ROSE

Discernamantul spiritual

Atunci cand te lupti pentru cineva sa iasa dintr-o stare care nu e dupa voia lui Dumnezeu, eu cred ca vei avea de a face cu demonii care alimenteaza acea stare. In decursul timpului am trait experiente de felul asta si mai cred ca daca persoana aceea nu este de acord sa iasa din starea aceea te vei lupta mult si bine cu demonii aceia, vei fi atacat in fel si chip, iar rezultatul poate fi epuizarea ta totala, daca nu te lupti eficient.

Din pacate biserica cum e ea in ziua de azi nu ne invata sa cautam discernamantul care vine de la Duhul Sfant, nu ne invata sa ne rugam pentru darul deosebirii duhurilor care este unul foarte important. Recunosc ca de-a lungul timpului am fost pacalita de foarte multe ori de oameni cumsecade, glumeti si aparent la locul lor, nu odata mi s-a demonstrat ca am gresit crezand ca totul e ok cu oamenii respectivi.

E extrem de important ca ochii spirituali sa fie larg deschisi, e vital ca Duhul Sfant sa te faca sa intelegi intr-un fel sau altul ca de fapt ceea ce se vede cu ochiul liber e doar o perdea care acopera multe lucruri dubioase, pe care daca nu ti le descopera direct Duhul, de la oameni nu cred ca vei putea accepta ca asa stau lucrurile.

Cred din toata inima ca majoritatea oamenilor traiesc intr-o mare minciuna, vorbesc de cei care cred ca apartin Domnului, aproape ca ma trec fiorii cand ma gandesc la asta. Exista atatea lucruri false incat odata descoperit falsul iti vine sa fugi departe de propriile ganduri, nu e usor sa traiesti cu adevarul in brate, cand acest adevar e considerat nebunie de majoritatea celor din jur.

Discernamantul spiritual te va ajuta sa nu te mai lasi tras in actiuni si anturaje care par a fi rupte din cer, e vital, nu am inteles asta pe deplin pana nu demult, esti mort daca nu vezi uneltirile diavolului, si te bagi direct in gura lui fara sa ai habar ca ceea ce e atat de frumos si normal poate fi o capcana a lui foarte sireata.

Va indemn sa cereti intens din partea lui Dumnezeu acest disernamant, va va scapa de multe necazuri, pe zi ce trece e tot mai important sa vezi in lumea invizibila si sa pui cap in cap lucrurile. Apostolii spuneau: „nu suntem in necunostinta de planurile diavolului”.  Spuneau asta pentru ca exact asta se intampla, ei vedeau in lumea spirituala si stiau ce le pregateste diavolul.

Reclame

9 responses

 1. Am descoperit de curand acest blog. Foarte adevarat ce ai spus. Voi urmari cu interes acest blog.

  Aprilie 15, 2010 la 10:33 pm

 2. Azi am facut o statistica pe Evanghelia dupa Matei cu privire la minunile si vindecarile facute de Isus.

  Am descoperit urmatoarele:

  In afara de cazurile unde nu este explicit mentionat (doar 8 cazuri), toate vindecarile, eliberarile si miracolele au fost realizate INSTANT.

  Din toate vindecarile si minunile mentionate in Matei cele mai multe au fost facute prin implicarea credintei lui Isus.

  Pe locul doi urmeaza acele minuni sau vindecari realizate mentionandu-se credinta sau dorinta celor ce mijloceau.

  Pe locul trei se situeaza acele vindecari sau minuni unde a fost implicata credinta bolnavilor.

  Pe ultimul loc intre cazurile mentionate de evanghelie este credinta dracilor (1 caz – in Gadara).

  Morala:
  Daca noi trebuie sa fim si sa facem ce a facut Isus, ar trebui sa ne bazam mai mult pe autoritatea si puterea pe care o avem (daca avem) decat pe credinta celor in suferinta. Iar daca avem acea autoritate si putere (probabil darurile mentionate in Corinteni) atunci ar trebui ca MAREA majoritate a cazurilor de vindecare trebuie sa fie pe loc!

