ROSE

„Conflictul dintre generatii”

conflictImi vine sa rad cum am putut sa cred in trecut ca exista intr-adevar un conflict intre generatii in biserica. Fals. Singurele motive pentru care tinerii si batranii s-ar incaiera nu sunt principiile de viata ci felul cum sa ne imbracam si ce muzica ascultam. Daca luam principiile Bibliei acela de slujire si dragoste, tinerii din biserica sunt urmasii fideli ai nepasarii care domneste printre cei mai in varsta. Sa nu mai aud de conflict intre generatii, nu exista, pur si simplu e o exagerare.

Felul in care ne imbracam sau muzica pe care o ascultam sunt niste fleacuri, ele se schimba de la o vreme la alta, dar dragostea, bunatatea, facerea de bine, a fi un om de cuvant, altruismul, acestea nu se schimba, sunt la fel, acestea sunt caracteristicile inimii lui Isus, si Isus este acelasi ieri azi si in veci, atat in ce priveste inima cat si puterea pe care o poate manifesta printre oameni.

Voi tinerilor care nu va interesati de cei din jur, nu va pasa ca exista batrani care o sa moara de frig din cauza ca nu au lemne pentru iarna, care nici nu v-a trecut prin cap sa mergeti sa cercetati pe cei in nevoi din preajma voastra, nu va deosebiti cu nimic de cei din biserica voastra care nu fac nici ei lucrurile astea. Asa că, sa va iasa din cap ideea ca batranii sunt fixisti si voi nu. E aceeasi varza si in capul lor si in al vostru. Daca tu ca tanar vanjos si energic nu ai nici o persoana luata in vizor pe care sa o sprijini, pentru care sa te zbati, asa neconditionat, sa oferi fara sa te astepti la nimic in schimb, sa nu ai nici o obligatie pentru persoana aceea decat obligatia dragostei care teoretic ar trebui sa te insufleteasca, atunci sa nu te mai aud cu ideea de conflict intre generatii.

Am asa o durere in suflet pentru ca oriunde m-as uita in jurul meu cu una, doua exceptii vad o mare de tineri care urmeaza acelasi drum al egoismului dus la cote maxime, al nepasarii fata de aproape. Singurele lucruri care conteaza pentru ei e anturajul, distractia de la biserica, eventual cantatul in biserica si maxim fiorul pe care il simt la programul de lauda si inchinare, si cam atat, asa fac si cei mai in varsta, majoritatea dintre ei, fiecare cu problemele lor, fara sa bage de seama ca cei din jur au nevoie de ei.

Pot sa numar pe degete tinerii care intr-adevar au un conflict real in ce priveste conceptiile de viata ale celor mai in varsta, un conflict bazat pe principii de viata, nu pe ce tricou, blugi poarta sau ce muzica asculta.

Reclame

2 responses

  1. vreau sa-ti dau likeLikeLike si nu pot, nu stiu de ce nu-mi accepta butonul, sau l-ai deactivat cumva? de multe ori nu vrei sa mai comentezi nimic, dar nu poti nici sa treci fara sa arati o apreciere pt ceea ce ai scris si aduce atata inviorare, cuvintele tale sunt ca ploaia racoritoare dupa uscaciune… wonderful! I praise God for you!

    Februarie 21, 2013 la 5:43 am

  2. nu stiu ce s-a intamplat cu butonul Like, am vazut si eu in ultimele zile ca a aparut ceva ciudat langa el, habar nu am ce e. eu nu am modificat nimic.
    God bless you, too !!!

    Vad ca daca dau eu pe like merge, cine stie ce o fi, mai inceaerca:)

    Februarie 21, 2013 la 2:26 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s