ROSE

Isi vor pune mainile peste bolnavi si bolnavii se vor insanatosa! (3)

jesus_heals_.76105750Prima parte Aici

A doua parte Aici

Adica Isus moare pe cruce si se precizeaza clar ca acolo a purtat pacatele si bolile noastre, acolo a purtat blestemul, si dupa aceea doar o perioada de cativa ani sa fi avut efect asta, pe parcurs faza cu bolile a disparut, a ramas doar faza cu pacatele, acum se mai pot ierta doar pacatele iar bolile nu mai pot fi vindecate? Timpul a diluat efectul crucii, acum Isus e altfel, desi Biblia ne spune ca e acelasi, acum culmea El da boala spre desteptatire si crestere spirituala. Haosul a cuprins invatatura crestina, haos total, un haos din care incerc din rasputeri sa ma smulg de tot.

Isus a luat pe cruce pacatul si boala, nu? Daca tot El da boala, atunci logic ar fi sa dea si pacatul, nu? Daca voia Lui e boala, atunci ar trebui ca si pacatul sa fie voia Lui, nu? Iar daca pe parcurs s-a hotarat in cer ca jertfa lui Isus pentru pacat sa mai fie valabila iar cea pentru boala sa nu mai fie valabila, ar fi trebuit macar un versetel sa precizeze asta. Bibia ne spune sa fim ca niste copii, sa gandim simplu si tranşant ca niste copii, Biblia nu ne spune sa gandim ca niste teologi, ci ca niste copii.

O gandire teologica, sofisticata nu va intelege niciodata ce a spus Isus, insa un copil da. Dar, na, nu e confortabil pentru majoritatea sa se coboare la mintea de copil, se vrea intelectualism, iar Isus nu ne-a cerut asa ceva, culmea, poate a uitat, sau cine stie, El ne-a spus ca Duhul Sfant ne va calauzi in tot adevarul si ca secretul patrunderii in tainele Imparatiei cerurilor este sa devenim ca niste copii. Extraordinar nu?

Tot ce spune Biblia si nu functioneaza in viata noastra este pentru simplul fapt ca noi credem ceva fals, nu credem adevarul pur al Bibliei, potem veni cu un milion de argumente ca ar fi altfel, nu credem ce trebuie si gata. Iti spun asta din proprie experienta, acum rugaciunea mea principala este ca Dumnezeu sa imi curateasca mintea de minciunile diavolului care au imbracat haina crestina si de care am fost sufocata toata viata, iar acum incerc una cate una sa o dau la o parte.

Gandeste logic, adica Biblia spune ceva doar asa de fenta? Banuiesc ca daca Biblia spune ceva atunci asa e, poate sa vina Papa de la Roma sa spuna ca e altfel, ceea ce a spus Dumnezeu e singurul adevar. Observam cu totii ca putine lucruri se mai intampla din ce spune Biblia, oare nimeni nu isi pune intrebari? Avem o alta tactica de a lamuri oamenii sa se intoarca la Dumnezeu. Tactica lui Isus este invechita, nu se potriveste cu epoca noastra. Isus era simplu in evanghelizarea Lui, predica Evanghelia, vindeca bolnavi, elibera demonizati, si invia morti, si a avut indreazneala sa ne ceara si noua sa facem la fel. Tactica contemporana de evanghelizare este aceea a argumentelor, teoriei si predicilor care nu sunt urmate de semne si minuni, si culmea culmilor asa e bine, asta e pocainta adevarata. Spune-mi cum poti sa crezi minciuna asta a diavolului ca asa trebuie sa arate crestinismul? Cum se poate una ca asta?

Diavolul e tare fericit ca pocaitii considera predica ca fiind supremul eveniment in mersul lor la biserica, diavolul nu se prea teme de predici. Da, sunt oameni care se pocaiesc in urma argumentelor, dar marea majoritatea nu fac asta, in schimb sunt sigura ca si cel mai mare ateu, budist, musulman, hindus si ce mai vrei tu, daca cineva va merge la el si ii va spune prin darul de cunostinta ca are o problema de exemplu cu ficatul si acel cineva se va si ruga pentru el si va fi vindecat, omul acela isi va pune intrebari cu siguranta, va cauta sa inteleaga cum a fost vindecat si nu va mai putea nega evidenta. Si nici macar nu trebuie sa fie ateu, e suficient sa fie crestin asa cum e crestinismul la noi in Romania, crestin doar cu numele, argumentele nu il vor convinge, el le are pe ale lui, are credinta lui, dar daca are parte de manifestarea puterii lui Dumnezeu, si tu ii vei spune care e calea pe care o prezinta Biblia si cum arata de fapt relatia cu Dumnezeu, te asigur ca dupa ce omul acela va vedea ca boala cu care se lupta dispare, te va asculta cu gura cascata si va vrea sa stie mai mult.

Stim doar de predica si atat, uitam ca lucrarea lui Isus a aratat altfel. Si nu ma intereseaza daca mii de teologi, predicatori si scriitori renumiti cu milioane de carti vandute spun altfel, pur si simplu nu ma intereseaza, Biblia mea spune ceva foarte clar, nu inteleg ce poate fi mai simplu decat sa intelegi ceva ce e scris negru pe alb. Isus a predicat Evanghelia si a vindecat bolnavi, uneori a fost in ordine inversa, dar intotdeauna cuvantul Lui a fost insotit de semne si minuni.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s