ROSE

Binecuvantare aruncata la cosul de gunoi!

Ieri am dus o prietena cu masina pana unde avea de mers si pe drum ne-am oprit la un magazin sa isi faca niste cumparaturi. Un baiat cam de vreo 14 ani, cu un defect la picioare, imbracat jerpelit a venit la geam la masina sa imi ceara bani, i-am zis ca nu ii dau, imaginandu-mi ca isi cumpara tigari dar i-am dat o bomboana pe care o aveam la indemana. Cand s-a indepartat de masina m-am simtit vinovata, am simtit ca Duhul Sfant imi spune ca daca il las sa plece o sa regret mult si ca Isus i-ar fi dat bani asa ca l-am strigat si i-am dat un bon de masa. S-a uitat mirat la hartia aceea pentru ca banuiesc nu a mai vazut asa ceva si am tot incercat sa ii explic ca poate cumpara mancare cu acea hartie, am tot insistat pentru ca nu ma credea. A venit prietena, am asteptat un minut sa vad daca nu iese copilul din magazin cu plasa cu bunatati, dar pentru ca nu a iesit am plecat pentru ca ne grabeam.

Am lasat prietena unde trebuia sa ajunga si m-am intors pe la magazin sa vad daca si-a luat baiatul mancare. Si il vad in fata magazinului cu mainile goale, ies din masina cu gandul sa iau bonul de la el sa ii cumpar eu, la care imi spune ca a aruncat bonul. Ma duc spre sanţ unde imi arata ca l-a aruncat, dar aflu ca de fapt l-a rupt si l-a aruncat in cosul de gunoi. Ma uit in cos si intr-adevar bonul era acolo facut bucatele. Nu vreti sa stiti ce m-am enervat, el era senin, ba chiar imi zambea cumva smechereste, i-am spus vreo doua si am urcat in masina bombanind si gandindu-ma ca de banii aia desi erau putini puteam sa fac o bucurie altcuiva care ar fi apreciat, dar nu era vorba atat de mult ca am pierdut banii, cat m-a mahnit atitudinea lui.

Am ajuns acasa si am zis: Doamne, dar Tu m-ai facut sa ii dau bonul asta, oare Tu nu ai stiut ca o sa il rupa si o sa il arunce, de ce  nu m-ai avertizat sa nu ii dau, de ce m-ai impins sa fac asta, doar eu nu vroiam sa ii dau nimic pentru ca am avut sentimentul ca ii va risipi. Si raspunsul a fost asta: „am vrut sa te fac sa intelegi ce fac  unii cu darurile pe care vi le dau Eu, desi sunteti muritori de foame, desi umblati in zdrente, desi nu aveti ce manca, atunci cand va dau bunatatile cerului voi le aruncati, nu le intelegeti valoarea, le calcati in picioare cu cea mai mare seninatate, va bateti joc de ele si nici macar nu va simtiti vinovati, ba mai mult dupa asta veniti sa Imi cereti iar binecuvantari.

Cand va dau binecuvantari si Imi revars prezenta peste voi intr-un fel in care voi nu ati mai vazut, desconsiderati asta, nu considerati ca venind de la Mine, considerati ca fiind ceva fals, si aruncati binecuvantarea Mea la cos, doar pentru ca nu ati fost obisnuiti cu forma aceea de binecuvantare, o aruncati la cos si o si rupeti in bucati si apoi va simtit grozavi, ati facut o treaba grozava,  ati demascat si ati aruncat falsul si  pe deasupra l-ati si rupt, sa nu mai auziti de el. Asa faceti majoritatea cu darurile, binecuvantarile, manifestarile Mele. Si am vrut sa te fac sa simti o picatura din mahnirea si durerea pe care o simt Eu cand voi risipiti ce va dau, cand binecuvantarea e de la Mine, iar voi o considerati un fals sau mai rau ca venind de la diavolul si o aruncati, ramaneti in saracie si foame dar va simtiti grozavi asa in smerenia falsa cu care va hraniti”
Cine are urechi de auzit sa auda!

