ROSE

‘Tot felul de instrumente’

Rog seriozitate la citirea acestui articol!
Exista o teorie printre unii frati si surori din bisericile pocaitilor de la noi, cum ca bateria si alte instrumente mai moderne sunt instrumente ale celui rau, si ca nu este bine si nici sanatos sa fie folosite in biserica pentru ca ele sunt folosite in muzica lumeasca si in unele practici oculte. Am citit un verset care m-a pus pe ganduri.

Nebucadnetar o ia razna, face un chip de aur si porunceste tuturor sa se inchine in fata lui iar in Daniel 3:5 spune asa : In clipa cand veti auzi sunetul trambitei, cavalului, chitarei, alautei, psaltirii, cimpoiului si a tot felul de instrumente de muzica, sa va aruncati cu fata la pamant, si sa va inchinati chipului de aur pe care l-a inaltat imparatul Nebucadnetar

Aici era vorba de inchinare la idoli, si citind relaxata capitolul 3, cand am ajuns la versetul acesta, am tresarit pentru ca am dat de trambita, am dat de chitara si alauta si am dat de ‘tot felul de instrumente’. Deci daca trambita care face parte din categoria instrumentelor de fanfara, ruda apropiata cu celelalte instrumente de suflat, daca chitara si alauta care fac parte din categoria instrumentelor de orchestra, rude apropiata cu mandolina, mandola etc, au fost instrumente folosite in inchinarea la idoli……. ce mai cauta in biserica?

Docila fiind si ascultand de fratii si surorile care urasc bateria si alte instrumente care le provoaca tulburare spirituala, le-as propune sa fie mai severi. Din moment ce acest verset vorbeste de ‘tot felul de instrumente’, indraznesc sa ma gandesc la acordeon, chiar daca acesta a aparut mai recent, probabil sa fi fost ceva instrument care sa ii semene, si prin alianta, sa putem pune si acest instrument pe lista ‘tot felul de instumente’. Apoi pot furniza dovezi ca acordeonul e folosit in muzica pe care oamenii se imbata si de la atata adrenalina provocata de acordeon si bautura ajung sa isi dea in cap.

Acest verset ma face sa ma gandesc impreuna cu ‘fratii si surorile anti baterie’ la o biserica acapella, in care nici un instrument sa nu fie acceptat, pentru ca ‘tot felul de instrumente’ au fost folosite in inchinarea la idoli.

Sper ca articolul a fost citit cu maxima seriozitate 😉

Ps: Oare cat de departe poate ajunge absurditatea la pocait? Sunt tare curioasa daca exista vreo limita…

Anunțuri

3 responses

 1. Pingback: Declarația zilei – 29 ianuarie 2010 « România Evanghelică

 2. exista in ro o grupare numita „Biserica lui Hristos” care nu foloseste instrumente.

  Ianuarie 30, 2010 la 10:59 am

  • VDFilip

   Frumos (i-as zice) pronume! Dar de ce nu folosesc instrumente ?! David cu „balalaica” lui reusea sa schimbe busola lui Saul cat timp erau aduse cantari de lauda Lui Dumnezeu. Ce ma deranjeaza pe mine este faptul ca nu interesul dupa inspiratie divina si puterea Duhului Sfant prin cantare iese in fata in vremurile noastre ci sa se tina pasul cu ultima revista din lume. Vazand asta denumire m-ai facut curios. spune-mi te rog unde pot da de aceasta grupare. Asa de dubioase mi se par denumirile „Biserica Lui Dumnezeu” si „Ansamblul Lui Dumnezeu” de parca nu ar avea nici o legatura cu NT.

   Noiembrie 22, 2011 la 1:39 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s