ROSE

Mierea care curge…

Am scris AICI (partea 1) si AICI (partea a 2-a) despre Saul, omul religios care pune reguli stupide ca sa isi alimenteze eul, mandria si prostia, reguli prin care isi sleieste de puteri poporul, care intr-un final ajunge sa incalce voia lui Dumnezeu tocmai din cauza ca respecta niste reguli omenesti.

1Samuel 14:25. Tot poporul ajunsese intr-o padure, unde se gasea miere pe fata pamantului. 26. Cand a intrat poporul in padure, a vazut mierea curgand; dar niciunul n-a dus mierea la gura, caci poporul tinea juramantul. Hai sa ne uitam in Deuteronom 32:13. L-a suit pe inaltimile tarii, si Israel a mancat roadele campului, i-a dat sa suga miere din stanca, untdelemnul care iese din stanca cea mai tare.

Ce a facut Saul? Prin blestemul pe care l-a pus peste popor, prin regula pe care a instituit-o, a dus poporul intr-o situatie bizara. Desi erau sleiti de foame, nu s-au atins de mierea care curgea in acea padure, râul era langa ei, si ei mureau de sete si de foame. S-au uitat la acel râu de miere, Dumnezeu i-a dus exact langa provizii, le-a aratat proviziile, dar ei au preferat sa asculte de niste legi omenesti, iar Saul ca sa fie sigur ca ei se vor supune a instituit un blestem, nu a fost suficient sa le spuna: „nu aveti voie sa mancati nimic pana la apusul soarelui, pentru ca asa vor muschii mei” ci i-a amenintat si condus in directia in care a vrut printru-un blestem, adica „daca veti manca, vi se va intampla ceva foarte rau, asa ca aveti grija, regula trebuie tinuta cu orice pret” .

Asa se intampla si azi, in foarte multe biserici. Dumnezeu isi revarsa prezenta, râul Duhului Sfant, acel râu curat, simplu si plin de adevar si putere, râu care curge, insa oamenii infometati si setosi in loc sa se arunce sa guste, sa experimenteze, stau in bancile lor, in rigiditatea impusa de religie sau de unii lideri care ii conduc pe oameni cu blestemul, adica „daca nu te supui, te va bate Dumnezeu, daca nu te incadrezi in reguli frate, sora, va fi vai de capul tau, te va pedepsi Dumnezeu”. Si poporul crede, asta e cel mai enervant ca poporul crede, in loc sa cerceteze Biblia sa vada totusi cum stau lucrurile, iau de bun tot ce le spune Saul, se lasa pacaliti de blestemele acestuia, si ajung sa fie doar piele si oase din punct de vedere spiritual, cu râul curgand langa ei, cu mierea si undelemnul langa ei, cu mierea care curge din stanca.

Poporul nu stie ca are tot dreptul sa se arunce asupra mierii si sa manance cat vrea, curgerea aceea de miere exista tocmai pentru ca Dumnezeu vrea sa sature pe cel flamand si insetat, mierea asta nu e doar asa de decor. Dumnezeu vrea ca noi sa ne napustim asupra mierii, sa mancam, sa ne hranim, sa primim putere, râul acesta care curge este pentru noi, daca bineinteles vom renunta la a mai asculta de oameni in detrimentul lui Dumnezeu.

Nici nu sti pe cine sa invinovatesti mai tare, pe Saul care da reguli absurde, sau pe popor care inghite tot ce vine la rand fara sa cerceteze cu propriul cap.

Reclame

3 responses

 1. VDFilip

  Nu tre decat sa fii putin atent sa iti poti da seama ca se procedeaza in „n” cazuri la sacrificarea fiintei umane pt a salva regula sau religia pe cand Dumnezeu daca a dat reguli, le-a dat pt salvarea omului.
  Ex: 1 Samuel 21:
  6. Atunci preotul i-a dat pâinea sfinţită, căci nu era acolo altă pâine decât pâinea pentru punerea înainte, care fusese luată dinaintea Domnului ca să fie înlocuită cu pâine caldă, în clipa când luaseră pe cealaltă.

  Iulie 13, 2010 la 11:12 pm

 2. De fapt religia in asta consta, in a sacrifica omul de dragul regulilor.

  Iulie 13, 2010 la 11:17 pm

  • Religia necurata si intinata, ca apostolul ne vorbeste si de opusul acesteia, „religiunea curata si neintinata…”

   Iulie 14, 2010 la 9:49 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s