Reclame

33 responses

 1. Ben

  Ashai! Intradevar ashai dana!! In loc sa primim darurile de la God k zicem „nu a venit vremea sau nu e timpul”, inseamna k le respingem… thnks k impartasesti cu noi tot ceea ce te invata God :X be blessed and dam you! glory exctasy!

  noiembrie 29, 2009 la 7:41 pm

 2. Ben,
  Fi binecuvantat si tu. Pentru ca mi-ai spus ce inseamna dam you, vreau sa precizez ca e de bine, nu e de rau, pronuntat in engleza stim cam ce inseamna, dar inseamna ceva fain in ebraica. 🙂

  noiembrie 29, 2009 la 8:37 pm

 3. Tiberiu

  Cata dreptate ai,Rose!De asem postarile tale despre atacurile demonice sunt f adev.Nadajduiesc ca in viit aprop sa iti dau vesti f bune despre mine.Ar fi rusinea vietii mele sa nu inving dupa tot ce-a facut Domnul pt mine!Iti multum pt rugaciunile tale!

  noiembrie 29, 2009 la 9:15 pm

 4. Tiberiu,
  Chiar m-am intrebat ce mai faci, mersi ca mi-ai scris, ma rog ca inima ta sa fie umpluta cu credinta si cu vointa de a face ce trebuie facut pentru a umbla in ascultare de Dumnezeu. Asa ca astept vestile bune de la tine:)
  Fi binecuvantat din plin

  noiembrie 29, 2009 la 9:50 pm

 5. Imi place modul in care Dumnezeu iti vorbeste. Esti un om sensibil la soapta Lui. Ai deprins vocea profetica prin care incurajezi poporul Sau. Multumesc ca te lasi folosita de Domnul nostru.

  noiembrie 29, 2009 la 9:55 pm

 6. Alexandru,
  Slava Lui pentru toate!!! Si eu ma minunez de revelatia asta, nu o sa o uit toata viata.

  noiembrie 29, 2009 la 10:11 pm

 7. E frumoasă povestea… Dar cât îţi ia să le încropeşti?

  noiembrie 29, 2009 la 11:59 pm

 8. Rose, multumesc pentru postarile si multumesc pentru timpul acordat in care stai si asculti susurul bland al Duhului Sfant..Dumnezeu mi’a dat si mie o lectie in seara asta referitor la asta si nu am putut sa inteleg de ce, si chiar am fost suparat pana am citit articolul asta. Acum inteleg de ce Dumnezeu a coordonat lucrurile in modul acesta.

  multumesc ca te lasi calauzita de EL si multumesc Domnului ca EL mi’a daruit un prieten asa de minunat, ca si tine.

  Fi binecuvantata din plin!

  noiembrie 30, 2009 la 12:00 am

 9. Paul Octavian Grigoras,
  Iti doresc sa le „incropesti” si tu in felul asta, o sa ai viata transformata de puterea lui Dumnezeu si o sa ramai uimit ca El chiar controleaza tot ce misca in lumea asta, fiecare intamplare.
  Stiu ca iti pare inventat, pentru ca e prea de tot, desi a trecut o zi jumatate de la intamplarea cu pricina, sunt inca uimita, de felul in care Dumnezeu mi-a vorbit prin faza asta

  noiembrie 30, 2009 la 12:15 am

 10. versetul zilei,
  Si eu sunt binecuvantata sa am un prieten ca tine, Ii multumesc Lui pentru tine 🙂
  Fi binecuvantat si tu din plin!!!

  noiembrie 30, 2009 la 12:18 am

 11. Ce ai vrea tu să înţelegem noi, cei care citim ceea ce ai scris aici, din această afirmaţie a ta: „Dumnezeu mi-a vorbit prin faza asta”?

  decembrie 1, 2009 la 4:58 pm

 12. Paul Octavian Grigoras
  Daca tu nu intelegi nimic din aceasta afirmatie nu e vina mea, mai simplu de atat nu aveam cum sa spun, asa ca nu am nimic de adaugat.
  Putem inlocui daca vrei cuvantul „faza” cu cuvantul „intamplare”………..

  decembrie 1, 2009 la 7:11 pm

 13. Mă refeream la faptul că susţii cu atâta uşurinţă că Dumnezeu „ţi-a vorbit”. Tu chiar te crezi când spui lucrurile astea?!

