ROSE

Isus-acelas ieri, azi si in veci?

Isus Hristos este acelas ieri si azi si in veci! Evrei 13:8

Pentru a putea intelege acest verset va trebui ca fiecare dintre noi sa facem cel putin o scoala teologica, sa citim cele mai bune carti teologice scrise pana acum, sa disecam doctrinele tuturor confesiunilor crestine ba chiar sa intelegem in detaliu doctrinele celorlalte religii, sa postim mult si bine, sa stam de vorba cu cel mai grozav pastor sau calugar din zona, sa meditam vreo doi ani undeva retrasi in munti, chiar am putea sa ne facem cruce de doua ori pe zi, poate poate ajuta la intensificarea procesului de intelegere, sau poate ar fi recomandat sa facem un pelerinaj in tara sfanta cel putin o luna.

Daca nu indeplineste cel putin doua din aceste conditii, nu cred ca cineva poate intelege o propozitie atat de complicata si grea, atat de plina de taine si mistere. Multe minti luminate dupa ce au studiat toata viata, au citit tone de carti, au meditat si iar meditat nu au reusit sa inteleaga ca Isus e acelasi ieri azi si in veci, deci trebuie un efort si mai si, poate trebuie sa simti ca iti crapa capul de atata studiu si meditatie si chiar inainte de a-l simti cum crapa sa ai revelatia si intelegerea acestei propozitii.

Nebunia nu te lasa sa intelegi un lucru atat de simplu, prea multa nebunie, nebunia de a te crede mai destept ca Dumnezeu, nebunia de a-I spune tu lui Dumnezeu cum este El de fapt.

Ce poate fi atat de greu de inteles, cred ca si cel mai prost om din lume din punct de vedere intelectual, poate intelege ca daca Biblia spune ca Isus e acelasi ieri, azi si in veci, si daca Isus a facut minuni, a vindecat, a inviat morti, a eliberat demonizati, dupa o logica elementara El nu s-a schimbat ci este la fel, face aceleasi lucruri, manat de aceleasi motivatii.

Te uiti la Isus cum arata in Biblie si stii clar cum arata si acum, cum a aratat dintotdeauna, te uiti ce a facut si vezi ce face si azi, bineinteles daca e lasat. Cate scoli teologice si meditatie iti trebuie pentru asta? Cat de greu de cap trebuie sa fii ca sa intelegi ca Isus nu s-a schimbat? Cum ai putea sa pui pe seama diavolului, minunile pe care le face Isus acum, daca le-a facut si in trecut, din moment ce Biblia spune raspicat ca El nu se schimba? Frati baptisti, cde si unii penti, nu pot sa va inteleg, de ce puneti lucrarea lui Isus pe seama diavolului cand de fapt Biblia va spune clar cum stau lucrurile?

Reclame

One response

  1. Stefan

    Ioan cap.1,pentru cei care sunt religiosi,si cu doctorate in teologie,si nu cred in puterea Lui si a Duhului Sfant.,Dana nu vreau sa intru in polemici cu alti”frati si surori”aici pe blogul tau,fiecare cu ceea ce a primit si cu ceea ce ravneste sa primeasca,stiinta nu mantueste,numai credinta si faptele fiecaruia il va mantui ori osandi

    ianuarie 6, 2010 la 2:13 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s