ROSE

In ciuda circumstantelor

Aratati-mi si mie cine nu si-a batut joc de David, in afara de Samuel, in prima parte a vietii lui, de fapt pana la biruinta asupra lui Goliat? Parintii nu dadeau doi lei pe el, pasajul in care Samuel vine si ii trece in revista pe fii lui Isai, ne sugereaza ideea ca daca ar fi fost vreun recensamant in perioada aceea, David ar fi fost trecut cu vederea, el nu conta, Samuel a trebuit sa insiste cu intrebarile, pentru ca era presat de Dumnezeu: „alt fiu nu mai aveti?” si parintii lui David, au o licarire” aaa, parca mai e unu care paste oile, da, mai e unu David” .

Sa trecem acum la fratii lui care daca l-ar fi apreciat si ar fi avut niste sentimente cat de cat fata de fratele lor, l-ar fi aparat, sustinut, si protejat, doar era fratele lor mai mic, dar nu…. pe langa faptul ca banuiesc i-a lovit invidia asa pe rand, vazand ca David are parte de ungerea din partea lui Dumnezeu, Eliab ostas falnic in armata care tremura de frica in fata filistenilor, atunci cand David vine si se agita in stanga si dreapta sa primeasca dreptul de a se bate cu Goliat, adica de a-i taia gatul intr-un final, este acuzat de Eliab cum ca s-ar mandri. Eliab i-a spus ceva de genul „bai baiatule, vi aici si te dai mare, ia du-te la oile tale, aici nu e loc de joaca pentru copii, esti tu uns de Samuel, dar uita-te la tine, hai pa”.

No bun, David merge in fata lui Saul si ii tot explica una alta, cum el s-a batut cu ursul si din moment ce merge in numele Domnului nu va avea probleme cu Goliat, iar Saul ….. ati ghicit, ii da una peste freza „esti doar un copil, uita-te la tine, filisteanul e de patru ori mai mare ca tine, sa fim seriosi, se va juca cu tine ca si cu un titirez”.

Pune-te un pic in locul lui David. Sti cum e sa  clocoteasca duhul in tine, si nimeni din jur sa nu inteleaga ce e in tine si felul tau de a judeca lucrurile, ba chair sa te descurajeze la fiecare pas? E foarte interesant, si nu usor sa iti pastrezi calmul in astfel de situatii in care tu sti sigur, absolut sigur ca lucrurile stau intr-un anume fel, doar Dumnezeu ti-a spus asa ca de asta esti atat de sigur, dar nimeni din jur nu iti da dreptate, ba mai mult te considera nebun.

David a avut o astfel de provocare, nimeni nu a avut incredere in actiunile lui, nimeni nu l-a creditat ca avand vreo sansa de castig. Cred ca David era furios la faza asta, dar nu s-a aratat pana in ultimul moment, a strans din dinti, a inghitit in sec, l-au enervat toti in fel si chip, totul a culminat cu Saul care l-a imbracat in propria-i imbracaminte care il incomoda vizibil pe David, dar si-a tinut furia sub control pana a dat ochii cu Goliat, care ……. ce credeti ca i-a spus lui David? : „Ce! sunt caine, de vii la mine cu toiege?” Si, dupa ce l-a blestemat pe dumnezeii lui, a adaugat: „Vino la mine, si-ti voi da carnea ta pasarilor cerului si fiarelor campului.”.Goliat atat de tare l-a desconsiderat pe David incat mai mai sa simta ca este sub demnitatea lui sa lupte cu un baietandru ca el.

Ce mai vrei, David a fost desfintat de toti, dar de absolut toti, au sters cu el pe jos, nu fizic, ci prin vorbe, prin atitudini. David era nimicul, neinsemnatul, dar acest nimic in a carui vene clocotea Duhul lui Dumnezeu, acest nimic care Il respira pe Dumnezeu, acest nimic care stia ca este un nimic, dar stia foarte bine in acelasi timp ca in inima lui bate inima lui Dumnezeu, a rabufnit plin de puterea lui Dumnezeu.

Imagineazati-l pe David spunand cu autoritatea pe care doar Duhul lui Dumnezeu ti-o poate da :”Tu vii impotriva mea cu sabie, cu sulita si cu pavaza; iar eu vin impotriva ta in Numele Domnului ostirilor, in Numele Dumnezeului ostirii lui Israel, pe care ai ocarat-o. Astazi Domnul te va da in mainile mele, te voi dobori si-ti voi taia capul; astazi voi da starvurile taberei filistenilor pasarilor cerului si fiarelor pamantului. Si tot pamantul va sti ca Israel are un Dumnezeu. Si toata multimea aceasta va sti ca Domnul nu mantuieste nici prin sabie, nici prin sulita. Caci biruinta este a Domnului. Si El va da in mainile noastre.”

Sigur sunt printre voi, macar cativa care sunt sau au fost desconsiderati de familie, prieteni, frati, surori, conducatori, dusmani, toti au cazut de acord ca esti un nimeni, si nu esti in stare de nimic, dar in venele tale curge mai mult decat sange, esti manat permanent de viziunea pe care Duhul Sfant ti-a dat-o. Uita-te la David, a trebuit doar sa fie statornic chemarii pe care Dumnezeu i-a facut-o, nu a avut nevoie de confirmarea oamenilor, a fost suficient ca Dumnezeu l-a ales si a pus in el o altfel de inima, a fos suficient ca el a perseverat si a crezut in visele iesite din comun pe care le avea cu privire la viata lui. Visele acelea exagereate au devenit realitate in ciuda circumstantelor.
1Samuel 16,17

Reclame

One response

  1. VDFilip

    Iulie 13, 2010 la 7:07 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s