  decembrie 1, 2009 la 11:49 pm

 14. porumbitza2007

  cine sa se creada?copilul Domnului ,ceea ce si este.Dumnezeu ne vorbeste fiecaruia,daca noi vrem sa Il ascultam.Daca iti deschizi ochii si privesti in jur,iti va vorbi prin cel mai minor lucru.daca El spune in Cuvantul Sau sa invatam de la furnica si sa ne uitam la paianjeni si la soareci,la leviatan si la hipopotam,cum nu ne va vorbi prin intamplarile din viata noastra?te incurajez,Rose,sa iti apleci urechea la vocea Domnului si Domnul sa ne ajute,pe toti,sa fim sensibili la Duhul Sfant si sa auzim ce ne spune…Fiti binecuvantati de Domnul,care a facut cerurile si pamantul!

  decembrie 2, 2009 la 11:02 am

 15. porumbitza 2007
  Da, Dumnezeu ne vorbeste cand intr-un fel cand intr-altul dar noi suntem atenti doar uneori la ceea ce are El sa ne spuna, de cele mai multe ori nu suntem atenti la vocea Lui. Nimeni nu poate sa se planga vreodata ca Dumnezeu nu ii vorbeste, doar daca are un dumnezeu care nu comunica cu cei care ii sunt teoretic supusi.
  Fi binecuvantata din plin:)

  decembrie 2, 2009 la 1:42 pm

  • Între cei ca tine şi proorocii mincinoşi există o asemănare izbitoare, voi auziţi cuvintele Lui Dumnezeu peste tot. Dar Dumnezeu ne arată că nu oricui îi descoperă El cuvintele Lui, ci doar celor pe care El îi alege, şi cînd vrea El să le descopere.
   Şi iată ce spune Domnul despre cei care îndrăznesc să spună că le-a vorbit Dumnezeu, deşi nu le-a vorbit:

   Deuteronom cap. 19:
   „20. proorocul care va avea îndrăsneala să spună în Numele Meu un cuvînt pe care nu -i voi porunci să -l spună, sau care va vorbi în numele altor dumnezei, proorocul acela să fie pedepsit cu moartea.

   decembrie 2, 2009 la 2:58 pm

 16. em>porumbitza2007: „Daca iti deschizi ochii si privesti in jur,iti va vorbi prin cel mai minor lucru.daca El spune in Cuvantul Sau sa invatam de la furnica si sa ne uitam la paianjeni si la soareci,la leviatan si la hipopotam,cum nu ne va vorbi prin intamplarile din viata noastra?” – Dumnezeu ne-a arătat să învăţăm de la lucrurile pe care El le-a creat, dar lucrul acesta este total diferit de a-ţi vorbi Dumnezeu. Din câte văd aveţi o puternică înclinaţie spre a pretinde că Dumnezeu v-a vorbit, spre denaturarea adevărului pentru a impresiona, adică spre minciună, ca s-o spun mai pe şleau. Domnul spune:

  Ieremia cap.23:
  „21. Eu n-am trimes pe proorocii aceştia, şi totuş ei au alergat; nu le-am vorbit, şi totuşi au proorocit.”

  Aceşti prooroci mincinoşi doreau să fie consideraţi importanţi de către ceilalţi, de aceea era de ajuns să spună că le-a vorbit Dumnezeu, şi toţi ar fi fost atenţi la ei ca să vadă ce proorocie le-a dat Dumnezeu.

  Şi iar zice Domnul:
  „28. Proorocul, care a avut un vis, să istorisească visul acesta, şi cine a auzit Cuvîntul Meu, să spună întocmai Cuvîntul Meu! Pentruce să amesteci paiele cu grîul? zice Domnul.
  29. Nu este Cuvîntul Meu ca un foc, zice Domnul, şi ca un ciocan care sfărîmă stînca?”

