ROSE

Predica „heavy metal”

omgwtfbbq~pastorComentariile de la articolul precedent, mi-au dat ideea continuarii seriei de articole „heavy metal”. Intr-adevar, un supliciu mai mare in biserica decat sa stai sa asculti o predica intreaga, care poate tine juma de ora sau mai mult, spusa cu volumul dat la maxim, cu urlete si pe alocuri spume la gura, nu prea ai cum sa gasesti. E greu, e foarte greu, pentru ca urechile noastre sunt create sa suporte un anumit volum, iar unii frati ignora asta si ne pun in pericol timpanele.

Cu ceva vreme in urma o familie de canadieni, mi-a marturisit ca asa ceva nu au mai trait in viata lor, intr-o vizita la o biserica penticostala din vestul Romaniei, sora canadiana a stat toata predica cu degetele in urechi, pentru ca nu mai putea, fratele a rezistat un pic mai bine, dar oricum li s-a parut o experienta extrema, pe care cu siguranta ca au povestit-o multora, poate si asa preventiv, daca cumva unii mai dau prin biserici romanesti sa isi duca cu ei casti de protectie, pentru ca nu e bine sa ai timpanul fisurat.

Oare ce urmareste un frate care urla, striga si tipa de la primul cuvant pana la ultimul cuvant atunci cand predica? Probabil ca asa crede el ca starneste prezenta lui Dumnezeu, prin urlete. Si macar sa te alegi cu ceva, dar de obicei in marea majoritate a cazurilor singurul lucru pe care poti sa ti-l amintesti din predicile de felul asta, sunt urletele, nimic mai mult, mesaj ioc, putere ioc, doar tipete.

Predicile spuse sub puterea Duhului Sfant chiar daca sunt spuse la volum maxim, se deosebesc foarte clar de predicile „heavy metal”, nu cred ca cineva ar putea sa confunde lucrurile. In orice caz fratii „heavy metal” te baga intr-o stare ca iti vine sa fugi, sa te izolezi pe varful muntelui pana le trec crizele de spiritualitate. Simt ca oricat de ironica as fi nu gresesc cu nimic, pentru ca asa cum au remarcat si altii, oamenii acestia in marea lor majoritate nu cred ca au o relatie vie cu Dumnezeu, probabil ca nu Il cunosc, tinand cont de mesajul pe are il transmit, condamnari, insulte si judecati de doi lei spuse in asa fel incat sa iti blocheze sistemul auditiv.

Ma indoiesc ca vreun predicator „heavy metal” va citi randurile astea, dar daca cumva le va citi, tare m-as bucura sa inteleaga ca urletele lui nu fac decat sa enerveze audienta, doar ca nimeni nu va avea curaj sa ii spuna, din bun simt sau pentru ca unii au impresia si ei ca urletele sunt mare branza, la urma urmei, daca mesaj nu e, daca putere nu e, macar urlete sa fie.

2 responses

  1. Excelente remarci! Din nefericire, vorba cuiva, in asfel de predici gasesti TUNETE, FULGERE, dar PLOAIE nici un pic. Tunetele şi fulgerele nu ajuta la nimic daca sunt pe uscat.
    Felicitari pentru cele doua articole din seria heavy metal

    noiembrie 10, 2009 la 12:34 pm

  2. ileana

    ce nu am spus eu cu voce tare ai spus tu rose, cine pleaca acasa cu duhul inaltat dupa asemenea urlete, in nici un caz nu pleci ca dintr-o biserica adevarata vie.

    februarie 2, 2015 la 1:07 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s