ROSE

Nu aveti pentru ca nu cereti

Nicaieri in Biblie nu ni se spune ca am putea sa cerem prea mult de la Dumnezeu, nicaieri nu ni se interzice sa trecem de un anume nivel in cererile noastre cu privire la nevoile sau mai ales la relatia noastra cu Dumnezeu. Am citit : „nu aveti pentru ca nu cereti” (Iacov4:2), sau daca cereti, cereti cu gand rau sa risipiti in placerile voastre.

Exista doua categorii de oameni, unii care nu cer, care au impresia ca ei nu merita, ca ei nu sunt demni de a face lucrarea cu care Isus ne-a insarcinat pe fiecare dintre noi, ei sunt prea mici, sunt invatati de la biserica aberatii care le-au cladit in minte ideea ca prin grozavia lor, prin inteligenta lor, ar putea dobandi favorul lui Dumnezeu, cand de fapt El vrea doar inima noastra. Mai exista o categorie cea care cere si risipeste in placeri, sa zicem ca nu ne aflam in categoria asta, ca am constientizat ca Dumnezeu e totul pentru noi si ca nu mai vrem sa ne hranim firea.

Daca ii cer lui Dumnezeu sa faca aceleasi minuni prin mine la fel cum a facut prin Isus cand era pe pamant, oare gresesc? Ma mustra Biblia in vreun fel daca ma rog in felul acesta? Nu. Cu totii o sa imi spuneti ca Biblia e de acord cu asta, ba chiar ne recomanda de nenumarate ori sa umblam pe urmele lui Isus. Atunci de ce nu cerem oameni buni? De ce nu cerem ca toata Imparatia Lui sa fie turnata peste noi? De ce ne rugam mediocru, ne rugam doar sa ne rugam in loc sa strigam ca cerul sa se deschida peste noi, sa vedem ingerii care aduc slava si prezenta Lui, sa vedem dincolo de lumea naturala.

De ce nu cerem lucruri mari, nebunesti, lucruri care ies din tiparele logicii omenesti? De ce ne multumim cu mersul la biserica, cu gadilarea sentimentelor si atat? Isus nu a murit pe cruce ca activitatea noastra suprema sa fie mersul la biserica, Isus a venit sa moara pe cruce ca noi sa fim liberi de pacat, boala, blestem, si a mai murit ca noi sa avem puterea sa ducem acestea mai departe si sa le impartim celor din jur. El a spus: mergeti si predicati, vindecati, eliberati.

De ce va multumiti cu putin? De ce va lafaiti in religie si nu va smulgeti din aceste obisnuinte care dupa cum vedeti nu va duc nicaieri? Trageti de voi si smulgeti-va, strigati dupa Dumnezeu si invatati sa cereti lucruri mari, invatati sa strigati dupa Imparatia Lui, invatati sa fiti disperati dupa nebunia crucii, dupa lucrurile care fac mintea omului sa stea in loc. Ne-am obisnuit ca Imparatia lui Dumnezeu sa stea doar in vorbe, cand Bibia ne spune clar ca Imparatia lui Dumnezeu nu sta in vorbe ci in putere.

Anunțuri

2 responses

  1. Tudor

    Biblia e o simpla carte. De ce trebuie sa ceri? De ce nu iti iei singur?

    Mai 24, 2010 la 11:54 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s