  După cum aceşti prooroci mincinoşi visau noaptea un vis cu totul banal şi omenesc şi dimineaţa le spunea la toţi că au avut un vis de la Dumnezeu, tot aşa şi voi, după ce treceţi printr-o întâmplare absolut banală şi normală, pretindeţi că v-a vorbit Dumnezeu.

  decembrie 2, 2009 la 2:28 pm

 17. IOAN 10:13. Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul; caci El nu va vorbi dela El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, si va va descoperi lucrurile viitoare.
  14. El Ma va proslavi, pentruca va lua din ce este al Meu, si va va descoperi.

  FAPTE 2: 16. Ci aceasta este ce a fost spus prin proorocul Ioel:
  17. „In zilele de pe urma, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice faptura; feciorii vostri si fetele voastre vor prooroci, tinerii vostri vor avea vedenii, si batranii vostri vor visa visuri!
  18. Da, chiar si peste robii Mei si peste roabele Mele voi turna, in zilele acelea, din Duhul Meu, si vor prooroci.

  1 CORINTENI 14: 3. Cine prooroceste, dimpotriva, vorbeste oamenilor, spre zidire, sfatuire si mangaiere.
  5. As dori ca toti sa vorbiti in alte limbi, dar mai ales sa proorociti. Cine prooroceste, este mai mare decat cine vorbeste in alte limbi; afara numai daca talmaceste aceste limbi, pentruca sa capete Biserica zidire sufleteasca.
  39. Astfel, deci, fratilor, ravniti dupa proorocire, fara sa impedecati vorbirea in alte limbi.

  1 TESALONICENI 5:20 Nu dispretuiti proorociile

  EFESENI 3: 11. Si El a dat pe unii apostoli; pe altii, prooroci; pe altii, evanghelisti; pe altii, pastori si invatatori,
  12. pentru desavarsirea sfintilor, in vederea lucrarii de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos,

  IOV 33: 14. Dumnezeu vorbeste insa, cand intr’un fel, cand intr’altul. dar omul nu ia seama.
  15. El vorbeste prin visuri, prin vedenii de noapte, cand oamenii sunt cufundati intr’un somn adanc, cand dorm in patul lor.
  16. Atunci El le da instiintari, si le intipareste invataturile Lui,

  decembrie 3, 2009 la 12:04 am

 18. VDFilip

  Paul, as vrea sa te intreb si eu, poate lucruri banale:
  -crezi in Dumnezeu?
  -crezi ca Dumnezeu vorbeste si in prezent omenirii?
  -daca da, crezi ca vorbeste si in prezent si prin proroci, prin vise ori prin altfel de metode care, daca sunt mai iesite din comun sunt greu de crezut, daca sunt prea simple, sunt luate drept banalitati si nu sunt credibile, nu sunt convingatoare si nu avem destule probe despre sursa lor?
  -daca crezi ca vorbeste si in prezent omenirii prin diferite cai sau metode, de ce ar fi interzis sau nepotrivit sa vorbeasca si prin proroci?
  -daca le crezi pe toate, cum faci deosebire intre prorocul adevarat si cel mincinos.

  sunt intrebari banale, nu sunt grele.

  decembrie 3, 2009 la 12:36 am

 19. Că Dumnezeu a spus asta, nu înseamnă că voi sunteţi aceia despre care El vorbeşte. Voi sunteţi doar nişte mincinoşi, care vreţi ca lumea să vă ia de prooroci.

  Nu sunteţi cu nimic diferiţi faţă de proorocii mincinoşi descrişi în Vechiul Testament.

  Lui VDFilip: Între un prooroc mincinos şi unul adevărat, diferenţa este că unul caută prin lucrurile mincinoase pe care le spune să-şi crească propria slavă în faţa celorlalţi oameni, pe când cel din urmă caută doar slava Lui Dumnezeu, iar lucrurile pe care le spune el de la Dumnezeu se cunosc că sunt de la Dumnezeu venite, fiindcă ele vestesc lucruri care mai apoi se şi împlinesc, şi nu sunt invenţii ieftine, despre bonuri de masă, sau alte nimicuri, spuse sub formă de telenovelă, gata să frângă inimile telespectatoarelor credule, care îşi doresc să fie minţite frumos.

  Văd că vă chinuiţi din greu să demonstraţi că spuneţi adevărul.