  Aprilie 22, 2010 la 8:03 pm

 3. VDFilip

  Adrian, ai mentionat vindecari si minuni realizate pe credinta dracilor. Nu ai vrea sa intri in detalii sa stim mai precis ce vrei sa spui,pls.

  Aprilie 22, 2010 la 9:20 pm

 4. Matei 8
  28  Când a ajuns Isus de partea cealaltă, în ţinutul Gadarenilor, L-au întâmpinat doi îndrăciţi, care ieşeau din morminte. Erau aşa de cumpliţi, că nimeni nu putea trece pe drumul acela.
  29  Şi iată că au început să strige: „Ce legătură este între noi şi Tine Isuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit ca să ne chinuieşti înainte de vreme?”
  30  Departe de ei era o turmă mare de porci, care păşteau.
  31  Dracii rugau pe Isus şi ziceau: „Dacă ne scoţi afară din ei, dă-ne voie să ne ducem în turma aceea de porci.
  32  „Duceţi-vă”, le-a zis El. Ei au ieşit, şi au intrat în porci. Şi deodată, toată turma s-a repezit de pe râpă în mare, şi a pierit în ape.

  E drept ca este vorba doar de acea credinta pomenita in Iacov 2:19
  Tu crezi că Dumnezeu este unul şi bine faci, dar şi dracii cred… şi se înfioară!

  Aprilie 23, 2010 la 3:19 pm

 5. … si evident ca Isus nu a eliberat aici pentru ca dracii ar fi dorit asta! Dorinta si initiativa eliberarii a pornit de la Isus. Insa ultima parte este initiativa dracilor pe care Isus a incuviintat-o…

  Aprilie 23, 2010 la 3:22 pm

 6. VDFilip

  Adriane, ce face Dumnezeu nu face pe suportul de credinta al dracilor. or fi crezand si ei dar in acest caz nu se vede vreo credinta din partea lor cum ca i-ar asculta Dumnezeu. din contra le dardaiau fliundarii ca s-ar putea sa fie trimisi in alta parte. ca le-a aprobat D-l Isus ideea si nu cererea, a fost ca sa fie invinsi cu propria lor idee si trimisi tot acolo unde le este locul. lasandu-i sa intre in porci, i-a mai si umilit. nici locul mai dispretuit in toata creatia nu le este destinat lor.

  Aprilie 23, 2010 la 4:25 pm

 7. 🙂 Evident ca nu are sens sa facem o teologie din asta!

  Mentiunea este data in mod clar ironic. Na, indiferent cum a fost cererea lor iata ca Isus le-a ascultat si lor o cerere. O doza de credinta (nu vorbim de cea mantuitoare) au avut si ei daca au „castigat” o turma de porci…
  😛

  Aprilie 23, 2010 la 4:31 pm

 8. Asa cum am mai zis, nu dracii sunt importanti.

  Ceea ce vreau sa atentionez este ca Isus vindeca in general pe TOTI cati veneau la EL.
  Isus vindeca instant. Exceptiile sunt putine si nu trecea mai mult de o zi pana se implinea minunea promisa in astfel de cazuri.
  Isus nu depindea de credinta bolnavilor pentru a face minuni.
  Isus NU CONDITIONA vindecarea bolnavilor de credinta lor.

  Un urmas plin de credinta astazi nu ar trebui sa actioneze pe dos!

  Aprilie 23, 2010 la 4:39 pm

 9. VDFilip

  :-)))) E chiar tare de tot ironic. I-ai mai umilit si tu cu „doza de credinta”.
  :-)))) :-)))) auzi dom’le ! au avut si ei o doza de credinta :-))) :-))))

  Aprilie 23, 2010 la 4:55 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s