ROSE

La staruinta….

Ma duc la staruinta in anii trecuti nu ca sa starui, vroiam sa vad cum e, am zis ca o sa ma rog si eu in coltul meu, chiar daca va fi circ, nu am treaba lor, ca asa am stiut din alte relatari. Adevarul e ca intr-o seara am avut impresia ca sunt cea mai fanatica ortodoxa, pentru ca la cate cruci mi-am facut inlauntru meu nu aveam cum sa cred altceva despre mine.

Pe rand cu mine o sora in varsta cu probleme de sanatate a inceput si ea sa staruie. Doua surori si ele mai in varsta si-au tras scaunele langa ea si o incurajau: „hai soro, hai soro, asa, asa, e bine, hai nu te lasa”. Socul maxim pe care eu l-am trait la o seara de staruinta nu e ca am vazut ca unora le-a venit rau de la atata strigat si repetat cuvinte, ci ca am auzit-o pe sora asta ca repeta cuvantul ” sange” . Bineinteles ca mi-am dat seama ca era vorba de sangele lui Isus, dar totusi m-a apucat groaza, parca ma uitam la un film horror. Si sora o tinea intr-una ” sange, sange, sange, sange, sange………”

Pentru ca e bolnava si nu poate face efort, a obosit dupa vreo doua minute de „sange” si le-a spus surorilor ca e greu. Surorile au incurajat-o sa continue si a pornit la alta tura de repetat acelasi cuvant. A avut chiar momente in care parca parca se intampla ceva, nu vreau sa imi bat joc ci chiar parca a apucat-o un fel de entuziasm. Dupa a doua tura de „sange, sange, sange, sange…. ” a  spus cu nervozitate „….. oooof, e prea greu, asta nu e pentru batrani ca mine, asta e pentru tineret” . Surorile incurajatoare, s-au consolat si si-au tras scaunele inapoi la locurile lor si asa staruinta sorei a luat sfarsit. Eu am ramas marcata si nu o sa uit niciodata.

As propune sa se mai schimbe cuvintele care se repeta, daca tot  se repeta sange, se poate spune si ” lemn, lemn, lemn, lemn, lemn” sau „cuie, cuie, cuie, cuie” sau sa fim mai exacti ” piroane, piroane, piroane”  ( toate au fost folosite la rastignirea lui Isus). Daca cineva are impresia ca imi bat joc se inseala, chiar vorbesc serios, sa se mai modernizeze staruinta, tot aceleasi repetitii de ani de zile…. Daca tot nu citim nimic despre asta in Biblie, macar sa fie cat mai divers totul, sa nu se lase cu plictiseala. Nu mai conteaza ca nu scrie in Biblie, chiar nu mai conteaza, sa staruim dupa ce nu trebuie staruit si sa nu staruim dupa ce trebuie staruit. Daca tot e sa facem lucrurile pe dos, sa le facem un pic mai inventiv.

Concluzia e ca sora si-a dat seama ca botezul cu Duhul Sfant se primeste foarte greu, trebuie mult efort si ea nu poate sa depuna acest efort si uite asa teoria conform careia trebuie sa strigi, sa repeti pana aiuresti a facut-o pe sora sa se consoleze cu gandul ca ea nu poate avea acest dar a lui Dumnezeu.

Anunțuri

6 responses

 1. Stefan

  Staruinta???,de ce nu au credinta cand cer ceva dela Dumnezeu???,mergi la magazin ceri o paine,vânzatorul iti da platesti pleci,ai fost sigur ca vrei painea,cere dela Dumnezeu Duhul Sfant cu credinta si iti va da cu siguranta si fara plata,a achitat nota de plata Domnul Isus Hristos pe cruce la Golgota,eu am cerut si am primit acasa in camera,nu cu strigate sa-mi scot plamani pe gura si fara sange,sange cum fac pentyneo.

  Martie 19, 2010 la 12:14 am

 2. VDFilip

  Mesaj scurt, cuprinzator, corect si raspuns direct la obiect. ai lamurit cum e si cu darul care de fapt este o valoare inestimabila si cineva a platit pt el. sa faci cuiva un dar de asa mare valoare tre sa iti placa mult acea persoana, tre sa iubesti mult acea persoana.

  Evrei 11:
  6. Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.

  Evrei 6:
  12. …. ci să călcaţi pe urmele celor ce, prin credinţă şi răbdare, moştenesc făgăduinţele.

  Martie 20, 2010 la 3:06 pm

 3. :))))

  Martie 24, 2010 la 2:34 pm

 4. VDFilip

  mai ramane sa-ti faci cruce cu limba in gura ca la catolici si la ortodocsi si ai rezolvat cu tot tacamul religios.

  Martie 24, 2010 la 8:33 pm

 5. Si la mine la biserik se repeta cuvinte intruna…si am vazut ca acele persoane care repetau in final au primit Dh sf…

  Februarie 24, 2011 la 11:05 pm

 6. florin ungur

  citeste te rog UN BLOG DIN SUFLET PT SUFLET si vei vedea cum trebuie sa staruiesti si sa iei duhul sfint Domnul ISUS a spus luati DS nu CERSITI DS Orice metoda de a cersi este o dovada de necredinta Eu am avut nevoie de 4 ani ca sa inteleg diferenta dintre ceea ce a spus DOMNUL ISUS si ceea ce spun oamenii Diferenta dintre LUATI DS si PRIMITI DS Domnul isus a spus LUATI

  Decembrie 30, 2012 la 5:22 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s