ROSE

Mijlocirea

Matei 9:32 „……… iata ca au adus la Isus un mut indracit..”

Peste tot in lucrarea lui Isus pe pamant putem vedea ca bolnavii erau dusi de peste tot de oamenii de bine, la Isus sa fie vindecati. Imi si imaginez cum familia l-a dus pe cel bolnav la Isus, cum prietenii au mers si si-au luat prietenul bolnav pe sus ca nu cumva sa treaca Isus fara ca el sa fie vindecat, imi imaginez cum vecinii cu inima buna, au mers la vecinul lor bolnav si l-au luat cu pat cu tot si l-au dus la Isus sa fie vindecat. Era o nebunie in localitatea in care aparea Isus, se stia din celelalte locuri pe unde a umblat, ca Isus lasa satul, orasul fara bolnavi, pentru ca ii vindeca pe toti.

Cineva i-a dus la Isus, cineva a intervenit pentru ei, cineva a mers in numele lor la Isus. De multe ori boala il face pe bolnav sa nu mai aiba reactii, sa se complaca in sfarsitul tragic pe care il asteapta, sa isi piarda speranta, si are nevoie de ajutor, are nevoie de sprijin, are nevoie ca celor din jur sa le pese si sa faca ceva pentru salvarea lui, sa se roage, sa vina la Isus in numele bolnavului si sa ceara vindecarea acestuia.

De multe ori bolnavul nu mai e in stare sa se roage, si are nevoie ca cineva sa mijloceasca pentru el, de multe ori bolnavul nu e in stare sa iasa din casa si sa mearga pe ulita pe care trece Isus si are nevoie ca tu si cu mine sa mergem la el si sa il ridicam cu pat cu tot daca e cazul si sa Il ducem la Isus.

Ma gandesc ca atunci cand Isus a spus: duceti-va de la Mine ca am fost bolnav dar nu ati venit pe la Mine, s-a gandit si la faptul ca El putea fi in oras, dar nimeni nu a mers la cel bolnav sa il viziteze, sa ii aduca la cunostinta ca Isus e prin preajma si poate fi vindecat, se gandea ca nimeni nu s-a dus la bolnav sa il ia cu pat cu tot si sa il duca la El sa fie vindecat. Isus a fost disperat in a face bine, in a vindeca si elibera, si orice impediment ar fi avut in directia asta l-a infuriat, gandindu-se ca cei bolnavi stau singuri in casele lor si cei sanatosi nu fac nimic pentru a-i aduce in prezenta Lui ca sa fie vindecati.

Aici avem cateva exemple de oameni care au salvat viata celor bolnavi aducandu-i la Isus, mijlocind pentru ei in fata lui Isus.

Matei 8: 5. Pe cand intra Isus in Capernaum, s-a apropiat de El un sutas, care-L ruga 6. si-I zicea: „Doamne, robul meu zace in casa slabanog si se chinuie cumplit.” 7. Isus i-a zis: „Am sa vin si sa-l tamaduiesc.”
Matei 8:16. Seara, au adus la Isus pe multi indraciti. El, prin cuvantul Lui, a scos din ei duhurile necurate si a tamaduit pe toti bolnavii,
Matei 9:2. Si iata ca I-au adus un slabanog care zacea intr-un pat. Isus le-a vazut credinta si a zis slabanogului: „Indrazneste, fiule! Pacatele iti sunt iertate!”
Matei 9:18. Pe cand le spunea Isus aceste vorbe, iata ca a venit unul din fruntasii sinagogii, I s-a inchinat si I-a zis: „Fiica mea adineaori a murit; dar vino de pune-Ti mainile peste ea, si va invia.”
Matei 12:22. Atunci I-au adus un indracit orb si mut; si Isus l-a tamaduit, asa ca mutul vorbea si vedea.
Matei 15:22. Si iata ca o femeie canaanita a venit din tinuturile acelea si a inceput sa strige catre El: „Ai mila de mine, Doamne, Fiul lui David! Fiica mea este muncita rau de un drac.”
Matei 17:14. Cand au ajuns la norod, a venit un om care a cazut in genunchi inaintea lui Isus si I-a zis: 15. „Doamne, ai mila de fiul meu, caci este lunatic si patimeste rau: de multe ori cade in foc si de multe ori cade in apa.
Marcu 2:3. Au venit la El niste oameni care I-au adus un slabanog, purtat de patru insi.
Marcu 6:55. au alergat prin toate imprejurimile si au inceput sa aduca pe bolnavi in paturi, pretutindeni pe unde se auzea ca era El.
Marcu 7:32. I-au adus un surd care vorbea cu anevoie si L-au rugat sa-Si puna mainile peste el.
Marcu8:22. Au venit la Betsaida; au adus la Isus un orb si L-au rugat sa Se atinga de el.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s