime si sa faca cernere: „Tu mai asteapta, tu ai deajuns deci fi vindecat, iar tu nu ai destula…”.

  Titlul postarii este si mai socant in acest context. De ce? Pentru ca asa ar trebui sa facem azi noi, sau cel putin slujitorii de azi. Pavel spunea care ar trebui sa fie cel putin semnele unui apostol in 2 Corinteni 12:11-12.

  Dar in bisericile carismatice de azi ne asteptam sa se ridice bolnavul daca se poate doar prin credinta proprie.

  Unii acuza de ericolul expunerii la lucrarea demonica, ca deh si el face semne si minuni. Nu zic nu, dar in confruntarea dintre vrajitorii faraonului si Moise, slujitorul Domnului a depasit cu mult puterea demonica. Asta cred ca ar trebui sa fise standardul slujitorilor de azi, cu mult peste orice ar putea face Satan cu toate mamele lui Omizi si asa mai departe…

  Eu cred ca asta e de asteptat de la noi azi, si asta ar fi sensul direct al textului, nu sa ne fofilam dupa credinta/necredinta bolnavilor ci sa facem cel putin ce a facut Cristos…

  Ianuarie 3, 2011 la 10:28 pm

  • Sunt destule cazuri in NT in care necredinta blnavului sau a celor de langa el a fost o piedica in calea vindecarii.
   Tu ai gasit un caz in care un om a fost vindecat in ciuda necredintei lui?

   Ianuarie 4, 2011 la 2:02 am

   • Adrian

    Da! Ologul de la scaldatoarea Betezda…

    Iar cazurile cu necredinta piedica pentru vindecare sunt chiar putine daca nu cumva chiar spre zero. Imi amintesc de cazul Capernaum ca EL nu a putut face „nici o minune acolo in afara de cateva vindecari”! Cumva vindecarile nu erau in aceiasi oala cu minunile pentru EL? Pentru noi o vindecare e o minune!

    Dupa cum vezi, chiar si majoritatea versetelor citate de Dana nu prezinta un Isus care sa tina cont de credinta bolnavilor inainte sa-i vindece. Nu ca n-a laudat credinta unora, vezi sutasul, de unde deduci ca nimeni in Israel nu a avut atata credinta ca acesta pt. vindecare. Cu alte cuvinte, in marea majoritate a cazurilor EL si-a exercitat DARUL!

    Ianuarie 4, 2011 la 5:35 am

   • Nu stiu de unde iti reiese tie ca ologul nu avea credinta. El statea langa scaldatoare de foarte mult timp in speranta ca se va vindeca deci avea credinta pentru vindecare.
    Chiar si faptul ca vine Isus, un om pe care ologul nu Il cunostea si ii spune sa isi ia patul si sa se ridice intr-o zi de Sabat arata credinta lui.
    Cazul de la scaldatoare este un caz in care cineva este vindecat fara sa ceara lui Isus in mod speciic vindecarea dar daca meditezi la evenimentul respectiv vei vedea ca nu poti spune despre acel om ca nu avea credinta.
    In ziua de azi in schimb sunt crestini care spun ca nu e voia lui Dumnezeu sa vindece intotdeauna, iar lucrul acesta nu este adevarat.

    Ianuarie 5, 2011 la 10:45 am

   • In acelasi timp mai exista si cazul orbului care nu a cerut el Domnului Isus sa fie vindecat ci ucenicii Domnului i-au atras atentia asupra lui. Ce face Domnul Isus? Ii pune noroi pe ochi orbului si il trimite sa se spele pe ochi intr-o scaldatoare. Cu alte cuvinte orbul trebuia sa isi arate dorinta de a fi vindecat si credinta ca va fi vindecat.

    Ianuarie 5, 2011 la 10:50 am

  • Adrian

   Ioan 5
   5  Acolo se afla un om bolnav de treizeci şi opt de ani.
   6  Isus, când l-a văzut zăcând, şi, fiindcă ştia că este bolnav de multă vreme, i-a zis: „Vrei să te faci sănătos?
   7  „Doamne”, I-a răspuns bolnavul, „n-am pe nimeni să mă bage în scăldătoare când se tulbură apa; şi, până să mă duc eu, se coboară altul înaintea mea.
   8  „Scoală-te „, i-a zis Isus, „ridică-ţi patul şi umblă.”
   9  Îndată omul acela s-a făcut sănătos, şi-a luat patul, şi umbla. Ziua aceea era o zi de Sabat.
   10  Iudeii ziceau deci celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ţi este îngăduit să-ţi ridici patul.”
   11  El le-a răspuns: „Cel ce m-a făcut sănătos, mi-a zis: „Ridică-ţi patul şi umblă.”
   12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ţi-a zis: „Ridică-ţi patul, şi umblă?”
   13  Dar cel vindecat nu ştia cine este: căci Isus se făcuse nevăzut din norodul care era în locul acela.

   In primul rand ologul habar nu avea cine este Isus, nici inainte nici dupa ce a fost vindecat. A aflat cine este ceva mai tarziu…
   Raspunsul oarecum „in pom” dat la intrebarea lui Isus dovedeste ca nici nu se astepta la vindecare si nici nu prea mai avea nadejde ca o va apuca vreodata…

   Faptul ca s-a vindecat la porunca Lui nu e prin ascultare venita din credinta ci prin faptul ca TOTUL se conformeaza la porunca Creatorului precum au iesit muntii din ape in Geneza.

   Ianuarie 5, 2011 la 11:58 pm

 22. dar de apostolul Pavel ce ziceti cnd s-a rugat ca Domnul sa-i IA ACEL TEPUS?…Mereu m-am gindit la asta ….Domnul i-a raspins ca Harul Lui ai este de-ajuns.

  Iunie 16, 2013 la 8:58 pm

 23. FOARTE TARE PE MINE UNUL M-A AJUTAT FOARTE MULT ACESTE LECTII

  Iunie 18, 2013 la 9:53 am

 24. TINETIO TOT ASA:):x

  Iunie 18, 2013 la 9:54 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s