ROSE

Cum poti rata premiul chemarii…

Diavolul va incerca cu orice pret, sa ii tina pe oameni departe de destinul pe care il au cu Dumnezeu si va incerca la unii sa vina cu pacatul, iar celor pe care nu ii va putea prinde cu adulterul, curvia sau orice alt compromis, le va arunca mreaja activitatilor religioase, ii va impinge sa faca tot ce se poate face ca activitate la nivel de biserica, doar doar ii va tine preocupati sa nu vada lucrurile care conteaza, ii va sufoca cu prieteni superficiali, le va da de lucru sa aiba un anturaj care sa ii traga in jos, sau cel putin sa ii tina pe loc, toate aceste lucruri nu au o imagine rea, par respectabile, par ca ar lucra la inaintarea ta in credinta.

Diavolul e siret, si nu va face lucrurile pe fata, asta e tactica lui, sa te faca sa te crezi spiritual, sa te faca sa crezi ca faci bine, cand de fapt nu faci altceva decat sa stai departe de ceea ce Dumnezeu a pregatit pentru tine. Singura solutie – fugi. Fugi cat poti, si de pacat, si de activitati religioase care vezi clar ca nu pun nici o caramida la viata ta spirituala, fugi si de prietenii care nu fac altceva decat sa stoarca din tine energia, si desi pare frumos, distractiv, si pare ok, daca simti ca ai o chemare speciala de la Dumnezeu, fugi, si chiar daca va trebui sa stai singur intr-un colt, decat sa iti pierzi chemarea, mai bine singur ca cucu.

Stiu ca e radical ce spun, nu-i usor de acceptat. Daca Dumnezeu ti-a aratat in vreun fel sau altul ca are o chemare pentru tine in lucrarea Lui, sa stii ca nu te vei indrepta spre acel ceva, luand parte la toate distractiile posibile pocaiesti, pe care le au tinerii de azi si de ieri, drumul spre premiul chemarii e presarat cu singuratate in camera ta, cu Biblia tocita de atata citit, drumul spre premiul chemarii nu e presarat cu distractii, cu zecile si sutele de intalniri dintre tineri in care singurul lucru care rezulta la final este „sa ne simtim bine”.

Ti-l imaginezi pe Timotei, luand parte la toate petrecerile de revelion de la bise, jucandu-se tot felul de jocuri care nu se mai termina pana dimineata, ti-l imaginezi pe Timotei, mergand la toate intalnirile de tineret de unde te alegi cu zero crestere spirituala, ti-l imaginezi pe Timotei petrecand timp barfind, disecand frizura sau imbracamintea lui x sau y, spunandu-i lui Pavel cum isi pierde vremea la astfel de intalniri? Timotei a fost serios in relatia cu Dumnezeu, Timotei a preferat sa stea si sa petreaca timp cu Pavel care banuiesc ca uneori a fost ciudat, care banuiesc ca uneori a fost foarte sever cu el, cu Pavel care uneori i-a cerut lucruri care probabil ca pe moment nu i-au prea placut, dar pentru ca a stiut ca are o chemare, a stiut ca acolo nu ajunge decat platind pretul.

Diavolul va face orice ii sta in putinta sa te tina departe de premiul chemarii tale, si fi atent ca s-ar putea ca activitatile in care esti implicat acum sa fie tocmai o capcana a lui de a te tine departe de ceea ce Dumnezeu a pregatit pentru tine.

Nimeni sa nu se insele, nu se poate si cu hranirea firii intr-un mod aparent pocaiesc si cu umblarea la superlativ in trairea cu Isus.

Reclame

6 responses

 1. VDFilip

  http://www.resursecrestine.ro/count.php?id=7453&tabel=predicimp3

  downloadati predica „Izolarea credintei” de Marius Cruceru. nici nu va imaginati ce pierdeti daca nu o ascultati.

  februarie 21, 2010 la 3:08 pm

 2. Multumim de recomandare:)

  februarie 22, 2010 la 4:39 pm

 3. VDFilip

  GBY !

  februarie 22, 2010 la 4:57 pm

 4. baruch hashem

  Am doar o simpla intrebare : care sunt ” lucrurile care conteaza ” in viata aceasta si pe care diavolul nu vrea sa le cunoastem ? Foarte sincer ! Merci !

  septembrie 3, 2011 la 11:35 pm

 5. Nici nu stiu cum sa raspund, mi-e greu sa spun pe scurt ceea ce spune Biblia in atat de multe pagini dar cred ca diavolul vrea sa nu cunoastem trairea reala, palpabila cu Isus, trairea spectaculoasa cu un Dumnezeu spectaculos, si in acelasi timp trairea in smerenie care vine din constientizarea faptului ca totul, absolut totul e prin har. Si bineinteles ca diavolul nu vrea sa cunoastem inima lui Dumnezeu, si incearca totul ca sa ne opreasca sa ne focalizam atentia spre bunatatea si dragostea Lui, intr-un mod palpabil nu doar la nivel de declaratii.

  septembrie 4, 2011 la 12:31 am

 6. Emilian

  Salut,

  Imi place ce scri, si cum scri. Se simte harul tau, pe care, sunt sigur ca l-ai descoperit dupa grele incercari si lupte interioare. Iti doresc sa te faci auzita cat mai departe.

  ianuarie 20, 2013 la 11:59 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s