ROSE

Invatati-va sa faceti binele

Isaia 1:17 – Invatati-va sa faceti binele, cautati dreptatea, ocrotiti pe cel asuprit, faceti dreptate orfanului, aparati pe vaduva.
Invatati-va, educati-va, deprindeti-va, antrenati-va sa faceti binele. Daca nu sunteti nascuti cu intuitia de a face bine, daca nu aveti nativ mecanismul care sa se declanseze la vederea nevoilor din jur, construiti-va mecanismul, daca nu stiti, invatati, daca nu ati fost educati in directia asta, autoeducati-va, daca ati fost invatati exact contrariul, dezinvatati-va de a fi nepasatori, si invatati-va sa fiti saritori, cu initiativa, dezvoltati-va latura asta.

Vezi saracul si nu reactionezi, nu sti sa ajuti, invata, invata de la Isus, invata din Cuvant, invata de la cei care stiu sa ajute, INVATA. Nu astepta ca in timp ce lenevesti si nu faci nimic, in timp ce nu faci nici un efort pentru a invata, brusc sa te trezesti o masina de ajutorat, asta nu se va intampla niciodata, invata, progresiv, dezvolta-te in a ajuta, si treptat vei ajunge o masina de ajutatorat sarind in ajutorul celor cu diverse nevoi.

Cauta dreptatea, du-te la orfan, du-te la vaduva si apara-i, apara-i impotriva saraciei, fi alaturi de ei, apara-i impotriva depresiei si singuratatii, zambeste-le, da-le un telefon, cauta sa le faci dreptate in fata soartei crude, fata de care noi crestinii ne resemnam ca niste fraieri pentru ca uitam cine suntem, noi nu avem o soarta cruda ci avem o speranta, un viitor, o nadejde, promisiuni ale lui Dumnezeu; ajuta-i sa vada lucrurile astea.

Nepasarea, ignoranta si comoditatea, parca au fost inventate de pocaitul roman, care sta si asteapta pară mălăiaţă in gura la Nătăfleaţă, el vrea sa fie ajutat, dar nu care cumva la randul lui sa ajute, el vrea sa fie dreptate in lume, dar nu sare niciodata sa faca dreptate celui asuprit, el vrea  sa i se faca bine, dar el habar nu are sa faca bine, si nici macar nu invata desi Biblia pocaitului spune sa invatam sa facem bine.

Invata sa faci binele frate, invata sa faci binele soro, inteleg ca nu ai fost invatat asta nici de mama, nici de tata, nici de popa, nici de prieteni, inteleg ca asta e moda, sa iti vezi de propriile treburi si sa pari un om cumsecade, dar daca nu inveti sa faci binele, se pare ca o sa ai o problema majora. DUCEŢI-VĂ DE LA MINE, BLESTEMAŢILOR ÎN FOCUL CEL VECINIC CARE A FOST PREGĂTIT DIAVOLULUI ŞI ÎNGERILOR LUI! CĂCI AM FOST FLĂMÂND ŞI NU MI-AŢI DAT SĂ MĂNÂNC, MI-A FOST SETE ŞI NU MI-AŢI DAT SĂ BEAU, AM FOST STRĂIN ŞI NU M-AŢI PRIMIT, AM FOST GOL ŞI NU M-AŢI ÎMBRĂCAT, AM FOST BOLNAV ŞI ÎN TEMNIŢĂ ŞI N-AŢI VENIT PE LA MINE!!

Articole cu teme asemanatoare: Duceti-va de la MineNepasarea si indiferenta-pacat? , Despre nepasare (1) Despre nepasare (2)

Anunțuri

2 responses

 1. lucia

  Cat adevar Dana in ceea ce ai scris.Da..totul in lumea asta se invata daca vrei.Mersul pe bicicleta,condusul unei masini si multe alte exemple putem da si vizavi de ce ai scris mai sus,da ,trebuie sa inveti sa ajuti ,sa faci bine si sa te implici in nevoile oamenilor.Multi spun ca nu au chemarea asta dar stiu foarte bine sa fie consumatori daca ma intelegi ce vreau sa spun.Eu cred ca daca il iubim cu adevarat pe Dumnezeu asa cum spunem ,El ne sensibilizeaza la nevoile celor din jurul nostru si ne spune exact ce trebuie sa facem.A fi insensibil la nevoi,te face egosit si nemultumit mereu de viata.Asa ca oricine ai fi tu acela ce citesti acest comentariu ,nu pierde sa experimentezi acea bucurie si satisfactie cand ajuti ,cand dai din timpul tau,din banii tai,din dragostea ta ,pentru aproapele tau ,stiind ca asta ii face o deosebita placere lui Dumnezeu care spune ca ori de cate ori ati facut asta pentru cei mai neansemnati oameni,pentru Mine ati facut.Ceea ce ti-ar place sa ti se faca tie ,fa tu pentru cei din jurul tau si vei vedea cu uimire ca multe din nevoile tale vor fi acoperite fara sa te fi gandit mult la ele cum se vor implini.Dumnezeu sa ne sensivilizeze tot mai mult la nevoile celor din jur.Cu siguranta ca daca toti bogatii lumii ar fi sensibili nu ar exista asa mare discrepanta dar Dumnezeu asteapta mai intai de la noi sa aratam mila ,dragoste si bunatate.Va binecuvintez pe toti, caci binecuvantand pe altii Dumnezeu ma binecuvinteaza si pe mine.Va imbratisez si va incurajez sa va lasati prelucrati si condusi de Duhul Sfant,caci El va va invata tot ce trebuie sa stiti sa faceti….

  Ianuarie 28, 2010 la 3:29 pm

 2. lucia,
  Multumesc pentru comentariu, e o completare utila la ceea ce am scris in articol.
  Fi binecuvantata si tu din plin 🙂

  Ianuarie 28, 2010 la 4:26 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s