ROSE

Heidi Baker

Ati auzit de Heidi Baker, misionara din Mozambic? Nu stiu cati ati auzit de ea, dar o sa incerc sa va povestesc cateva experiente pe care le-am auzit pe internet in predici de-ale ei.

La un moment dat intreaga tabara a lor a fost lovita de nu mai stiu ce epidemie (o boala mortala), si vreo 80 de persoane, copii orfani de care avea grija, si echipa cu care lucra in acea zona printre care si pastori, au intrat in spital si se asteptau sa moara. Dumnezeu i-a spus sa mearga in spital si sa ii imbratiseze pe toti, sa isi puna obrazul pe obrazul fiecaruia. Bineinteles ca toti au considerat-o nebuna, un medic spunandu-i ca sigur o sa moara, la care raspunsul ei a fost „voi trai si toti de aici vor fi vindecati”. In prima zi au iesit sanatosi din spital 20 dintre cei bolnavi, in a doua zi 30 si a treia zi au iesit toti, vindecati.

Din cate am inteles au pierdut numarul celor inviati din morti in Mozambic prin organizatia lor – Irish Ministries – dar sunt peste 200 de astfel de cazuri. La scolile biblice pe care majoritatea celor convertiti le frecventeaza, si care ii echipeaza pe cei convertiti cu notiuni simple despre Biblie si umblarea cu Isus, cei prezenti sunt intrebati daca exista printre ei cineva care a fost inviat din morti, si de obicei doi sau trei din cei prezenti se ridica in picioare.

Un alt lucru extraordinar este faptul ca procentajul celor vindecati de surzenie este 100%, adica toti surzii pentru care se roaga sunt vindecati. De fapt asta este o tactica a lor cand merg intr-un sat pe care nu l-au mai misionat, le cer satenilor sa ii aduca pe cei surzi, si dupa ce se roaga pentru ei si sunt vindecati, abia atunci le predica Evanghelia, si va imaginati si voi ce se intampla.

Exista zone in lumea asta in care Biblia functioneaza, la noi nu functioneaza din cauza noastra, nici Biblia nu e de vina, nici Dumnezeu nu e de vina. Nu suntem destul de nebuni ca sa imbratisam nebunia Bibliei, nu stim sa fim suficient de simpli pentru implinirea Bibliei in noi si prin noi. Alftel nu imi explic de ce oameni care nu stiu sa scrie si sa citeasca, saraci lipiti pamantului, invie morti, vindeca bolnavi pe banda rulanta si noi nu.

Aceasta Heidi Baker care a imbratisat simplitatea si nebunia crucii, ar ofensa pe foarte multi dintre romani, prin felul in care se manifesta, sau mai bine zis prin felul in care Duhul Sfant se manifeasta prin ea. Poti sa spui despre ea linistit ca e nebuna , nebuna din perspectiva lumii, si nebuna din perspectiva multor pocaiti, cel putin la noi nu are ce cauta in biserici.

Probabil o sa va mai povestesc despre ea, si ce se intampla in Mozambic, acolo Imparatia lui Dumnezeu a venit, cam in ultimii 10 ani, s-au plantat aproximativ 10.000 de biserici, iar minunile sunt din cele mai diverse, pornind de la inmultirea mancarii (care se intampla foarte frecvent), pana la invierea din morti.

Asta e nebunia crucii, pe care fiecare dintre noi ar trebui sa o duca, Totul tine de felul cum am fost invatati, daca am fi  fost invatati si noi ca cei din Mozambic, am fi stiut ca putem face si noi aceleasi lucruri ca si Isus, dar pentru ca am fost invatati alfel stim sa traim si sa umblam in felul nostru ciudat si straniu pentru un copil a lui Dumnezeu in care locuieste acelasi Duh Sfant care a locuit si in Isus.

Si apoi suntem prea destepti, educati si complicati pentru a fi in stare sa revenim la simplitatea unui copil, nu ca Dumnezeu ar fi impotriva educatiei si desteptaciunii, doar ca le folosim gresit vizavi de relatia noastra cu El. Din fericire Dumnezeu raspunde inimii flamande si insetate, si poate aduce pe cineva complicat la starea de copil, la simplitatea unui copil ca apoi sa Il poata folosi exact ca in Faptele Apostolilor.

De ce nu se intampla si la noi ce se intampla in Mozambic? Avem un Dumnezeu putin diferit de al lor, credem ca Il cunoastem pe Dumnezeu, dar va spun, nu Il cunoastem, ni se pare ca Il cunoastem, ce cunoastem noi e un ghiveci, de aia nu functioneaza lucrurile. Din fericire lucrurile se pot schimba, pentru cei care vor. Ooo, daca L-am cunoaste pe El cu adevarat…….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s