  Sunteţi în acelaţi timp şi înşelători şi înşelaţi, fiindcă aţi fost învăţaţi să vă hrăniţi din minciuni. Drogul e o minciună: te face să crezi că îţi aduce fericire, şi defapt te îngenunchează şi te distruge. Minciuna e un drog: minciunile frumoase provoacă o plăcere la care greu mai renunţă un dependent. Minciuna e singurul drog care nu se obţine în laboratoare, el e fabricat „acasă”, de către propria minte.

  decembrie 5, 2009 la 9:34 pm

 20. Stefan

  Paul,eu nu sunt judecatorul fratilor si surorilor noastre in Domnul,tu esti?,mai citeteste Biblia si articolul,eu imi scot barna din ochi cu Biblia,credinta,faptele mele,dragostea pt.Dumnezeu,pt.aproapele meu,vreau sa scoti si tu paiul din ochiul tau.Domnul sa te binecuvanteze!

  decembrie 5, 2009 la 11:58 pm

 21. Fraţii şi surorile în Domnul nu pot fi mincinoşii.

  Domnul Dumnezeu adevărului să binecuvânteze pe ai Săi. Mincinoşii sunt însă sămânţa celui rău, şi la timpul potrivit va fi srânsă şi arsă în foc.

  decembrie 6, 2009 la 1:09 am

 22. VDFilip

  Paul,ti-am prezentat cumva vreo prorocie pe care sa o fii pus la proba si pe baza careia sa ma faci proroc mincinos? Nici macar nu am afirmat ca sunt proroc. Ilie cand i-a dovedit pe ceilalti mincinosi, i-a pus sa se roage la Dumnezeu si sa-l convinga sa mistue jertfa. Arata-mi tu o prorocie a ta si lamureste-ne ca este de la Dumnezeu. Intrebarea: daca crezi ca vorbeste Dumnezeu si azi prin proroci, ai ocolit-o si nu ai dat un raspuns clar. Pai daca ai o legatura concreta cu Dumnezeu nu umbla cu abureala ca prorocii mincinosi fara sa dai un raspuns concret si arunci cu invinuiri de 2 bani. Ca de spuneai ca nu vorbeste azi Dumnezeu prin proroci iti sareau in cap si enoriasi ortodocsi si te dovedeai in afara scripturilor. Am avut parte sa vad convingerile enoriasilor ortodocsi in proroci intr-o emisiune televizata. A fost o surpriza pt mine la care nu m-am asteptat. Tu in ce crezi? arata-ne, ca pana acum nu avem nici vaga idee. stim ca te feresti de proroci mincinosi ca d…u de tamaie, dar in asa maniera incat sa para toti mincinosi ori inexistenti.

  decembrie 6, 2009 la 2:12 pm

 23. Voi aparţineţi de evanghelişti, de penticostali, de baptişti, de catolici, deortodocşi, etc. Voi aparţineţi de oameni… Noi, cei puţini care aparţinem de Dumnezeu ascultăm de cuvântul Păstorului nostru. Voi ascultaţi de alţi păstori, care nu sunt păstori adevăraţi. Noi cunoaştem glasul Păstorului adevărat, şi vocea Lui o urmăm în tot ceea ce facem. Noi nu urmăm vocii altora, ci doar vocii Lui, fiindcă Îl cunoaştem că este Singurul Care spune adevărul, şi din gura Lui nu ies sminteli. Voi urmăriţi celor care smintesc şi care depărtează, noi nu ne depărtăm, şi rămânem ântotdeauna una, fiindcă ascultăm o singură voce, cea care spune doar adevărul, vocea Lui Dumnezeu.

