ROSE

Voia lui Dumnezeu??!! (5)

1Petru 5:8-10. Fiti treji si vegheati! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita. Impotriviti-va lui tari in credinta, stiind ca si fratii vostri in lume trec prin aceleasi suferinte ca voi. Dumnezeul oricarui har, care v-a chemat in Hristos Isus la slava Sa vesnica, dupa ce veti suferi putina vreme, va va desavarsi, va va intari, va va da putere si va va face neclintiti.

Cine anume provoaca suferinta despre care Petru ne spune ca este o problema pentru toti fratii din lume? Cui ne spune el sa ne impotrivim ca sa scapam de aceste suferinte? Ne spune oare sa ne impotrivim voii lui Dumnezeu? sau permisiunii lui Dumnezeu? Nu! Aici ni se spune clar ca acel care provoaca suferintele este diavolul, fata de care trebuie sa ne impotrivim, sa dam din coate si sa ne luptam, sa fim treji si sa veghem, sa folosim armele pe care le avem in Isus si sa ne batem.

In versetul 10 ni se spune ca dupa ce vom suferi putina vreme, vom fi facuti desavarsiti, vom fi intariti si vom deveni de neclintit. Mi se pare logic, chiar foarte logic, nimeni nu se naste invatat, nimeni nu stie sa lupte perfect din prima, dupa ce o vreme vom bajbai in lupta pe care o avem de dat impotriva celui rau care ne provoaca suferinta, din moment ce el este cel care fura, jefuieste si pradeaza, dupa un timp de antrenament, ne vom deprinde sa luptam cu succes, vom intelege misterele luptei spirituale, si vom fi de neinvins, de neclintit, pentru ca odata folosite corespunzator armele pe care le avem suntem invincibili.

Aici nu ni se spune „stiti fratilor, trecem prin necazuri si suferinte, pentru ca Dumnezeu le-a trimis si le-a permis ca noi sa nu ne mandrim, sa nu cumva sa fim cu nasul pe sus, asa vom sti sa stam in smerenie, daca mana Domnului apasa asupra noastra” Nu! Aici ni se spune clar si lamurit ca diavolul da tarcoale, scopul lui fiind sa ne distruga, iar noi trebuie sa invatam sa ne aparam.

Reclame

One response

  1. Pingback: VOIA LUI DUMNEZEU « Roseinthedesert’s Weblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s