ROSE

Esti mai destept ca Isus???

Putem sa ne dam peste cap, daca nu ne vom intoarce la invatatura Bibliei, oamenii nu se vor pocai, daca nu Il vom lasa pe Dumnezeu sa se manifeste cu putere prin noi, oamenii vor continua sa vada un Dumnezeu neputincios si nu se vor pocai. Nici macar noi nu suntem multumiti si fericiti cu Dumnezeul acesta minuscul pe care biserica il experimenteaza, cum am putea crede ca cei care au o oarecare satisfactie in pacat, vor fi interesati de plictiseala pe care o vad in noi pocaitii.

Suntem niste oameni plictisitori, cu predici plictisitoare, programe plictisitoare, si ne-am inchis intre zidurile bisericii crezand ca asta e secretul fericirii. Mare va fi pentru unii surpriza cand odata ajunsi in fata lui Dumnezeu vor afla ca El nu a fost deloc impresionat de activitatea lor evlavioasa din biserica, ca pe Dumnezeu nu l-a interesat atat de mult daca nu au lipsit niciodata de la biserica cat L-a interesat sa slujeasca in dragoste nu doar cu vorba ci si cu fapta.

Pana cand nu vom renunta la ideile noastre de doi lei, si nu vom imbratisa invatatura Bibliei, care nu e vorba ci e putere, care nu e teorie ci e minune dupa minune, care nu e plictiseala ci e ceva care iti solicita adrenalina, pana cand nu vom merge in puterea Duhului Sfant si vorbirea noastra nu va fi insotita de minuni, oamenii nu se vor pocai.

Vrem sa aducem oamenii la Dumnezeu cu metodele noastre, nu cu metoda lui Isus, El a predicat, a vindecat, a eliberat demonizati,  a inviat morti si ne-a spus ca asta e metoda, doar ca noi ca de obicei suntem muuult mai destepti ca El. Ba unii mai fac si scoli teologice care mai de care, ca sa demonstreze ca metoda lui Isus e una invechita si cu diploma in mana au tupeul sa anuleze Cuvantul lui Dumnezeu.  Putini inteleg cum stau lucrurile, majoritatea se cred mai destepti ca Dumnezeu. Smerenia nu inseamna a purta un sac in cap, ci a recunoaste ca Dumnezeu e mai presus de orice, ca invatatura Bibliei e singura adevarata, ca metoda lui Isus de a aduce oamenii la Dumnezeu e singura care merita sa fie urmata si care va da rezultate.

Voi cei care sunteti impotriva lucrarii Duhului Sfant, si sunteti in stare sa dati in cap celor care Il urmeaza pe Hristos in cuvant si in fapte, voi cei care puneti lucrarea lui Isus pe seama diavolului, nu faceti altceva decat sa va lafaiti in mandrie, mandria de a fi mai destepti ca Isus. Orice alta metoda de a evangheliza oamenii decat cea a lui Isus, e una care va sfarsi in esec chiar daca poate parea foarte echilibrata si distinsa.

Poate ar fi recomandat sa nu se mai faca evanghelizari, sa se retraga toti cei care fac evanghelizarile de inceput de an, undeva si sa strige dupa Dumnezeu, sa strige pana cand puterea Duhului Sfant va veni peste ei si abia apoi sa mearga si sa vorbeasca, sa invete sa umble ca Isus care a predicat, a vindecat, a eliberat si a inviat, si apoi sa urce la amvon la evanghelizari. O sa imi spuneti ca si asa oamenii se pocaiesc doar cu predici, dar procentul este unul infim, marea majoritate a oamenilor din lume merg in iad, cu tot cu evanghelizarile noastre anuale.

Pana nu ne intoarcem la invatatura Bibliei, si nu folosim metoda lui Isus, nu va avea loc nici o trezire, nu se vor pocai oamenii cu gramada, pana cand ne vom crede mai destepti ca Dumnezeu putem vorbi pana face marul mere si parul pere ca oamenii nu vor da navala la predicile uscate.

3 responses

 1. Asta cu ne-am inchis intre zidurile bisericii,este foarte reala.E practic Marea Realitate:)..pe care nu o poate nega nimeni.Azi versete ca cele din Matei 28..ultimele 2 ..sau Fapte 1:8 sunt o reala amenintare pentru pozitia pastorilor si pentru comfortul bisericilor multumite fara misiune, evanghelizare, pasiune pentru sufletele moarte in pacat, durere si mahnire pentru cei rataciti, si povara sufletelor nemantuite in inima.

  Neavand aceste lucruri puse de EL in inima noastra, e normal sa fim multumiti de spectacolele si programele noastre.

  Mult har si binecuvantare in purtarea si marturia ta in continuare.

