ROSE

Crestinul – urmas a lui Isus, sau ce?

Nu-i asa ca doua boabe de porumb plus alte doua boabe de porumb, fac patru boabe de porumb? Daca esti in stare sa faci adunarea asta simpla, ar trebui sa fi in stare sa deduci ca daca Isus ne spune Adevarat, adevarat va spun ca cine crede in Mine va face si el lucrarile pe care le fac Eu; ba inca va face altele si mai mari decat acestea, pentru ca Eu Ma duc la Tatal…., atunci asta e voia Lui cu privire la noi.

Nu cred ca trebuie sa ai mai mult creier sa poti face deductia asta atat de simpla, decat sa aduni doi cu doi. Vad ca putina lume e revoltata ca desi sunt urmasi ai lui Isus nu fac lucrarile pe care le-a facut El, vad ca mai nimeni nu e cuprins de disperare din cauza asta. Putina lume are probleme cu asta, putina lume striga la Dumenzeu din rasputeri ca sa schimbe lucrurile. Ma gandesc ca daca de maine doi cu doi ar face trei, multa lume va fi naucita de cap, multa lume va fi debusolata, viata s-ar da peste cap, toata logica matematica s-ar da peste cap, dar pentru ca Isus ne-a spus ca noi trebuie sa facem aceleasi lucruri ca si El, si nu le facem, asta ni se pare normal, nu prea am auzit pe nimeni sa aiba insomni din cauza asta.

Oare ce avem? Ce se intampla cu noi? Am devenit legume, sau ce? E incredibil, absolut incredibil, imi vine sa ma urc pe pereti cand ma gandesc la asta, stiu ca unii ma vor indemna la calm, dar nu ma calmez. Macar de nu ne-am mai numi crestini, macar de ne-am numi semi crestini, atunci ar fi ok, nu ne-am mai minti, nu am mai face pe crestinii in fata celor din lume care in ciuda  mastilor pe care ni le punem, vad si ei ca de fapt trairea noastra si ceea ce scrie in Biblie despre a fi a lui Isus, nu prea au multe lucruri in comun.

Daca in Biblie s-ar fi spus: Cei ce vor crede in Mine, vor face conferinte, vor canta, vor predica, vor fi experti in a face show si a starni emotii, atunci am fi de nota 10, dar Isus a spus altceva, cu totul diferit, iar noi la capitolul asta nu existam de fapt, suntem crestini, cica Il urmam pe Isus, dar de fapt nu facem mai nimic din ce a facut El. Poate imi scapa mie ceva, poate am logica dezorientata, dar cum doi cu doi fac patru, la fel de simplu mi se pare ca urmasii lui Isus trebuie sa faca ce a facut Isus.

Reclame

8 responses

 1. Ai perfecta dreptate. Crestinismul a ajuns ceva tare diferit fata de ceea ce vedem in Noul Testament. A devenit ceva complicat cu tot felul de teorii pe toate subiectele de la mantuire, botez, predestinare pana la a doua venire a lui Isus. Fiecare crestin filozofeaza pe aceste teme si fiecare crede ceea ce ii convine. La fel se intampla si cu ideea de ucenic al lui Isus. S-a ajuns sa se creada ca ceea ce ii invata Isus pe ucenicii Sai si ceea ce faceau crestinii din prima biserica era ceva doar pentru acele timpuri desi nu reiese de nicaieri asa ceva, ba din contra. Pavel spune clar ca fiecare credincios care a primit Duhul Sfant are cel putin un dar al Duhului dar cine sta sa citeasca acele versete? Nu erau pentru noi…
  Ce mi se pare mie grav este nu faptul ca azi crestinii nu au nici un dar ci faptul ca nu vad situatia in care sunt si nu isi pun semne de intrebare. Daca ar vedea cum stau lucrurile ar cauta sa vada ce nu este bine dar asa sunt multumiti cu situatia in care se afla.

  aprilie 19, 2010 la 8:59 am

  • asta ma uimeste si pe mine, faptul ca oamenii nu realizeaza ca de fapt nici macar la nivel teoretic nu stiu care e rostul lor ca si crestini

   aprilie 19, 2010 la 11:26 am

 2. Nu-i asa ca 1+ infinit = infinit ?

  Tot asa se intampla si cand adunam un om + Dumnezeu!
  Ca sa poti experimenta tot ce a facut Isus, trebuie sa umblam cu Dumnezeu ca EL…

  aprilie 19, 2010 la 10:34 am

  • da, trebuie sa umblam cu Dumnezeu ca Isus, doar ca pocaitul de azi nici macar nu e constient de ceea ce trebuie sa fie, cum trebuie sa fie, dupa umila mea parere cred ca s-a inventat o noua religie, numita crestinism dar la o simpla comparatie cu Biblia, nu prea seamana

   aprilie 19, 2010 la 11:24 am

   • Probabil, ca pe timpul lui Ilie, ar trebui sa dovedim chiar noi cum sta treaba. Si asta nu doar cu vorbe ci cu o dovada data de Duhul si de putere. Nu degeaba mai suntem numiti si martori. Noi trebuie sa dovedim cu fapte ca suntem ce suntem.

    Vorba unui frate tanar in credinta ce incepuse sa citeasca Biblia cu ravna pana a devenit un pic nedumerit. Apoi intreba pe un prezbiter: „Ok, vin de ceva timp la program, dar cand trecem la lucruri mai serioase?”. Socat prezbiterul intreaba la ce se refera. Iar el: „Pai la vindecari, invieri din morti…”. Omul sincer se astepta sa vada in program si restul… evident au urmat niste explicatii „teologice”…

    aprilie 19, 2010 la 3:33 pm

 3. Matei 28
  18. Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei si le-a zis: „Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant.
  19. Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.
  20. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului.” Amin.

  Porunca este sa devenim ucenici ai Domnului Isus. Oare cati realizeaza ce inseamna sa fi ucenic?!

  aprilie 19, 2010 la 11:53 am

 4. Va sugerez un poem al unui tanar american, Jefferson Bethke, care si-a pus acelasi intrebari: E destul de vechi deja, poate l-ati vazut unii dintre voi, e in engleza si pun linkul in care scrie cuvintele

  Foarte revolutionar la comfortul crestinilor din ziua de azi!

  Daca vreti celalat, in care e tipul respectiv filmat, se numeste „Why I hate religion and love Jesus”:

  si el are pe youtube propriul sau canal de videori cu diferite subiecte.
  https://www.youtube.com/user/bball1989?feature=watch

  aprilie 10, 2013 la 1:04 am

 5. VDFilip

  Adriane, ce spui tu cu 1+infinit este exact Galateni 3:27. Toti cati v-ati botezat pentru Hristos, v-ati imbracat cu Hristos. Mi se pare corect sa poti face ce a facut El daca esti imbracat CU El. Spune candidatilor de botez inainte de a se boteza ca tre sa faca si ei ce a facut El sa vezi cati s-ar mai boteza. Apoi ortodox de as fi ori catolic, as scapa mai ieftin daca mi-ar cere cineva asta si as spune sa faca nasul ca doar el a crezut si a marturisit in locul meu. Cred ca din capul locului se porneste cu stangul.

  aprilie 10, 2013 la 3:39 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s