ROSE

Voia lui Dumnezeu???!!!(4)

Hai sa impartim masa in doua, cauta o masa undeva, du-te in bucatarie sau in camera, stai acolo si mediteaza la ceea ce scrie in acest articol. Jumatatea din stanga este teritoriul lui Dumnezeu si jumatatea din dreapta teritoriul diavolului. Pe teritoriul lui Dumnezeu se manifesta voia Lui care e buna, placuta si desavarsita, iar pe teritoriul celui rau, se manifesta voia lui care are ca si intentie sa fure, sa omoare si sa pradeze.

Daca omul decide sa paseasca pe teritoriul celui rau, implicit se va lovi de toate regulile care domnesc acolo, diavolul nu asteapta invitatii speciale sa distruga, e ca un leu care ragneste si e f atent sa nu ii scape nici o prada. Sa presupunem ca persoana X, pentru ca i se pare mult mai fascinant si plin de aventura teritoriul celui rau, se aventureaza si paraseste teritoriul in care voia lui Dumnezeu se manifesta.

Cine seamna in fire, va culege in fire, spune Biblia, X seamana in fire si se trezeste cu o boala cumplita, sau cu familia distrusa. Ce va spune pocaitul roman? „Aha, uite cum il smereste Dumnezeu, asta e voia Lui sa il faca pe X sa se trezeasca”. Suna foarte spiritual, doar ca nu are strop de adevar. Ce a facut tatal fiului risipitor? A mers cumva pe teritoriul celui rau sa isi ia fiul cu forta inapoi, a folosit nu stiu ce pedepse cumplite sa il smereasca, sa il trezeasca, sau a asteptat pana fiul si-a dat seama de dezastrul in care se afla si pentru ca a facut comparatie intre stilul de viata pe care l-a dus si dragostea, aprovizionarea, binecuvantarea din casa tatalui, si dezastrul in care a ajuns, i-a parut rau si s-a intors acasa.

„Vai soro, eu stiu multe cazuri in care prin boala omul s-a pocait, Dumnezeu a permis asta, stiu oameni care prin accidente s-au pocait, Dumnezeu a permis asta spre pocainta lui”.  Bine frate, bine soro, si eu stiu cazuri, dar ce ar fi sa gandim logic si corect lucrurile. Ce a facut omul respectiv? A umblat in fire, pe un teritoriu in care voia celui rau a fost cea care s-a manifestat, omul respectiv a stiut f bine ca nu face bine ce face, chiar daca nu a asistat la numeroase predici, avem fiecare dintre noi o constiinta si aceea ne spune ce e bine si ce e rau, pana nu o tocim de tot. Umbland pe un teritoriu in care voia celui care fura si omoara este suverana, normal ca te poti astepta la orice, la absolut orice nenorocire, si asa omul respectiv s-a trezit cu nenorocirea pe cap. Voia cui se face acolo in perimetrul in care iadul e lasat sa isi faca de cap? Voia lui Dumnezeu? sau voia cui? Bineinteles ca voia celui rau.

Si apoi cum ai putea sa spui ca e voia lui Dumnezeu ca X sa sufere de cancer cand voia lui Dumnezeu e buna, placuta si desavarsita? De cand cancerul e bun, placut si desavarsit? Cum ai putea sa spui ca voia lui Dumnezeu a fost ca X sa se izbeasca cu masina de un tir si sa ii iasa creierii din cap si sa crape pe loc, cand voia lui Dumnezeu e buna, placuta si desavarsita? De cand moartea a nu stiu cati tineri intr-un accident, familii distruse reprezinta ceva bun, placut si desavarsit. Daca Dumnezeu omoara si pradeaza, fura bucuria si nenoroceste, prin voia Lui, sau prin faptul ca permite diavolului sa faca asta, atunci care o mai fi voia celui rau? Daca Dumnezeu face prapad, cu ce se mai ocupa diavolul?

Cred ca permisiunea lui Dumnezeu se opreste in punctul in care fiecaruia dintre noi ne da sansa sa alegem in fiecare minut al vietii noastre viata sau moartea. Da, Dumnezeu a permis sa aleg ce vreau sa fac, m-a lasat sa aleg, iar ce s-a intamplat ulterior, se supune voii Lui sau nu in functie de deciziile pe care le-am luat eu.

Reclame

3 responses

  1. VDFilip

    confuzia e mare de multe ori Dana. ori ca pasim pe teritorii care credem ca sunt numai a Lui Dumnezeu, ori ca diavolul are acces sa sara gardul pe alte teritorii. si daca spuneai intr-un articol de lupta reala care e in jur, apoi pe langa toata armatura mai e nevoie si de rabdarea pana la sfarsit (apocalipsa….)

    iunie 13, 2010 la 2:16 am

  2. da, ai dreptate, confuzia e mare, insa cred ca Dumnezeu vrea sa ne arate lucrurile clar. Exista o logica foarte clara in tot ce se intampla si vreau sa o inteleg, oricum ce am fost invatata de la biserica nu a facut decat sa sporeasca confuzia si sincer vreau sa ies din ea.

    iunie 13, 2010 la 12:28 pm

  3. Pingback: VOIA LUI DUMNEZEU « Roseinthedesert’s Weblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s