  martie 29, 2010 la 7:27 am

 2. VDFilip

  Alex, partea aceea care tre implinita si care ai prezentat-o in versetele ce le-ai mentionat, nu este asa grava daca ramane neimplinita. In conditiile moderne de astazi nici nu ai cum sa mergi pana la marginile pamantului sa faci ucenici. Sa dau ex doar vremurile de comunism in care era aproape imposibil sa treci granita. Chiar daca erai dispus sa-ti risti viata pt a „sari gardul” iti tre sa faci rost si de o traista consistenta sa o iei cu tine conform sfatului ce l-a dat D-l Isus ucenicilor. Aici in chestiunea cu traista ar fi loc de interpretare si s-ar putea sa fie vb si de bagajul cunostiintelor din Biblie. Ori daca ai avut norocul sa experimentezi retragerea dintr-un cult, indiferent din care, poti constata ca nu este asa grava retragerea cat neapartenenta in continuare la un cult, indiferent care. E ca si cum te-ai inscris in masonerie si daca ai intrat intr-o loja, nu mai poti iesi decat cu picioarele inainte. Singura scapare ar fi sa treci poate la alta loja. Ei, cam asa stau lucrurile dpdv politico-religios. De nu mergi la inchinare prin inscriere in catastife, e grav tare. Ajungi in iad, ce mai. Apoi firul politico-religios se sfarseste, ca ar fi gresit sa spun ca se intrerupe. De aceea, daca imi permiti si tu si Dana, as face o rectificare acolo unde spuneti ca ne-am inchis intre zidurile bisericii si as spune ca am fost inchisi intre zidurile bisericii, sau ne-am lasat inchisi crezand ca facem un lucru super. Ei, daca ai reusit cumva sa sari toate gardurile vei constata ca in urma ta apar alti ucenici ce au sarit mai usor gardurile noaptea, adica la intuneric si au semanat neghina in ogor. Si seamana odata, de doua ori, de „n” ori pana cand la venirea LUI nu se stie daca va mai gasi credinta pe pamant ori numai neghina. Atata neghina in cat nu stii daca iti mai poti pazi propriul suflet caci din cauza rautatii, dragostea celor multi va dispare. Pana si aia fireasca la care se refera Biblia va deveni un monstru. Si atunci de ce se spune oare ca imi veti fi martori pana la marginile pamantului? Sa fie pt ca urmeaza o judecata?
  Am ascultat serile trecute predici pe RVEI in care se spunea de nenorocirile ce le lasa in urma barfa. Am stat si m-am gandit cat de atins sunt eu in aceasta privinta si daca nu cumva poate am cazut in acest pacat. Nu stiu daca spunand lucrurilor pe nume atunci cand nu esi lasat in pace sa le treci cu vederea poate implica si barfa. Chiar daca risc sa fiu acuzat de acest lucru, va aduc la cunostiinta un rau mare de tot petrecut in bis cu pricinile de care am tot dat din „papagal”. Un grup de tineri pleaca in alta loc in vizita, in misiune,…nu stiu exact scopul deplasarii lor. Ce stiu sigur, si asta fiindca mi-au spus mai multe persoane despre cele intamplate, acel grup de tineri, odata ajunsi in acea loc, iau parte si la o inchinare pt botezul cu Duhul Sfant. Deplasarea lor nu a fost in compania acelui pastor de care aminteam in comenturile mele. Acolo unde a avut loc si acea inchinare cu multe artificii care macar sa stalceasca adevarata lucrare daca nu o poate desfiinta, nu a primit botezul nici unul din acel grup, in schimb, la intoarcere spre casa, pe microbuz are loc o adevarata inchinare si tot grupul primeste botezul. De ma va intreba cineva” hei Filip, si tu chiar crezi ca acel grup a fost botezat cu Duhul Sfant?” ii pot spune ca am motive prea multe sa cred ca DA. Apoi fratele nostru pastor de atunci le face rost acelor tineri de o iesire intr-o tabara organizata de un american. Chipurile crestin. Cand un parinte face o vizita in acea tabara ii gaseste pe tori tinerii perechi, perechi punandu-si viitorul la cale.
  De cate ori auzeam ca se predica la amvon ca lucrarea care nu este a Domnului nu va sta in picioare, parca primeam bolovani in cap. Se predica asta in anumite circumstante. Oare asa s-a demonstrat ca nu este sau nu a fost o lucrare de la Dumnezeu fiindca de fapt Dumnezeu nici nu exista?! Se mai amintea in predicile de pe RVEI ca lupta adevarata se duce din interiorul bisericilor din cauza barfelor. Le-as spune celor de la RVEI ca nu din cauza barfelor ci barfele sunt doar un instrument folosit dintre multe altele, iar celor care sunt in dubiu cu botezul acesta de la penty le-as sugera sa-l intrebe pe Dumnezeu cand au dubii si astfel s-ar anihila divergentele de doctrina. Pe cei interesati de propria mantuire, nu cultul le descopera pe Dumnezeu; cei care fac parte dintr-un cult ar putea fi cu adevarat niste instrumente in mana Lui, dar El este acela care se descopera oamenilor personal pt fiecare in parte. Mai mult, daca cultul ii califica la gramada pe toti ca fiind slujitorii Domnului, atunci daca cultul este cu adevarat credincios, sa mai intrebe din cand in cand pe Dumnezeu care nu este cu adevarat slujitorul LUI. De nu va vrea sa faca asta, atunci sa ne lase pe toti sa obtinem diploma de pastor sa fim siguri ca nu ne va mai invinui nici Dumnezeu ca nu suntem slujitorii Lui si astfel avem mantuirea asigurata. Biblia nu ar interzice asta, din contra spune ca vom fi o preotie sfanta 😉 Cata vreme nu esti pastor, esti expus la multe barfe venite chiar de la amvon, si nu oricare ci de alea preasfiintite. Se mai amintea si de razbunare in acele predici. Pai apararea nu poate fi confundata cu razbunarea iar cei ce o fac intr-adins nu sunt decat niste mincinosi. Si se pune problema, cei ce se lupta cu indarjire sa desfiinteze pe Dumnezeu, ce vor sa-si razbune oare si care le sunt revendicarile? Le este asa mila de noi ca suntem dobitoci si credem in Dumnezeu, sau se tem ca le va zbura vreun scaun de sub fund?

  martie 29, 2010 la 11:19 am

 3. Se tem Filip, se tem ca isi vor pierde „micile tronuri pamantesti” de pe urma Evangheliei lui Christos, unii si-au consolidat reale imperii financiare din afaceri religioase.

  martie 30, 2010 la 8:16 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s