ROSE

Voia lui Dumnezeu???!!!(7)

„Toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce Il iubesc pe Dumnezeu”, spune Biblia. Un verset folosit spre a sustine teoria conform careia Dumnezeu foloseste boala ca sa ne duca pe calea Lui. Exista oameni care desi sufera foarte mult se intorc impotriva lui Dumnezeu, Il blastama, Il judeca si asa mai departe. De ce pentru acestia boala nu a lucrat spre binele lor?

Daca Dumnezeu a vrut boala aceea, a permis boala respectiva, de ce nu  a functionat si la ei treaba cu maturizarea si venitul mintii la cap prin boala ci dimpotriva? Boala este un atac pe fata al celui rau, iar omul odata atacat poate determina daca acel atac va lucra spre binele sau raul lui. Unii, isi dau seama ca sunt terminati, ca nu au alta sansa decat Dumnezeu si isi intorc privirea spre El, pentru acestia Biblia ne spune ca acea boala a lucrat spre binele lor, adica ceea ce diavolul a intentionat sa distruga, prin faptul ca omul a ales sa Il caute pe Dumnezeu s-a transformat din blestem in binecuvantare. Pentru cei care in schimb s-au inrait si mai tare, boala aceea nu le-a ajutat decat sa se cufunde si mai rau in mocirla. Diferenta dintre aceste doua categorii de oameni este reactia lor ulterioara.

Amandoi au incasat un atac din partea celui rau, din diverse motive, iar reactiile lor la suferinta au fost diferite. Diavolul a vrut sa ucida, dar in functie de reactia fiecaruia, si-a dus sau nu la bun sfarsit planul. Unii l-au invins cu propriile arme, iar altii s-au lasat ucisi. Cei care L-au cautat pe Dumnezeu, si au strigat la El, cei care L-au iubit pe Dumnezeu au experimentat cum acele lucruri au lucrat spre binele lor, s-au luptat, au reactionat corespunzator, si odata iesiti din incaierarea produsa de cel rau, s-au trezit cu invataminte foarte importante, si probabil ca vor fi de ajutor cu sfaturi pretioase, celor care vor trece in viitor prin aceleasi incercari.

Asta nu inseamna ca Dumnezeu a trimis problema respectiva ca sa produca schimbarea in viata acelui om. Dumnezeu nu face rau nimanui, cu atat mai putin nu da ceva ce El deja a purtat pe cruce. Asa inteleg eu dragostea, si orice ar iesi din sablonul dragostei, mi se pare dubios, desi nu inteleg tot, si probabil ca nu o sa inteleg tot, caut raspunsuri, nu pot accepta ca Dragostea in persoana este capabila sa ne dea boala si sa ne nenoroceasca, sau chiar sa permita asa ceva, nu pot accepta ca voia Celui care este Dragostea in persoana, sa fie ca noi sa suferim de tot felul de boli. Poate tu poti accepta, am acceptat si eu multi ani si mi s-a parut normal, dar nu stiu de ce nu mai pot inghiti aceste teorii.

Reclame

One response

  1. Pingback: VOIA LUI DUMNEZEU « Roseinthedesert’s Weblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s