  decembrie 7, 2009 la 12:01 am

 24. VDFilip

  Bravo Paul, te felicit pt performanta ta si a voastra ca apartineti de Dumnezeu. Dar performanta cu care ne-ai „clasat” sau „declasat” pe ce ti-ai/v-ati cladit-o? Nu stiam ca exista un Paul care ma/ne cunoaste asa bine decand lumea pe toti care apartine de nush care culte. Pai nu sunt membru la nici un cult, dar de ce sa nu recunosc, cu ajutorul unui cult am incercat sa-l caut pe Dumnezeu, cu ajutorul unui cult am aflat de existenta Bibliei, cu ajutorul ubui cult am intrat in posesia unei Biblii, cu ajutorul unui cult am dobandit ceva cunostiinte din Biblie si tare fain era daca nu ma alegeam si cu propte din deal in vale tot cu ajutorul unui cult. Esti tare egoist si nu ne impartasesti si noua pe unde ati propasit spiritual…si mi-as dori ca si cultele sa fie un instrument numai in mana Lui Dumnezeu. Este ceva rau in asta?

  decembrie 7, 2009 la 10:42 am

 25. laur

  Paul O. G.
  draga Paul, tu nu ai auzit de “NOUL TESTAMENT “??? tu chiar nu ai altceva mai bun de a face decat sa hoinaresti prin acest blog?? serios, daca avem opinii diferite ….sau las` mai bine bucurate de “propria-ti inteligenta” si scrie-ti convingerile personale in propriul tau blog pe care nu stiu cati il viziteaza sau probabil din lipsa de comenturi dai si prin alte bloguri….Dumnezeul nostru in care ne incredem sa te lumineze si pe tine pt ca ai mare nevoie de lumina spirituala…
  Nu astept sa raspunzi noii provocarii ci mai bine fa altceva, ca de exemplu rasfoieste si alte bloguri unde esti acceptat, chiar nu vezi ca faci “furori?”
  Fii binecuvantat si tu.

  decembrie 14, 2009 la 8:05 pm

 26. Laur,
  Eu nu îmi propun să fac furori. Eu vorbesc despre adevăr, dar voi sunteţi mincinoşi şi nu ştiţi ce e acela adevăr, trăiţi din minciună. Adevărul mereu a fost urât, fiindcă lumea este plină de mincinoşi şi păcătoşi. Cât despre blogul personal, mulţi ar fi fost bucuroşi să-l citească, şi nu au avut şansa asta. Contează mai mult calitatea lucrurilor, decât cantitatea.
  Degeaba îi scrii, sau spui cuiva „Fii binecuvîntat!”, când se înţelege din restul discursului alt mesaj… Asta e o altă manifestare de făţărnicie de care oamenii asemănători ţie dau dovadă.

  ianuarie 22, 2010 la 10:56 am

 27. VDFilip

  Hei , P.O.G. ! Poate ti l-au citit dar nu le-ai dat atentia cuvenita. Si poate nici nu stii ca ti l-au citit ca umbli atata hoinar pe alte bloguri si nu ai timp de al tau sa ii reimprospatezi propasirea spirituala. Uite ce mare greseala ai facut din cauza acestei hoinareli a tale, ca ai gresit blogul unde ai vrut sa expediezi mesajul de mai sus. Alege si tu un blog-doua, nu te apuca sa ciupesti si sa ciugulesti (de)pe toate blogurile ca iti strici stomacul si mai pierzi si gustul pana la urma. Ai ceva concret in cap despre adevar sau ti-ai uns doar chelia? Pazea fratilor ca omul asta ne orbeste!

  ianuarie 22, 2010 la 2:02 pm

 28. As vrea sa postez pe un blog de tineri aceste randuri mentionand sursa de unde a fost luat materialul daca se poate. M-a miscat mult cele scrise de tine si as vrea ca si altii sa inteleaga acest mesaj profund. Domnul sa ne lumineze.

  iunie 6, 2010 la 1:03 pm

 29. Ana

  hm….asa este; cat de multe binecuvantari pe care El le da zilnic nu le apreciem sau nici macar observam; si pentru acestea merita sa-mi cer iertare.

  noiembrie 12, 2011 la 6:34 am

 30. Andreea

  Mare dreptate ai! Exact asa m-am simtit si eu de cateva ori cand am dat anumite lucruri si nu au fost pretuite si exact la asta m-am gandit – ca si eu arunc ce imi da Domnul si tratez in bataie de joc, nu pretuiesc. El sa aiba mila de mine, sa ma ierte si sa ma ajute sa ma pocaiesc!

  El sa te binecuvinteze ma departe!

  mai 6, 2013 la 11:58 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s